خبر خوش مالیاتی برای شرکت‌های فعال در زمینه تحقیق و توسعه
توانآپ
5
1403-11-15 05:25:39

خبر خوش مالیاتی برای شرکت‌های فعال در زمینه تحقیق و توسعه

به گزارش توانآپ، ابوالفضل باقری، دبیر شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور در نشست خبری همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی، به اهمیت شرکت‌های بزرگ اشاره کرد و اظهار داشت: این شرکت‌ها به یک زیرساخت حمایتی و قانونی نیاز دارند تا حضور مدیران تحقیق و توسعه به طور مؤثر انجام گیرد. این زیرساخت قانونی با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان فراهم شده و این قانون فرصتی را برای مدیران تحقیق و توسعه کشور ایجاد کرده است تا ضمن ایفای نقش در فعالیت‌های تحقیق و توسعه، حمایت قانونی نیز دریافت کنند.

وی با بیان ظرفیت‌های حمایتی این قانون گفت: مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان امکانات متعددی را برای شرکت‌ها فراهم کرده که یکی از آن‌ها اعتبار مالیاتی است که برای اولین بار در تاریخ کشور در متن قانون گنجانده شده است. بر اساس این قانون، به شرکت‌ها این امکان داده شده تا هزینه‌های تحقیق و توسعه‌ای که پرداخت می‌کنند، به عنوان اعتبار مالیاتی از مالیات آن‌ها کسر شود.

باقری افزود: این بند قانونی در سال گذشته اجرایی شد و نزدیک به ۱.۴ همت اعتبار مالیاتی به شرکت‌هایی که در حوزه تحقیق و توسعه فعال بودند، اختصاص یافت.

مشاور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ادامه داد: ظرفیت دومی که این قانون فراهم کرده، امکان انعقاد قراردادهای همکاری تحقیق و توسعه با دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری است. اگر طرح‌های این همکاری‌ها مورد تأیید معاونت علمی قرار گیرد، هزینه‌های پرداختی شرکت‌ها به عنوان اعتبار مالیاتی بازپرداخت می‌شود.

وی تأکید کرد که این رویکرد به تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت که یکی از دغدغه‌های مسوولان کشور است، کمک خواهد کرد. همچنین ظرفیت سوم این قانون ماده ۱۱ است که پیوندی میان شرکت‌های بزرگ و شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد می‌کند. به این ترتیب، اگر شرکت‌های بزرگ در راستای اجرای طرح‌های افزایش ظرفیت، تحقیق و توسعه، تجاری‌سازی و تکمیل زنجیره ارزش، اقدام به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور کنند و این سرمایه‌گذاری مورد تأیید معاونت علمی باشد، می‌توانند از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد اعتبار مالیاتی بهره‌مند شوند.

دبیر شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور در ادامه افزود: ظرفیت چهارم این قانون توسعه زیرساخت‌های مرتبط با هوشمندسازی و هوش مصنوعی است. به این ترتیب، اگر شرکت‌های بزرگ زیرساختی را توسعه دهند که شامل آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی و آزمایشگاه‌های مرجع در دانشگاه باشد، می‌توانند به مدت ۲۵ سال با توافق دانشگاه از این زیرساخت بهره‌برداری کنند و هزینه‌های توسعه این زیرساخت‌ها نیز مشمول اعتبار مالیاتی خواهد شد.

وی در پایان اشاره کرد که شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور با عضویت ۲۰۰ شرکت، از جمله بزرگترین شرکت‌های دانش‌بنیان کشور تشکیل شده است که بالاترین تقاضا را برای اقتصاد دانش‌بنیان دارند. همچنین مدیران نوآوری دانشگاهی و مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها نیز در این شبکه حضور دارند. تاکنون دو مجمع از این شبکه برگزار شده و سومین مجمع همزمان با همایش هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنایع برگزار می‌شود. به نقل از صدای بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما