انتقال ۱.۵ تن طلای دیجیتال به بانک‌ها: چالش‌های خالی‌فروشی و تأثیرات بر اقتصاد
توانآپ
2
1403-11-15 05:30:00

انتقال ۱.۵ تن طلای دیجیتال به بانک‌ها: چالش‌های خالی‌فروشی و تأثیرات بر اقتصاد

سردار حسین رحیمی در گفت‌وگو با اقتصادی توانآپ درباره اقدامات پلیس در خصوص برخی گمانه‌زنی‌ها درباره خالی‌فروشی سکوهای اینترنتی فروش طلا اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۲۸۰ شرکت و سامانه اینترنتی در زمینه فروش طلا به صورت آنلاین فعالیت دارند و برآوردها نشان می‌دهد که بین ۸ تا ۱۰ میلیون نفر از مردم از این سکوها طلا خریداری کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه میزان خرید طلا توسط مردم از چند سوت تا چند گرم متغیر است، افزود: مشکل اصلی این است که هیچ تضمینی برای کنترل این سکوها و شرکت‌های فروش طلا وجود ندارد و سازوکار مناسبی برای نظارت بر این فعالیت‌ها پیش‌بینی نشده است.

این مقام انتظامی تاکید کرد: نگرانی پلیس این است که در چنین شرایطی، حوادثی مشابه کوروش کمپانی یا طراوت خودروی قزوین رخ ندهد و پرونده‌های متعدد شکایتی تشکیل نشود.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: به منظور پیشگیری از بروز حوادث آینده، پلیس به این موضوع ورود کرده و ۱.۵ تن طلای خریداری شده توسط مردم از این سکوها و شرکت‌ها را به بانک‌های عامل منتقل نموده است.

سردار رحیمی تصریح کرد: در این راستا دستورات ویژه‌ای نیز صادر شده است تا مردم متضرر نشوند و به میزانی که مردم طلا از این شرکت‌ها خریداری می‌کنند، طلای فیزیکی از سوی آنها تهیه و ذخیره شود.

این مقام انتظامی با تاکید بر اینکه پلیس مسئول امنیت مالی و پولی مردم است، به فعالان اینترنتی فروش طلا هشدار داد که در صورت خالی‌فروشی و عدم ارائه کالای فیزیکی در مقابل خرید مردم، با آنها برخورد خواهد شد.

سردار رحیمی همچنین از بازرسی‌های دوره‌ای پلیس از این سکوها خبر داد و گفت: اگر در این بازرسی‌ها مشاهده شود که به اندازه طلاهای خریداری شده توسط مردم، در شرکت‌ها و پلتفرم‌ها طلایی موجود نیست، با همکاری قوه قضائیه به عنوان اخلال در نظام اقتصادی با آنها برخورد خواهد شد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا خاطرنشان کرد: دغدغه ما این است که مردمی که به صورت آنلاین طلا می‌خرند و وجه را واریز می‌کنند، طلای خریداری شده در شرکت‌ها موجود باشد.

توقف صدور مجوز فعالیت سکوهای اینترنتی طلا

به گزارش توانآپ، محمدرضا حاجی جعفری معاون مرکز بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد نیز اعلام کرده است که به دلیل مشکلات مرتبط با پلتفرم‌های خرید و فروش آنلاین طلا، هیأت مقررات‌زدایی تصمیم به توقف صدور این مجوز گرفته است و ۵۰ روز به کمیته طلا مهلت داده تا ضوابط لازم را تهیه کند تا سکوهای اینترنتی فروش طلا با میزان خرید و فروش سپرده طلا در بانک کارگشایی هماهنگ باشند و زیرساخت‌های امنیتی سایت‌های خود را فراهم نمایند.

معاون مرکز بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد گفت: از مجموع ۱،۳۳۷ درخواستی که از ابتدای راه‌اندازی درگاه ملی مجوز در خصوص پلتفرم‌های خرید و فروش طلا ثبت شده است، ۲۶۱ مورد به صدور مجوز انجامیده و اطلاعات آن‌ها در درگاه ملی مجوزها موجود است که ۱۹۰ مورد مربوط به سال ۱۴۰۳ است.

وی تاکید کرد: انتقادی که به درگاه ملی مجوزها در خصوص صدور آسان این مجوز مطرح می‌شود، نادرست است، زیرا تصویب کاربرگ‌ها به پیشنهاد مرجع تخصصی مربوطه انجام شده است.

حاجی جعفری ادامه داد: مشکل این است که کاربرگ "سامانه معاملات طلای آنلاین و آب شده و مصنوعات طلا و جواهر" که نام دقیق پلتفرم خرید و فروش طلا است، به‌صورت سهل‌گیرانه و بدون رعایت ضوابط امنیتی لازم تدوین شده بود.

وی خاطرنشان کرد: تا پیش از ورود جدید هیأت مقررات‌زدایی و کمیته طلا در وزارت صمت به این موضوع، صدور این نوع مجوز به‌گونه‌ای بود که هر متقاضی که درخواست خود را برای این پلتفرم ثبت می‌کرد، صرفاً کافی بود قراردادی با یک طلافروش ارائه دهد و این نماد را داشته باشد تا مجوز صادر شود.

حاجی جعفری در خصوص اختلاف آماری مربوط به پلتفرم‌های دارای مجوز خرید و فروش طلا گفت: احتمالاً مواردی که بیش از ۲۶۱ مورد ثبت شده در درگاه ملی مجوزهاست مربوط به پلتفرم‌هایی است که در سال ۹۹ مجوز گرفتند، اما مجوز خود را به شناسه یکتای درگاه ملی تبدیل نکردند. بنابراین آنها ابتدا ملزم به تبدیل مجوز خود به شناسایی یکتا در درگاه ملی مجوزها هستند و دوم اینکه ملزم به رعایت الزاماتی که کمیته طلا تصویب می‌کند، خواهند بود. به نقل از ایرنا

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما