پروژه‌های هوش مصنوعی در اکتشاف معادن: نوآوری در جستجوی منابع طبیعی
توانآپ
1
1403-11-15 11:52:17

پروژه‌های هوش مصنوعی در اکتشاف معادن: نوآوری در جستجوی منابع طبیعی

به گزارش توانآپ به نقل از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، داریوش اسماعیلی به اهمیت ایجاد مدیریت هوشمند و بهره‌گیری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی در زمینه اکتشاف تأکید کرد و گفت: تاکنون اقدامات متعددی در این راستا در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور انجام شده و از این پس هوشمندسازی تمام فرآیندهای فنی و اداری این سازمان به طور جدی دنبال خواهد شد.

وی افزود: با مدیریت هوشمند در فرآیندهای فنی، می‌توانیم نظارتی شفاف و دقیق اعمال کنیم و به زودی نمونه‌برداری‌ها و مطالعات میدانی کارشناسان نیز به صورت آنلاین ثبت خواهد شد.

معاون وزیر صمت، فراهم‌سازی داده‌های زمین‌شناسی بر اساس مدیریت هوشمند را یکی از اولویت‌های اصلی و وظایف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور برشمرد و بیان کرد که حداکثر طی دو سال آینده، اطلاعات موجود در تمامی ارگان‌های مرتبط از طریق بارگذاری در مرکز داده‌ها در دسترس جامعه قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با اشاره به تشکیل شورای راهبری مرکز داده‌ها در وزارت صمت برای استانداردسازی داده‌های تولید شده و انتشار آن‌ها توسط بخش‌های مختلف، افزود: وزیر صمت به عنوان رئیس شورا، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور دبیر شورا و معاونت معدنی نیز از اعضای این شورا هستند که یکی از وظایف این مرکز، استانداردسازی داده‌ها برای ارائه به بخش خصوصی است.

اسماعیلی این موضوع را به عنوان یک خبر بسیار مهم برای فعالان بخش خصوصی دانست و گفت: اطلاعات مربوط به نقشه‌های زمین‌شناسی یک‌پنجاه هزارم در سه لایه زمین‌شناسی، ژئوشیمی و زمین‌شناسی اقتصادی پس از ارسال به معاونت معدنی وزارت صمت، حداکثر ظرف سه ماه در مرکز داده‌ها بارگذاری خواهند شد که این اقدام، گامی مهم در جهت تشویق بخش خصوصی به ادامه فعالیت‌های اکتشافی است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال، اولین داده‌های موجود منتشر شوند.

وی همچنین به مذاکرات انجام شده با رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی اشاره کرد و تصریح نمود: توسعه و به‌کارگیری هوش مصنوعی در مطالعات زمین‌شناسی را به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی در دستور کار داریم و در این راستا مشاور رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در حوزه هوش مصنوعی منصوب شده و در نظر داریم تا پایان سال پروژه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در زمینه اکتشاف را تعریف کنیم.

معاون وزیر صمت درباره الزام به اشتراک‌گذاری داده‌های زمین‌شناسی توسط سازمان‌های تهیه‌کننده داده‌های اکتشافی گفت: برای اکتشاف در کشور، محوریت مشخصی وجود ندارد و به همین دلیل، در مذاکرات انجام شده با وزیر صمت، مقرر شد که از این پس، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور محور فعالیت‌های اکتشافی باشد.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تأکید کرد: ایجاد حاکمیت یکپارچه و سیاست‌گذاری واحد در حوزه اکتشاف منابع معدنی کشور از جمله اهداف وزارت صمت است و این خواسته جدی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور نیز می‌باشد؛ زیرا تحقق چنین هدفی می‌تواند به ما این امکان را بدهد که در مورد آینده اکتشاف و وضعیت انتشار داده‌های زمین‌شناسی پاسخگو باشیم. به نقل از مهر

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما