قنادی‌ها: تأمین شیرینی‌های ویژه ماه رمضان برای ما ممکن نیست
توانآپ
2
1403-11-15 12:04:10

قنادی‌ها: تأمین شیرینی‌های ویژه ماه رمضان برای ما ممکن نیست

اتحادیه قنادی‌ها آنالیز قیمت زولبیا را به وزارت صمت ارائه داده، اما رئیس این اتحادیه اعلام کرده که اگر وضعیت روغن بهبود نیابد، نخواهند توانست قیمت اعلام شده برای شیرینی‌های ماه رمضان را تأمین کنند. شرکت‌ها تنها ۵ حلب روغن از سفارش ۵۰ حلبی که داده‌اند، تحویل می‌دهند و این در حالی است که بازار عید هنوز آغاز نشده است.

به گزارش توانآپ، همزمانی ماه مبارک رمضان و عید نوروز باعث شده که فعالیت قنادی‌ها و شیرینی‌پزی‌ها به شدت افزایش یابد. همچنین اعیاد شعبانیه و جشن‌های مذهبی در این روزها در نقاط مختلف کشور در حال برگزاری است.

مواد اولیه مورد نیاز قنادی‌ها، شامل شکر و روغن است. این دو محصول تا چند سال پیش مشمول ارز دولتی بودند و با مشکلاتی چون کمبود، بازار سیاه و صادرات معکوس مواجه بودند. با آزادسازی ارز تخصیصی به روغن، انتظار می‌رفت که این مشکلات برطرف شوند، اما همچنان مسائل موجود هستند. برخی کارشناسان دلیل اصلی کمبود اخیر را تعلل وزارت جهاد در واردات پالم و دانه‌های روغنی می‌دانند و عده‌ای دیگر، قاچاق معکوس سازمان‌یافته به کشورهای همسایه را عامل این نابسامانی می‌دانند. علیرغم اینکه دولت به طور رسمی اجازه افزایش قیمت روغن را صادر کرده است، اما این کالا هنوز برای صنف و صنعت مانند طلا ارزش دارد.

علیرضا بهرمند، رئیس اتحادیه قنادان و شیرینی‌فروشان در گفت‌وگو با اقتصادی توانآپ درباره وضعیت روغن مصرفی این صنف گفت: با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، همکاران ما با مشکل جدی روغن مواجه هستند و ناچارند روغن را با قیمت دو برابر از بازار آزاد خریداری کنند، در حالی که دو ماه دیگر عید نوروز نیز در پیش است.

وی افزود: قنادی‌ها معمولاً روغن مورد نیاز خود را به شرکت‌ها اعلام می‌کنند و آنها نیز طبق قیمت مصوب تحویل می‌دهند، اما در حال حاضر اگر واحدی درخواست ۵۰ حلب روغن کند، تنها ۵ حلب دریافت می‌کند و این به معنای تعطیلی واحد صنفی است. ما انتظار داشتیم که پس از افزایش قیمت، شرکت‌ها بدون مشکل و محدودیت روغن صنف و صنعت را تأمین کنند، اما متأسفانه این‌گونه نشده است.

بهرمند در مورد میزان فروش قنادی‌ها گفت: صحبت از کاهش فروش نسبت به سال گذشته، به یک موضوع تکراری تبدیل شده است؛ هر سال قدرت اقتصادی مردم پایین‌تر می‌آید و آنها تنها برای نیازهای اساسی هزینه می‌کنند. دیگر خانواده‌ها هفته‌ای یکبار شیرینی خریداری نمی‌کنند و شیرینی در دورهمی‌ها پایه ثابت پذیرایی نیست. فعالان این حوزه به اعیاد مذهبی، ماه رمضان و شب عید امید دارند، اما امسال به دلیل کمبود روغن، بخشی از بازار خود را از دست خواهند داد. اگر بخواهیم از بازار آزاد روغن تهیه کنیم، هزینه دو برابر می‌شود و مردم توانایی پرداخت آن را ندارند.

وی در پایان تأکید کرد: ما مصرف‌کننده عمده روغن هستیم و در حال حاضر اوج کار ما است. به طور مثال، ما آنالیز قیمت زولبیا و بامیه را بر اساس قیمت روغن مصوب دولتی به اتاق و وزارت صمت ارسال کرده‌ایم و منتظر تأیید آن هستیم، اما اگر وضعیت روغن به همین شکل ادامه یابد، نخواهیم توانست زولبیا و بامیه را با آن قیمت در ماه مبارک رمضان تولید کنیم.

اظهارات این فعال صنفی در حالی است که روغن مصرف خانوار تأمین شده، اما برای حوزه صنف و صنعت، همچنان مشکل تأمین وجود دارد. از سوی دیگر، کارخانه‌های مواد غذایی و شیرینی و شکلات سهم زیادی در اشتغال و صادرات کشور دارند و هرگونه اختلال در روند تأمین مواد اولیه آنها می‌تواند تمام اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار دهد. به نقل از تابناک

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما