افزایش آمار مبتلایان به سرطان در این استان
توانآپ
3
1403-11-15 08:48:53

افزایش آمار مبتلایان به سرطان در این استان

شایع‌ترین سرطان‌ها در استان همدان به ترتیب در زنان شامل سرطان پستان، روده بزرگ، پوست، تیروئید و معده و در مردان شامل سرطان مثانه، پروستات، پوست، روده بزرگ و معده می‌باشد. هر ساله حدود ۲ هزار و ۹۰۰ مورد جدید ابتلا به سرطان در این استان ثبت می‌شود که ۴۴ درصد از آن‌ها مربوط به زنان و ۵۶ درصد به مردان تعلق دارد.

به گزارش توانآپ، سبک زندگی نادرست نظیر مصرف بیش از حد فست فودها و غذاهای ناسالم، عدم فعالیت بدنی کافی و استعمال دخانیات، سبب افزایش قابل توجه ابتلا به انواع سرطان در بین شهروندان همدان شده است. سرطان به عنوان یکی از چالش‌های بهداشتی مهم در سطح ملی و بین‌المللی شناخته می‌شود و طبق گفته کارشناسان، از طریق آموزش، پیشگیری، مراجعه زودهنگام برای درمان و تشخیص به موقع، قابل پیشگیری و درمان است.

سرطان‌ها به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که به دلیل رشد غیرقابل کنترل تعدادی از سلول‌ها به وجود می‌آید و با توجه به افزایش امید به زندگی و سالمندی، آمار مبتلایان به این بیماری در حال افزایش است. احتمال ابتلا به سرطان با افزایش سن بیشتر می‌شود، بنابراین آموزش در خصوص راه‌های پیشگیری و انجام غربالگری در زمان‌های مشخص می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش ابتلا به سرطان داشته باشد.

در این راستا، همزمان با هفته ملی مبارزه با سرطان، فعالیت‌هایی در سطح جهانی با هدف افزایش آگاهی عمومی و تشویق مردم به اقدام‌های پیشگیرانه برگزار شد و در ایران با شعار «دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان» این هفته گرامی داشته شد. مسئولان بهداشتی در این هفته با برگزاری برنامه‌ها و سخنرانی‌ها برای تقویت آگاهی مردم در مورد سرطان و عوامل خطر آن تلاش کردند.

با توجه به این که ارتقای دانش و آگاهی مردم در خصوص بیماری‌ها می‌تواند به کاهش ابتلا منجر شود، پیشگیری از سرطان در سطح فردی، خانوادگی و اجتماعی به عنوان یکی از اهداف کلیدی در این زمینه تعریف شده است.

در ادامه، دکتر شراره نیک سیر، کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، به شرح شایع‌ترین سرطان‌ها در همدان پرداخت و افزود که سالانه حدود ۲ هزار و ۹۰۰ مورد جدید سرطان در این استان ثبت می‌شود. وی همچنین به عوامل خطرساز ابتلا به سرطان‌ها اشاره کرد و بر لزوم پیشگیری از طریق عدم استعمال سیگار و تغذیه مناسب تأکید نمود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در مورد تأثیر مصرف میوه و سبزیجات در پیشگیری از سرطان صحبت کرد و راهکارهای تغذیه‌ای مناسب را برای این منظور ارائه داد.

در نهایت، دکتر مهدی رضوان، متخصص داخلی، به نکاتی در خصوص سرطان معده و عوامل مؤثر در بروز آن اشاره کرد و توصیه‌های لازم برای پیشگیری از این بیماری را مطرح نمود.

با توجه به افزایش آمار ابتلا به سرطان در کشور و به‌ویژه در استان همدان، باید تغییراتی در سبک زندگی افراد ایجاد شود تا بتوان از این بیماری پیشگیری کرد. داشتن رژیم غذایی سالم، انجام تست‌های غربالگری منظم و فعالیت بدنی از جمله مواردی است که نقش مهمی در پیشگیری از بیماری سرطان دارد. به نقل از عصر ایران

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما