دلایل کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن چیست؟
توانآپ
4
1403-11-15 10:20:00

دلایل کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن چیست؟

توانآپ - بر اساس آمارهای رسمی، قیمت مسکن در یک سال گذشته حدود ۳۸ درصد افزایش یافته است. افرادی که در این مدت به جای خرید مسکن، به سرمایه‌گذاری در دلار روی آورده‌اند، به سود ۴۵ درصدی دست یافته‌اند. همچنین، قیمت سکه در همین بازه زمانی حدود ۹۰ درصد رشد داشته و افزایش قیمت طلا نیز تقریباً ۱۰۰ درصد تخمین زده می‌شود. بر اساس آخرین آمارها، برای خرید یک خانه ۱۰۰ متری در تهران به بیش از ۸.۵ میلیارد تومان بودجه نیاز است و حجم خرید و فروش آپارتمان در پایتخت نسبت به هفت سال قبل، حدود ۸۵ درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر، خریداران مسکن با چالش‌هایی مانند قیمت‌های بالا مواجه هستند و فروشنده‌ها نیز از کمبود مشتری در بازار گلایه دارند.

خرید مسکن در تهران طبق آخرین داده‌های رسمی به متری ۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نیاز دارد. این آمار مربوط به اواسط تابستان امسال است و اگر روند افزایش قیمت مسکن در ماه‌های ابتدایی سال ادامه یابد، هزینه خرید مسکن در تهران می‌تواند بیشتر شود.

قیمت مسکن در تهران به صورت متوسط اعلام می‌شود و در برخی مناطق مانند منطقه یک که گران‌ترین محله‌های پایتخت هستند، قیمت‌ها به دو برابر متوسط قیمت مسکن در تهران می‌رسد. به این ترتیب، خرید یک خانه ۵۰ متری و کوچک نیازمند حدود چهار میلیارد و ۴۲۵ میلیون تومان بودجه است و کسی که به دنبال خانه‌ای ۱۰۰ متری و دوخوابه است، باید حدود هشت میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان هزینه کند.

مسکن سهم بزرگی در افزایش تورم دارد. طبق جدیدترین داده‌های مرکز آمار ایران، افزایش هزینه‌های خانوار ایرانی در فاصله دی ۱۴۰۲ تا دی ۱۴۰۳ حدود ۳۱.۸ درصد برآورد شده و بیشترین تأثیر در این نرخ تورم به دلیل مسکن بوده است. تورم مسکن در ۱۲ ماه اخیر به حدود ۳۸ درصد رسیده و این رقم حدود شش درصد بالاتر از نرخ تورم عمومی است. جالب است بدانید که افزایش هزینه‌ها در دیگر حوزه‌ها مانند لوازم خانگی، پوشاک، بهداشت و خوراکی‌ها به ۳۰ درصد نمی‌رسد و مسکن بیشترین سهم را در افزایش تورم ایفا کرده است.

در بازار مسکن، خرید و فروش در تهران طی هفت سال گذشته حدود ۸۵ درصد کاهش یافته است. بانک مرکزی که تا مرداد امسال به‌طور ماهانه تحولات بازار مسکن تهران را منتشر می‌کرد، حجم کل خرید و فروش‌های پایتخت را سه هزار و ۶۶۵ ملک اعلام کرده است. در مرداد سال ۹۶، مجموعاً ۱۷ هزار و ۹۸۴ خانه در تهران معامله شده بود. بنابراین، در فاصله مرداد ۹۶ تا مرداد ۱۴۰۳، میزان خرید و فروش‌های مسکن به اندازه ۱۵ هزار واحد کاهش یافته است.

در منطقه ۱۶ تهران، تنها ۴۳ واحد در مرداد امسال خرید و فروش شده است و در منطقه ۲۰، که شرایط بهتری ندارد، فقط ۳۳ خانه معامله شده است.

میزان افزایش قیمت مسکن در ۱۲ ماه گذشته کمتر از دلار و سکه و طلا بوده است. آمارها نشان می‌دهد که تورم مسکن تقریباً ۳۸ درصد است، در حالی که سرمایه‌گذاری در بازار طلا به سود تقریباً ۱۰۰ درصدی منجر شده است. قیمت طلا ۱۸ عیار از دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان به بیش از پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده و سکه امامی نیز با افزایش قیمت تقریباً ۹۰ درصدی به نزدیک ۶۲ میلیون تومان رسیده است. خرید دلار نیز با وجود مشکلات، به سود تقریباً ۴۵ درصدی منجر شده است.

به این ترتیب، عقب‌ماندن مسکن نسبت به دلار و سکه و طلا از لحاظ سرمایه‌گذاری، به همراه مشکلاتی مانند نقدشوندگی و کمبود مشتری، موجب شده تا برخی از سرمایه‌گذاران از ورود به بازار مسکن صرف‌نظر کنند و به سایر روش‌های سرمایه‌گذاری روی آورند.

تفاوت سرمایه‌گذاری در مسکن با سایر بازارهای مالی:

بازار سود سالانه
مسکن ۳۷.۹ درصد
دلار ۴۵ درصد
سکه ۹۰ درصد
طلا ۱۰۰ درصد
به نقل از الف

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما