معافیت صادرات کشاورزی از تعهدات ارزی
توانآپ
3
1403-11-15 17:18:23

معافیت صادرات کشاورزی از تعهدات ارزی

به گزارش توانآپ، صمد حسن‌زاده در مراسم تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان گلستان که هم‌زمان با افتتاح ساختمان این اتاق در حال برگزاری است، گفت: اتاق ایران چندین جلسه با مسئولین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد برای حل مشکل رفع تعهد ارزی برگزار کرده است. پیشنهاد اتاق ایران به دولت این است که بخش کشاورزی باید از رفع تعهد ارزی معاف شود. در صورتی که دولت این اقدام را برای تشویق صادرات محصولات کشاورزی انجام دهد، شاهد افزایش صادرات در این بخش خواهیم بود.

او ادامه داد: هیئت وزیران اخیراً مصوبه 2430 را تصویب کرده که بر اساس آن هیچ سازمان و نهادی نمی‌تواند بدون هماهنگی با بخش خصوصی و بدون بررسی تبعات و خسارات، بخشنامه‌ای صادر کند. مصوبات باید در مدت سه ماه و با مشورت بخش خصوصی ابلاغ شوند و در غیر این صورت لازم‌الاجرا نخواهند بود. امیدوارم دولت به این مصوبه توجه کند و بخش خصوصی نیز از حقوق خود آگاهی داشته باشد.

حسن‌زاده اظهار کرد: در یک سال اخیر از استقرار دولت چهاردهم و با رهنمودهای مقام معظم رهبری، تلاش دولت برای حل مشکلات تولید و صادرات سرعت بیشتری گرفته است. ما باید تلاش کنیم ایران در جایگاه واقعی خود در سطح جهانی قرار گیرد.

او تأکید کرد: حمایت به معنای توزیع پول به واحدهای تولیدی نیست. ما قصد داریم با امکانات خود ماشین‌آلات و تجهیزات تولید را وارد کنیم اما موانع موجود مانع از این امر می‌شود. ما خواستار برداشتن این موانع هستیم.

رئیس اتاق ایران بیان کرد: در این شرایط سخت اقتصادی، لازم است از همه صادرکنندگان و تولیدکنندگانی که با وجود چالش‌های اقتصادی به ایجاد اشتغال، افزایش تولید و صادرات و ارزآوری برای کشور پرداخته‌اند، تقدیر کنیم. تولیدکنندگان بیشتر به دنبال تقویت جریان تجارت کشور هستند تا منافع شخصی خود. اما باید موانع مختلف از سر راه آن‌ها برداشته شود.

امیر یوسفی، رئیس اتاق گرگان نیز در این نشست گفت: تصمیمات نادرست در زمینه بازگشت ارز صادرکنندگان مشکلاتی برای آن‌ها ایجاد کرده است. او با اشاره به تلاش‌های دولت چهاردهم برای تسهیل مسیر صادرات، افزود: صادرات در شرایط تحریم با چالش‌های زیادی روبه‌رو است. با این حال در استان گلستان در سال‌های 1402 و 1403 صادرات رو به افزایش بوده است.

یوسفی با ابراز امیدواری از موفقیت تلاش‌های دولت برای پیوستن کامل به FATF ادامه داد: صادرکنندگان واقعی تحت تأثیر تصمیمات نادرست، از چرخه صادرات خارج شده‌اند و افرادی که سابقه صادرات و تولید نداشتند، به این چرخه وارد شده‌اند. امیدوارم مسیر آغاز شده دولت چهاردهم در راستای تقویت تجارت خارجی به زودی به نتیجه برسد.

علی‌محمد چوپانی، نایب‌رئیس اتاق گرگان نیز در این مراسم گفت: همه باید با یک عزم ملی به سمت تغییر شرایط فعلی حرکت کنیم. اکنون بخش‌های مختلف اقتصادی کشور با یکدیگر همخوانی ندارند. دریافت 50 درصد مالیات از واحدهای تولیدی در شرایط تورمی موجود، تولید را متوقف خواهد کرد. علاوه بر تحریم‌ها، نگرش‌های حاکم بر اقتصاد و تولید، یک مانع اساسی است.

سعید صفوی، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق گرگان نیز گفت: در مرز اینچه برون امکانات زیرساختی کافی وجود ندارد. اگر دولت توان ایجاد این زیرساخت‌ها را ندارد، باید ترتیبی بدهد که این امر به بخش خصوصی واگذار شود. به نقل از اقتصاد آنلاین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما