ایران و ترکیه: نگاهی آینده‌نگر به همکاری‌های کشاورزی
توانآپ
1
1403-10-21 18:39:10

ایران و ترکیه: نگاهی آینده‌نگر به همکاری‌های کشاورزی

به گزارش توانآپ، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صبح روز جمعه در همایش فعالان تجاری حوزه‌های کشاورزی و صنایع غذایی ایران و ترکیه که در سالن کنفرانس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و بورس کالای ترکیه در آنکارا برگزار می‌شود، اظهار داشت: کشاورزی به دلیل ارتباط آن با تأمین غذای مردم کشورها، حوزه‌ای مهم و حساس است و هر کشور برنامه‌های خاصی در این زمینه دنبال می‌کند. تبادل نظر، همکاری و نزدیک‌تر کردن تعاملات میان دو کشور ایران و ترکیه که دارای تجربیات و تکنولوژی‌های جهانی در این زمینه هستند، می‌تواند به دستاوردهای قابل توجهی برای ارتقای صنعت غذا در دو کشور منجر شود.

وی در ادامه پیشنهاد تشکیل مراکز مشترک تحقیقاتی بین ایران و ترکیه برای توسعه تکنولوژی‌های کشاورزی را مطرح کرد و افزود: دو کشور دارای متخصصان و دانشمندان برجسته‌ای در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی هستند؛ راه‌اندازی مراکز مشترک تحقیقاتی برای بهبود تکنولوژی‌های کشاورزی، از جمله روش‌های نوین آبیاری، کشت و برداشت، بذرهای اصلاح‌شده و کنترل آفات، می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کیفیت محصولات کمک کند.

حسن‌زاده همچنین تأکید کرد که ایران و ترکیه باید به رویکردی بلندمدت و راهبردی برای همکاری در حوزه کشاورزی فکر کنند و افزود: دو کشور می‌توانند به عنوان رقبای یکدیگر و همچنین دوستان و همکاران در این بخش، به توسعه و آبادانی بیشتر بپردازند. توصیه ما بر همکاری، دوستی و نگاه بلندمدت به کشاورزی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به ایجاد زنجیره‌های تأمین و سرمایه‌گذاری مشترک برای محصولات کشاورزی خاص اشاره کرد و گفت: این امر می‌تواند به بهبود کیفیت، کاهش هزینه‌ها و افزایش صادرات برای دو کشور منجر شود. ایران و ترکیه می‌توانند از تجربیات یکدیگر در بازاریابی و صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی بهره‌برداری کنند و همچنین ضروری است که موانع موجود در زمینه استانداردهای مشترک برای محصولات کشاورزی و فرآورده‌های آن توسط وزرای دو کشور حل و فصل شود.

حسن‌زاده در ادامه افزود: کاهش زمان مدیریت و هزینه‌های حمل‌ونقل محصولات غذایی و کشاورزی، کلید افزایش حجم تجارت بین دو کشور است. باید با مدرن‌سازی رویه‌های گمرکی و بازرسی، بهینه‌سازی زیرساخت‌های حمل‌ونقل و هماهنگی بیشتر میان نهادهای مربوطه، تردد کامیون‌ها را تسهیل کنیم تا شاهد حرکت روان و منظم کامیون‌ها باشیم.

او همچنین اعلام کرد که بخش خصوصی آماده است تا ظرفیت‌ها را از طریق سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و بهبود خدمات لجستیکی افزایش دهد. لیکن به تازگی به دلیل اقدامات اخیر در حوزه سوخت و رویکردهای تقابلی، فعالان زحمتکش این عرصه دچار خساراتی شده‌اند و نتایج تمام تلاش‌ها با یک تصمیم شتاب‌زده تحت تأثیر قرار گرفته است. بنابراین لازم است با توقف اقدامات تقابلی در مرزها و تسهیل ترددها، این حوزه را حمایت کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خطاب به مسئولان عالی‌رتبه کشور ترکیه و فعالان اقتصادی این کشور گفت: از شما دعوت می‌کنم تا با روحیه همکاری و نوآوری، دست در دست هم به سوی آینده‌ای روشن‌تر در روابط اقتصادی ایران و ترکیه گام برداریم. اطمینان دارم که با همدلی و همکاری و تلاش مشترک، می‌توانیم فصل جدیدی از همکاری‌های اقتصادی به ویژه در حوزه کشاورزی و غذا را رقم بزنیم.

غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی ایران، ابراهیم یوماکلی، وزیر کشاورزی و جنگل‌داری جمهوری ترکیه، حصار جیکلی اوغلو، رئیس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و بورس کالاهای ترکیه و فعالان اقتصادی و کارآفرینان در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی دو کشور نیز در این همایش حضور دارند. همچنین کمیته مشترک همکاری‌های کشاورزی ایران و ترکیه با حضور مقامات عالیرتبه حوزه کشاورزی و فعالان اقتصادی دو کشور همزمان با این همایش در آنکارا در حال برگزاری است. به نقل از اقتصاد آنلاین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما