روند صعودی قیمت داروها در بازار ایران
توانآپ
3
1403-11-15 11:05:42

روند صعودی قیمت داروها در بازار ایران

به گزارش توانآپ؛ در سال جاری، شرکت‌های دارویی در ایران با اخذ مجوزهای لازم، تلاش کرده‌اند تا با افزایش قیمت محصولات خود، هزینه‌های ناشی از نوسانات ارزی را پوشش دهند. شرکت‌هایی چون داروسازی ابوریحان، البرز دارو و دسانکو در ماه‌های اخیر، درصد قابل‌توجهی از محصولات خود را با قیمت‌های جدید به بازار عرضه کردند. این تغییرات عمدتاً به منظور جبران هزینه‌های مواد اولیه و حفظ حاشیه سود انجام شده است.

سازمان غذا و دارو نیز در تلاش است تا با کنترل قیمت‌ها و افزایش پوشش بیمه‌ای، موانع اقتصادی را برای بیماران کاهش دهد. این تحولات نشان‌دهنده چالش‌های موجود در صنعت داروسازی ایران است.

شرکت‌های دارویی در طول سال با افزایش قیمت محصولات خود به مدیریت هزینه‌ها و حاشیه سود خود پرداخته‌اند. به عنوان مثال، داروسازی ابوریحان در فروردین ماه سال جاری قیمت ۴۵ قلم از محصولات خود را به میزان ۴۴ درصد افزایش داد که سهم ۳.۶۷ درصدی از کل فروش سال را به خود اختصاص داد. شرکت البرز دارو نیز در اردیبهشت ماه موفق به دریافت مجوز افزایش قیمت محصولات تزریقی خود شد که این افزایش تأثیر ۲ درصدی در بودجه فروش ۱۱ ماهه داشت.

شرکت داروسازی تولید دارو نیز در اردیبهشت ماه موفق به کسب مجوز افزایش قیمت برای ۴ محصول خود شد که سهم ۱.۴۱ درصدی از کل درآمد فروش سال گذشته را داشتند. ایران دارو نیز سومین شرکت دارویی بود که در اردیبهشت ماه قیمت ۴ محصول سیتاگلیپتین و امپاگلیفلوزین را افزایش داد تا سهم ۵ درصدی از درآمد فروش سال گذشته را پوشش دهد.

در ادامه، داروسازی کاسپین تامین و دیگر شرکت‌ها نیز با افزایش قیمت محصولات خود در اردیبهشت ماه، به افزایش نرخ‌ها ادامه دادند. شرکت داروسازی سبحان انکولوژی موفق به افزایش ۱۶ درصدی قیمت محصولات ویال خود شده و شرکت کارخانجات داروپخش نیز قیمت ۳۵ محصول خود را افزایش داد که به طور کلی سهم ۱۶ درصدی از کل درآمد فروش سال گذشته را شامل می‌شود.

شرکت فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران نیز مجوز افزایش ۱۵ درصدی قیمت قطره‌های چشمی خود را دریافت کرد و داروسازی ابوریحان و شرکت تولید مواد اولیه داروپخش نیز در ۳۰ اردیبهشت موفق به کسب مجوز افزایش قیمت محصولات شدند.

در خرداد ماه، شرکت داروسازی اکسیر قیمت ۳۵ قلم از محصولات خود را به میزان ۲۳ درصد افزایش داد و شرکت تولید دارو نیز قیمت قرص دی سیکلومین را به میزان ۴۲ درصد افزایش داد. در اواخر خرداد ماه، شرکت دارویی ره آورد تامین موفق به کسب مجوز افزایش قیمت ۴ گروه از محصولات خود شد که سهم ۴ درصدی از کل فروش سال قبل را داشتند.

سازمان غذا و دارو در تیر ماه مجوز افزایش قیمت برخی از محصولات شرکت البرز دارو را به میزان ۳ درصد صادر کرد و داروسازی امین نیز مجوز افزایش قیمت ۲۷ قلم از محصولات خود را به میزان ۶ درصد کسب کرد.

در ادامه تیر ماه، شرکت داروسازی زهراوری نیز نرخ برخی از محصولات خود را به میزان ۸ درصد افزایش داد. در مرداد ماه نیز ۳ شرکت دارویی موفق به کسب مجوز افزایش قیمت برخی از محصولات خود شدند.

افزایش نرخ محصولات شرکت‌های دارویی در حالی ادامه دارد که سهم آنها در سبد فروش کمتر از ۱۰ درصد بوده و متوسط افزایش نرخ‌ها کمتر از ۳۰ درصد است. رئیس سازمان غذا و دارو اشاره کرده است که پایین بودن قیمت محصولاتی مانند شیرخشک، باعث عدم توجیه اقتصادی فروش آنها شده است.

سازمان غذا و دارو از میان ۳،۸۰۰ قلم دارو، قیمت عرضه در داروخانه‌ها را برای ۳۷۰ قلم به صورت کنترل شده افزایش داده است. لذا علاوه بر کسب مجوز از سوی شرکت‌ها، داروخانه‌ها نیز بر اساس نوع دولتی، خیریه و خصوصی بودنشان، مجوز افزایش نرخ فروش ۹۵۵ دارو را کسب کردند. به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، ۷۰ درصد از نرخ داروها تحت پوشش بیمه قرار دارند.

با توجه به اینکه ۹۸ درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور تأمین می‌شود، کمیسیون قانونی قیمت‌گذاری قصد دارد با افزایش کنترل شده نرخ‌ها، از زیان‌دهی شرکت‌های دارویی جلوگیری کند. این موضوع پس از مشخص شدن، به اطلاع عموم خواهد رسید. به نقل از بورس امروز

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما