برآورد مالیات از دست رفته دولت به ۱۵۰۰ همت رسید
توانآپ
6
1403-11-14 15:13:28

برآورد مالیات از دست رفته دولت به ۱۵۰۰ همت رسید

به نقل از گروه اقتصادی توانآپ، یکی از اولویت‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی در دولت چهاردهم، تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری در حوزه مالیاتی است که در این راستا می‌توان به موضوع نشان‌دار کردن مالیات‌ها اشاره کرد.

طبق گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی، هدف از این اقدام بهبود فرهنگ مالیاتی و افزایش شفافیت در نحوه هزینه‌کرد منابع مالیاتی و نیز ارتقای مشارکت مردم در مدیریت کشور است. نشان‌دار کردن مالیات‌ها به این معناست که بخشی از درآمدهای مالیاتی به طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی اختصاص یابد و این مسئله در دستور کار دولت قرار گرفته است.

در پی مصوبه تیرماه سال جاری هیئت وزیران، تعداد یک هزار و ۸۸۸ طرح اولویت‌دار با اعتبار موردنیاز به میزان ۱۱.۹ هزار میلیارد تومان که توسط سازمان برنامه‌وبودجه کشور مشخص و به سازمان امور مالیاتی اعلام شده، در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی بارگذاری شد تا مؤدیان مشمول تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیات‌های مستقیم بتوانند در زمان ارسال فرم مربوطه، طرح موردنظر خود را انتخاب کنند. به دنبال این اقدامات، بیش از ۳۵۰ هزار مؤدی از سرتاسر کشور مبلغ ۶.۹ هزار میلیارد تومان از مالیات خود را برای صرف در طرح‌های انتخابی اعلام کردند.

یکی از چالش‌های ساختاری نظام مالیاتی ایران، حجم بالای معافیت‌های مالیاتی است که این موضوع نه تنها پایه مالیاتی را محدود کرده بلکه به ناعدالتی و تبعیض مالیاتی نیز دامن زده است. به همین دلیل، شفاف‌سازی میزان مالیات ازدست‌رفته ناشی از معافیت‌ها، تخفیفات و بخشودگی‌های مالیاتی و گمرکی به‌عنوان اصلی‌ترین اقدام در راستای شفاف‌سازی حمایت‌های مالیاتی دولت و اولین گام برای ساماندهی معافیت‌ها در نظر گرفته شده است؛ موضوعی که در بند (ب) ماده (۲۷) قانون برنامه هفتم پیشرفت مورد توجه قرار گرفته است.

بر اساس برآورد‌های صورت گرفته، میزان مالیات ازدست‌رفته ناشی از معافیت‌ها، تخفیفات و بخشودگی‌های مالیاتی و گمرکی برای سال ۱۴۰۳، رقمی بالغ بر ۱،۵۰۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده که این رقم بیش از درآمدهای مالیاتی مصوب سال مذکور است.

یکی از اقدامات کلیدی در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت، تهیه آئین‌نامه‌های اجرایی مرتبط است، از جمله آئین‌نامه‌های مربوط به احکام مالیاتی این قانون. در این زمینه، آئین‌نامه اجرایی بند (ج) ماده (۲۰) قانون مربوط به اعتبار مالیاتی طرح‌های عمرانی خیّرساز و آئین‌نامه اجرایی بند (الف) ماده (۲۵) قانون مربوط به معافیت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های دولتی، تهیه و به تصویب هیأت وزیران رسیده است. به نقل از دانشجویی

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما