تعلیق صدور مجوزهای تجارت آنلاین طلا
توانآپ
5
1403-11-14 05:23:41

تعلیق صدور مجوزهای تجارت آنلاین طلا

به گزارش توانآپ؛ به نقل از شادا، محمدرضا حاجی‌جعفری، معاون مرکز بهبود محیط کسب‌وکار، در برنامه میز اقتصاد امروز (شنبه ۱۳ بهمن‌ماه) شبکه خبر، در مورد پلتفرم‌های خرید و فروش آنلاین طلا گفت: از آغاز فعالیت درگاه ملی مجوز تا کنون، یک هزار و ۳۳۷ پلتفرم در این سامانه ثبت شده‌اند که از این تعداد، ۲۶۱ مورد موفق به دریافت مجوز شده و اطلاعات آن‌ها در درگاه ملی مجوزها قابل دسترسی است که ۱۹۰ مورد آن مربوط به سال ۱۴۰۳ است.

وی افزود: انتقاداتی که به درگاه ملی مجوزها درباره سهولت در صدور مجوز مطرح می‌شود، نادرست است؛ زیرا تصویب کاربرگ‌ها به پیشنهاد مراجع تخصصی انجام شده و اگر به قانون نگاهی بیندازیم، بالاترین مرجع برای تعیین شرایط صدور مجوزهای صنفی، هیأت عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور است که پیشنهادات را به هیأت مقررات‌زدایی ارائه می‌دهد و این هیأت نیز آن‌ها را بررسی و تصویب می‌کند. در این مورد، هیأت هیچ تغییری در کاربرگ ارائه شده از سوی هیأت عالی نظارت نداده است.

این مقام مسئول در وزارت اقتصاد ادامه داد: مشکل اصلی این است که کاربرگ «سامانه معاملات طلای آنلاین و آب شده و مصنوعات طلا و جواهر» که نام دقیق پلتفرم خرید و فروش طلا است، به صورت سهل‌گیرانه و بدون رعایت ضوابط امنیتی لازم تعیین شده بود.

حاجی‌جعفری تأکید کرد: قبل از ورود جدید هیأت مقررات‌زدایی و کمیته طلا در وزارت صمت به این موضوع، صدور این نوع مجوز به صورتی بود که هر متقاضی با ارائه قراردادی با یک طلافروش، مجوز خود را می‌گرفت؛ بنابراین این مجوزها بر اساس همین قواعد صادر شده و حساسیت نهادهای امنیتی را برانگیخت و مکاتباتی برای توقف صدور مجوز انجام شد.

او اضافه کرد: توقف صدور مجوز بر اساس تبصره ۲ و ۴ ماده ۷ قانون اصلاحیه قانون اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ به دلیل انحصاری که ایجاد می‌کند، ممکن نیست و جرم‌انگاری شده است؛ بنابراین نمی‌توانیم به طور کامل جلوی صدور مجوز را بگیریم، مگر به مدت محدود برای اصلاح ضوابط.

معاون مرکز بهبود محیط کسب‌وکار ادامه داد: در جلسه ۸۵ هیأت مقررات‌زدایی تصمیم به توقف صدور این مجوز گرفته شد و ۵۰ روز به کمیته طلا مهلت دادیم تا ضوابط لازم را تهیه کند. اصلی‌ترین ضابطه این است که فردی که می‌خواهد خرید و فروش طلا را به صورت آنلاین انجام دهد، باید به همان میزان در بانک کارگشایی سپرده طلا داشته باشد و همچنین باید زیرساخت‌های امنیتی سایت را فراهم کند. در حال حاضر، کمیته طلا و مرکز توسعه تجارت الکترونیک به تک‌تک این ۲۶۱ نفر تماس می‌زنند و از آن‌ها می‌خواهند که تعهد بدهند که ضوابط جدید را رعایت کنند.

وی در مورد اختلاف آماری مربوط به پلتفرم‌های دارای مجوز خرید و فروش طلا گفت: احتمالاً آنچه بیش از ۲۶۱ مورد ثبت شده در درگاه ملی مجوزهاست، مربوط به پلتفرم‌هایی است که در سال ۹۹ مجوز گرفتند، اما مجوز خود را به شناسه یکتا در درگاه ملی تبدیل نکردند. بنابراین آن‌ها ملزم به تبدیل مجوز خود به شناسه یکتا و رعایت الزاماتی هستند که کمیته طلا تصویب خواهد کرد.

حاجی‌جعفری تصریح کرد: ضابطه‌گذاری در این مورد یک موضوع حاکمیتی است و مرجع صدور مجوز، اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی است. تا پیش از توقف، مرجع صدور همین اتحادیه بوده و پس از سپری شدن این ۵۰ روز و بارگذاری ضوابط جدید در درگاه ملی مجوزها، همچنان این اتحادیه مسئول خواهد بود.

او تأکید کرد: استعلام مثبت کمیته طلا و یا هر مرجع دیگری که مشخص کند متقاضی مجوز این مقدار طلا را در بانک کارگشایی سپرده‌گذاری کرده است، باید از سوی اتحادیه فضای مجازی از مراجع حاکمیتی که وزارت صمت مشخص می‌کند، دریافت شود.

حاجی‌جعفری در پایان گفت: مرجع نظارت پسینی نیز همین اتحادیه کسب‌وکارهای فضای مجازی است، اما این موضوع نافی این نیست که استعلامی که باید از نهادهای نظارتی انجام شود، گرفته نشود. ضابطه‌گذاری درباره این پلتفرم‌ها با توجه به ملاحظات امنیتی باید توسط نهادهای حاکمیتی انجام شود که این اقدام نیز انجام شده و کمیته طلای مرکز توسعه تجارت به همین منظور تشکیل شده است و کلیه نهادهای ذی‌ربط نیز باید در جلسات کمیته حضور داشته باشند. به نقل از بورس امروز

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما