روند صعودی قیمت نفت در آغاز سال ۲۰۲۵
توانآپ
7
1403-10-22 11:26:50

روند صعودی قیمت نفت در آغاز سال ۲۰۲۵

به گزارش توانآپ، متن کامل این یادداشت تحلیلی را می‌توانید در ادامه بخوانید:

بازار جهانی نفت در آغاز سال ۲۰۲۵ تحت تأثیر سرمای هوا در اروپا و آمریکا و محرک‌های اقتصادی چین، شاهد افزایش قیمت بوده است. این تحولات، همراه با کاهش ذخایر نفت آمریکا و افزایش صادرات LNG ایالات متحده، بر قیمت‌های نفت تأثیر گذاشته و انتظارات برای رشد تقاضا را تقویت کرده است.

افزایش قیمت نفت در سایه سرما و محرک‌های اقتصادی چین در انتهای دهه اول ژانویه سال ۲۰۲۵، قیمت نفت برنت با ۶.۸ درصد افزایش به ۷۹.۷۶ دلار در هر بشکه رسید و قیمت WTI آمریکا نیز با رشدی مشابه از ۷۱.۷۲ به ۷۶.۵۷ دلار رسید. مهم‌ترین عوامل افزایش قیمت، سرمای هوا و پیش‌بینی افزایش مصرف نفت برای گرمایش و نیز محرک‌های اقتصادی چین بودند. جمهوری خلق چین که بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان است، با افزایش دستمزد کارکنان دولت و تقویت سرمایه‌گذاری از طریق اوراق قرضه بلندمدت، امید به بهبود تقاضای نفت را بالا برده است.

افزایش صادرات LNG ایالات متحده؛ اروپا در مرکز توجه صادرات گاز طبیعی مایع (LNG) آمریکا در پایان سال ۲۰۲۴ به رکورد جدید ۸.۵ میلیون تن رسیده که ۶۹ درصد آن به اروپا صادر شده است. این افزایش صادرات، هم‌زمان با تقاضای بالای اروپا برای گاز به دلیل سرمای شدید، تأثیر بسزایی بر بازار انرژی داشته است. توسعه زیرساخت‌های LNG آمریکا، جایگاه این کشور را به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده گاز مایع جهان تثبیت کرده است. روندی که انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۵ ادامه یابد.

چالش‌های تولید و ذخیره‌سازی انرژی در اروپا و آمریکا در اروپا نگرانی‌ها درباره تأمین انرژی در پایان زمستان به شدت افزایش یافته زیرا ذخایر گاز طبیعی با سریع‌ترین نرخ در ۷ سال گذشته در حال کاهش است. هم‌زمان، خبر کاهش ذخایر نفت خام آمریکا به ۴۱۵.۶ میلیون بشکه محرک رشد قیمت نفت در بازارهای جهانی شد، هرچند تضعیف ارزش دلار و تغییرات در تقاضای سوخت در آمریکا از موانع مهم بر سر راه این رشد قیمت است.

پیش‌بینی قیمت نفت: ثبات در حدود ۷۵ تا ۸۰ دلار در ماه آینده با توجه به متعادل بودن عرضه و تقاضا، قیمت نفت در ماه آینده احتمالاً در محدوده ۷۵ تا ۸۰ دلار در هر بشکه باقی خواهد ماند. این پیش‌بینی بر اساس تقاضای فصلی برای گرمایش، رشد مصرف در چین و هند، و ظرفیت محدود افزایش تولید توسط کشورهای عضو اوپک است. اما هرگونه تغییرات ژئوپلیتیک یا سیاست‌های پولی در ایالات متحده می‌تواند این روند را مختل کند.

نتیجه‌گیری سرمای زمستانی و محرک‌های اقتصادی چین به‌طور هم‌زمان به تقویت قیمت‌های نفت کمک کرده‌اند، اما چالش‌های ذخیره‌سازی در اروپا و نوسانات اقتصادی جهانی، دوام این رشد قیمتی را تهدید می‌کنند. سرمایه‌گذاران و مدیران پرتفو باید نظارت دقیقی بر تحولات ژئوپلیتیک و سیاست‌های اقتصادی چین داشته باشند تا بتوانند استراتژی‌های بهینه‌ای برای مدیریت ریسک‌های ناشی از این ناحیه اتخاذ کنند. به نقل از صدای بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما