مردم ایران شایسته زندگی بهتری هستند
توانآپ
2
1403-11-15 05:16:53

مردم ایران شایسته زندگی بهتری هستند

به گزارش توانآپ، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با اشاره به اینکه سطح معیشت کنونی مردم ایران شایسته آنان نیست، بیان کرد: برخی از ناکارآمدی‌ها و کمبودها موجب مهاجرت متخصصان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی شده است؛ اما با تلاش‌های دولت چهاردهم، می‌توانیم امیدوار به بازگشت نخبگان به کشور باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در نشست هیات نمایندگان اتاق گرگان که یکشنبه شب برگزار شد، به مناسبت اعیاد ماه شعبان و ایام دهه فجر اظهار کرد: استان گلستان در مقایسه با دیگر استان‌ها دارای مزیت‌هایی است، اما با چالش‌هایی نیز روبرو است. با برنامه‌ریزی اصولی در بازه‌های زمانی کوتاه و بلندمدت می‌توان بر این کمبودها غلبه کرد.

وی افزود: ناترازی‌هایی که در چند سال اخیر به دلیل کم‌توجهی‌های داخلی و فشارهای خارجی به وجود آمده، شرایط دشواری برای اقتصاد کشور ایجاد کرده است.

حسن‌زاده در ادامه به پیشرفت‌های صنعتی کشور پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و تاکید کرد: ملت ایران با وجود مشکلات اقتصادی دوام آورده و در زمینه‌های مختلف به تلاش خود ادامه می‌دهند تا از مسیر پیشرفت دور نمانند.

وی همچنین با بیان ضعف کشور در حفظ سرمایه‌های انسانی نخبه و متخصص، ابراز امیدواری کرد که با حمایت‌های مقام معظم رهبری، شاهد بازگشت نخبگان به کشور باشیم. او افزود: خوشبختانه در سال گذشته، سرمایه‌گذاران خارجی به تدریج در حال بازگشت به ایران هستند و ایرانی‌ها نیز در پروژه‌های بزرگ کشورهای همسایه سرمایه‌گذاری کرده و خدمات فنی و مهندسی ارائه می‌دهند.

رئیس اتاق ایران با اشاره به بیانات رئیس‌جمهور در دیدار با رهبری در روز مبعث، ادامه داد: رئیس‌جمهور بر اهمیت ارتباط کشور با تمامی دنیا تأکید کردند و حمایت رهبری از دولت، امیدها برای تحقق این اهداف را افزایش می‌دهد. با حرکت علمی و کارشناسی، امیدواریم در زمان کوتاهی مسائل خارجی کشور حل و فصل شود.

حسن‌زاده در پایان به اهمیت رفع مشکل FATF اشاره کرد و گفت: برخی افراد در کشور ممکن است به دلیل منافع شخصی مانع از اصلاحات لازم شوند؛ اما همان‌طور که معاون حقوقی رئیس‌جمهور در یک مصاحبه اخیر اشاره کرده، 6 میلیون ایرانی در خارج از کشور به دلیل مشکلات FATF نمی‌توانند حساب بانکی داشته باشند. انتظار داریم این مشکل هر چه سریع‌تر حل شود.

امیر یوسفی، رئیس اتاق گرگان نیز با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی، صنعتی و گردشگری استان گلستان، گفت: متأسفانه درآمد سرانه استان به دلایل مختلف کمتر از میانگین کشوری است.

او افزود: گلستان تولیدکننده محصولات اساسی است که تحت قیمت‌گذاری‌های دستوری قرار دارند. در حالی که هزینه تولیدکنندگان با قیمت‌های آزاد محاسبه می‌شود، فروش آن‌ها به قیمت‌های دستوری انجام می‌گیرد.

یوسفی همچنین از عدم سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ دولتی در استان گلستان در شرایطی که دلار ارزان‌قیمت است، انتقاد کرد و بیان داشت: درآمد نهادهای بزرگ به تهران منتقل می‌شود و در واقع نفعی برای استان ندارد.

او با بیان اینکه وضعیت تولید و تجارت مطلوب نیست، تاکید کرد: علاوه بر تحریم‌ها، تصمیمات غیرکارشناسی نیز مشکلات بسیاری را به وجود آورده است.

یوسفی همچنین از همراهی اتاق ایران برای پیگیری مسائل ملی در استان گلستان ابراز امیدواری کرد و پیشنهاد داد هر استان مأمور پیگیری یک مسئله مشخص در کشور شود تا از پراکندگی و موازی‌کاری جلوگیری شود.

علی‌محمد چوپانی، نایب‌ رئیس اتاق گرگان، نیز با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری، گفت: متأسفانه اقتصاد تحت کنترل دولت شامل کشف قیمت در بورس می‌شود، در حالی که بخش خصوصی تحت قیمت‌گذاری دستوری قرار دارد.

او همچنین به لزوم احیای قانون ورشکستگی و ضرورت بیان مواضع بخش خصوصی در مواردی چون تحریم‌ها اشاره کرد و تاکید کرد که اتاق ایران باید نقش سفیر گفت‌وگو با اقتصاد جهانی را ایفا کند.

امیر عابدی، عضو هیات نمایندگان اتاق گرگان، نیز بر لزوم وجود یک سخنگو برای اتاق ایران تاکید کرد تا مواضع بخش خصوصی به سرعت اعلام شود.

محمد مرتضوی، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق گرگان، نیز بر اهمیت مذاکرات موفق با کشورهای دیگر تاکید کرد و گفت: بخش خصوصی باید با صدای بلند خواستار رفع تحریم‌ها باشد تا هزینه‌های دولت کاهش یابد.

این نشست با حضور صمد حسن‌زاده و اعضای هیات رییسه اتاق ایران و همچنین معاونان دبیرکل اتاق ایران در استان گلستان برگزار شد. به نقل از صدای بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما