ضرورت گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر در بخش صنعت
توانآپ
1
1403-11-15 04:07:00

ضرورت گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر در بخش صنعت

زهرا فلاحی، کارشناس اقتصادی در گفتگو با توانآپ درباره ناترازی انرژی در بخش صنعت اظهار داشت: یکی از اقدامات اساسی برای دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی در اقتصاد ایران، حل مشکل ناترازی برق و گاز کشور است. متأسفانه یکی از دلایل اصلی این ناترازی، وابستگی بالای تولید برق به گاز است؛ به طوری که بیش از ۸۵ درصد تولید برق کشور از طریق گاز تأمین می‌شود و این میزان وابستگی در هیچ یک از کشورهای دیگر مشاهده نمی‌شود. این وضعیت فشار زیادی به منابع گازی کشور وارد کرده و مصرف بالای گاز در بخش نیروگاهی را به همراه داشته که منجر به ناترازی قابل توجهی برای گاز کشور و توقف تولیدات صنعتی شده است.

وی ادامه داد: برای رفع این معضل کلیدی، باید تولید برق را از سوخت گاز جدا کرده و به سمت تنوع در سبد تولید برق کشور پیش برویم. مهم‌ترین گام در این راستا، کاهش وابستگی نیروگاه‌ها به گاز به میزان ۳۰ درصد از کل نیاز سوختی آنها از طریق توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، هسته‌ای و زغال‌سنگی است.

این کارشناس اقتصادی بر لزوم تمرکز بر تولید ۳۰ هزار مگاوات برق از زغال‌سنگ تأکید کرده و گفت: برای کاهش اثرات منفی ناشی از استفاده از گاز در تولید برق، ایران باید منابع انرژی خود را متنوع کند. یک سبد تولید برق متنوع نه تنها فشار بر منابع گاز را کاهش می‌دهد، بلکه امنیت انرژی را نیز افزایش می‌دهد. زغال‌سنگ فرصتی طلایی برای توسعه ظرفیت تولید برق در ایران است و با سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های زغال‌سنگی، می‌توان به ظرفیت تولید بیش از ۳۰ هزار مگاوات رسید.

وی همچنین به اهمیت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر توسط صنایع اشاره کرد و گفت: در چارچوب توسعه برق تجدیدپذیر و با توجه به پراکندگی صنایع در نقاط مختلف کشور، تأسیس نیروگاه‌های تجدیدپذیر از اقدامات راهبردی است و طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، باید حداقل ۵ درصد از نیاز برق صنایع از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین شود.

فلاحی تأکید کرد: به این ترتیب، علاوه بر صنایع، شهرها نیز می‌توانند با دریافت وام‌های بانکی، به نصب سیستم‌های برق تجدیدپذیر بر بام‌ها و پنجره‌های خود پرداخته و برق مورد نیاز خود را به صورت مجزا تولید کنند و بدین ترتیب فشار بر شبکه تولید برق کاهش یابد.

وی در پایان به مزیت‌های استفاده از انرژی هسته‌ای در کشور اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین مزیت انرژی هسته‌ای، تولید برق از این منبع است که طبق برنامه هفتم توسعه، باید حداقل ۲۰ هزار مگاوات از تولید برق کشور از نیروگاه‌های هسته‌ای تأمین شود. در این راستا، دولت باید با توجه به صلح‌آمیز بودن استفاده از انرژی هسته‌ای، تمام تلاش خود را برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در توسعه نیروگاه اتمی بوشهر و تأمین نیاز برق جنوب کشور از این طریق به کار گیرد. به نقل از مهر

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما