هدف اصلی سفر نتانیاهو به ایالات متحده چیست؟
توانآپ
1
1403-11-14 16:52:53

هدف اصلی سفر نتانیاهو به ایالات متحده چیست؟

یک کارشناس مسائل بین‌الملل اعلام کرد که محور اصلی سفر نتانیاهو به آمریکا، نحوه مدیریت آینده وضعیت غزه است.

به گزارش توانآپ، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی قرار است روز سه‌شنبه به وقت محلی با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید آمریکا دیدار کند.

نتانیاهو پیش از سفر به آمریکا اظهار داشت: تصمیماتی که در طول جنگ اتخاذ کردیم، خاورمیانه را تحت تأثیر قرار داد. می‌توانیم با همکاری با ترامپ، تحولات بیشتری در خاورمیانه ایجاد کنیم.

نتانیاهو نخستین مقام خارجی است که پس از مراسم تحلیف ترامپ که در تاریخ ۲۰ ژانویه برگزار شد، با رئیس‌جمهور آمریکا دیدار خواهد کرد.

در این دیدار، موضوعاتی مانند مقابله با حماس، بازگشت اسرای اسرائیلی و مسائل مربوط به ایران از جمله مواردی است که به گفته منابع، در گفت‌وگوهای نتانیاهو و ترامپ مطرح خواهد شد.

«حسن بهشتی‌پور» در گفت‌وگو با توانآپ مهم‌ترین محور سفر نتانیاهو به آمریکا و دیدارش با ترامپ را «آینده غزه و منطقه» عنوان کرد و گفت: در حال حاضر، علاوه بر مصر و اردن، کشورهای عربستان، تشکیلات خودگردان، قطر و امارات متحده عربی نیز با طرح جابجایی فلسطینیان از غزه مخالفت کرده‌اند. به نظر می‌رسد آمریکا تلاش دارد با استفاده از دو روش تهدید و امتیازدهی به خصوص به مصر و اردن، آنها را به پذیرش این طرح ترغیب کند. باور دارم که بخش عمده‌ای از سفر نتانیاهو به آمریکا بر روی وضعیت غزه و مدیریت آن در آینده متمرکز خواهد بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: باید دید که اسرائیل چه برنامه‌ای برای جابجایی فلسطینی‌ها دارد. به هر حال، ترامپ قطعا تمایل دارد نقشه احیای صلح ابراهیم را دنبال کند و برای این منظور نیاز دارد که مسئله غزه و جنگ در این منطقه را ساماندهی کند. طرح ابراهیم اساساً با تشکیل دو دولت اسرائیلی و فلسطینی در تضاد است و باید دید اراده سیاسی این کشورها در نهایت به کدام سمت می‌رود. با توجه به تحولات جنگ هفت اکتبر و جنایات اسرائیل در منطقه، همراهی کشورهای عربی با اسرائیل به طور قابل توجهی دشوار شده است.

بهشتی‌پور در خصوص بحث ایران که گفته می‌شود یکی از موضوعات مهم دیدار مقامات آمریکا و اسرائیل در این سفر است، گفت: طبیعی است که اسرائیل به دنبال همراهی ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران است و بدون حمایت آمریکا، این اقدام ممکن نیست. از سوی دیگر، با شروع دولت ترامپ و با توجه به اینکه او تنها چهار سال برای اجرای برنامه‌هایش فرصت دارد، بعید به نظر می‌رسد که بخواهد به سرعت کشورش را وارد جنگی دیگر در خاورمیانه کند. ترامپ تا به حال نشان داده که قصد دارد با ایران از طریق مذاکره وارد شود و اگر به نتیجه نرسید، به گزینه‌های دیگر خواهد پرداخت.

این کارشناس بین‌الملل ادامه داد: همچنین، دوره اول ریاست‌جمهوری او نشان داد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران نتوانسته او را به اهدافش برساند و بنابراین، قطعا رویکرد متفاوتی را در قبال ایران اتخاذ خواهد کرد. اینکه این رویکرد به نفع ایران باشد یا خیر، موضوع دیگری است.

بهشتی‌پور در خصوص فضای رسانه‌ای آمریکا که به ابهام در نوع برخورد با ایران اشاره دارد، گفت: نباید به این تبلیغات رسانه‌ای دقت کرد. آمریکا به مذاکره با ایران نیاز دارد و این‌ها بیشتر عملیات روانی قبل از ورود به میز مذاکره است. موضوعاتی که در رسانه‌های آمریکایی با حمایت اسرائیل درباره کاهش قدرت نظامی ایران مطرح می‌شود، به‌منظور کاهش اراده و روحیه ایران است. به نظر می‌رسد تیم سیاست خارجی آمریکا در حال بررسی چگونگی ورود به مذاکرات با ایران است، اما این موضوعات را در فضای رسانه‌ای مطرح نمی‌کنند.

وی افزود: ترامپ چهار سال بیشتر در مقام ریاست‌جمهوری آمریکا فرصت ندارد و تلاش دارد اقداماتی انجام دهد که در تاریخ آمریکا به یادگار بماند، و این نیاز به شخصیت‌پرستی او دارد. در عین حال، شاهدیم که او با متحدان کلاسیک اروپایی خود درگیر شده و آنها را به سمت چین سوق می‌دهد، اما در مورد ایران ترجیح می‌دهد از طریق گفت‌وگو و مذاکره موضوع را حل کند.

بهشتی‌پور در خصوص رویکرد ایران نسبت به تصمیمات احتمالی ترامپ، به‌ویژه در رابطه با مذاکرات هسته‌ای، تصریح کرد: واقعیت این است که ترامپ باید با توجه به تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای، به ویژه جنگ اوکراین و تحولات اخیر، تصمیم‌گیری کند. از سوی دیگر، معادلات امروز با دوران اول ریاست‌جمهوری ترامپ بسیار متفاوت است و رویکرد ایران نیز باید متناسب با این تحولات تغییر کند. نباید به کلیشه‌ها پایبند باشیم و نیاز به طرح و برنامه جدید برای احتمالات آینده داریم. باید ارزیابی دقیقی از موقعیت ترامپ در بین تصمیم‌گیرندگان داشته باشیم و در نهایت با اقتدار تصمیم‌گیری کنیم و از آن حمایت کنیم. نباید در سیاست خارجی خود را درگیر بازی‌های جناحی داخلی کنیم و منافع و امنیت ملی را در سطح کلان مدنظر قرار دهیم. به نقل از عصر ایران

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما