چالش ناترازی انرژی: مانع اصلی برای تولیدکنندگان
توانآپ
1
1403-11-14 14:07:32

چالش ناترازی انرژی: مانع اصلی برای تولیدکنندگان

به گزارش گروه اقتصادی توانآپ، شورای معاونین وزارت صمت در تاریخ سیزدهم بهمن ماه با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور و با محوریت بررسی مسائل حوزه صنعت، معدن و تجارت تشکیل جلسه داد.

سیدمحمد اتابک، وزیر صمت، در این جلسه که در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، به ارائه گزارش عملکرد معاونت‌ها پرداخت و ناترازی انرژی را به عنوان یکی از چالش‌های اساسی تولید معرفی کرد و افزود: علی‌رغم مشکلات ناترازی انرژی، با تلاش تولیدکنندگان و فعالان حوزه صنعت و معدن، تا حد ممکن از کمبود محصول در بازار جلوگیری شده است.

وی در ادامه گزارشی از محدودیت‌های تحویل گاز به واحدهای فولادی ارائه داد و گفت: در برخی مواقع، سهمیه واحدها کاهش یافته و این موضوع بر رکورد تولید در صنعت فولاد تاثیر منفی گذاشته است.

وزیر صمت همچنین کاهش رشد صنایع معدنی را ناشی از ناترازی انرژی دانست و تاکید کرد: در زمینه تولید کاتد مس و آلومینا، رشد مثبت وجود داشته در حالی که تولید فولاد، سیمان و کنسانتره زغالسنگ با کاهش مواجه شده است.

وی رشد ۱۱ درصدی تجارت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را نویدبخش دانست و افزود: میزان صادرات در صنایع معدنی به ۹.۸ میلیارد دلار و در صنعت پتروشیمی به ۲۲ میلیارد دلار رسیده و مجموع صادرات غیرنفتی کشور به ۴۳.۱ میلیارد دلار می‌رسد.

اتابک به ترمیم ساختار وزارت صمت به عنوان یکی از اقدامات اثرگذار اشاره کرد و بیان داشت: در آغاز دولت چهاردهم با ساختاری ناقص و موازی روبرو بودیم و در گام نخست، با ترمیم آن، به ایجاد پیوند در ارکان تشکیلاتی و بازسازی حلقه‌های گسسته پرداخته شد.

وی همچنین به تدوین پیش‌نویس سند سیاست‌های راهبردی صنعتی اشاره کرد و گفت: این سند پیشرفت قابل توجهی داشته و نقایص موجود با راهکارهای جامع جایگزین شده است.

وزیر صمت از تامین مالی طرح‌های پیشران با هماهنگی بانک مرکزی خبر داد و افزود: این طرح در حال اجراست و گزارش‌ها نشان‌دهنده پیشرفت مطلوب آن است.

وی موضوع اسقاط خودروهای فرسوده و افزایش ۴۰۰ درصدی آن را از نقاط قوت برنامه‌های وزارت صمت عنوان کرد و همچنین به تامین خودروی جانبازان اشاره کرد که پیش از این با مشکلاتی مواجه بود.

اتابک توسعه دریامحور را یکی از شعارهای دولت چهاردهم دانست و یادآور شد: ایجاد و توسعه شهرک‌های صنعتی تخصصی در کنار آب‌های ساحلی آغاز شده و ۹۲۵ واحد غیرفعال نیز به چرخه تولید بازگشته‌اند.

وزیر صمت همچنین از برنامه تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی خبر داد و گفت: ۲۹۰۰ مگاوات تولید انرژی شامل حرارتی و تجدیدپذیر در حال اقدام است.

وی به اکتشافات جدید در بخش ژئوفیزیک و زمین‌شناسی اشاره کرد و افزود: ۳۲ هزار کیلومتر کار ژئوفیزیک هوایی انجام شده و ۱۲ پروژه دریایی نیز در این راستا در نظر گرفته شده است.

اتابک از ارتقای ایمنی معادن به عنوان یکی دیگر از اقدامات ویژه وزارت صمت نام برد و گفت: این وزارتخانه با همکاری ایمیدرو و معاونت معدنی به بازرسی ایمنی معادن زغالسنگ پرداخته و فرصت‌های بازنگری برای بهبود شرایط ایمنی فراهم شده است.

وزیر صمت همچنین از فعال‌سازی دبیرخانه کمیسیون برند تجاری خبر داد و افزود: کمیته تهاتر نیز در بین کشورهایی که روابط تجاری با ایران دارند، به تهاتر کالا برای تامین نیازهای کشور اقدام خواهد کرد.

وی گسترش روابط ایران با اتحادیه اوراسیا و بلاروس را از دستاوردهای مهم اقتصادی و سیاسی کشور دانست و تاکید کرد: این روابط فرصتی برای تامین برخی کالاها با تعرفه صفر به وجود آورده است.

اتابک در پایان به طرح‌های قابل افتتاح در دهه فجر انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ۸۹ طرح ملی از مجموع ۴۲۰ طرح در این ایام با سرمایه‌گذاری ۳۲۳ همت به بهره‌برداری می‌رسد که ۳۴ هزار شغل جدید نیز ایجاد خواهد کرد. به نقل از دانشجویی

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما