
قیمت هر کیلو خرمای مضافتی به ۱۰۰ هزار تومان رسید
به گزارش گروه اقتصادی توانآپ، محسن رشید فرخی، رئیس انجمن خرما اعلام کرد که تعاون روستایی و فروشگاههای زنجیرهای آمادگی خود را برای تأمین ذخایر خرما اعلام کردهاند و برای عرضه در ماه رمضان آماده هستند.
وی افزود: تمامی فروشگاههای عمده مواد غذایی ذخایر خود را در خصوص خرما تأمین کردهاند و به همین دلیل مشکلی در تأمین و عرضه وجود ندارد. همچنین وزارت جهاد و انجمن نیز آمادگی لازم را دارند تا در صورت نوسان قیمت، به بحث بازار و عرضه مستقیم ورود کنند.
رشید فرخی ادامه داد: بعد از ماه مبارک رمضان، به دلیل فصل گرما و کاهش صادرات، نیاز به خرما کمتر خواهد شد و به همین دلیل تأمین خرما در مقاطع فروش انجام شده است.
رئیس انجمن خرما با اشاره به اینکه ۷۰ درصد خرمای تولیدی در بازار داخلی مصرف و ۳۰ درصد صادر میشود، گفت: طبق آمار، یک سوم خرمای تولیدی در ماه رمضان مصرف میشود.
او اظهار داشت: در حال حاضر در پیک صادرات قرار داریم و برآوردها نشان میدهد که امسال ۳۰ درصد از خرمای تولیدی صادر خواهد شد که در صورت تحقق، ارزآوری به ۴۰۰ میلیون دلار خواهد رسید. وی همچنین به این نکته اشاره کرد که ما دومین تولیدکننده و صادرکننده خرما هستیم و باید در زمینه بهرهوری بیشتر تلاش کنیم.
رشید فرخی با تأکید بر اهمیت بهرهوری و ثبات قوانین صادرات خاطرنشان کرد: محدودیتهایی که در سالهای اخیر ایجاد شده مشکلاتی را به وجود آورده که سبب بیاعتمادی تجار خارجی شده است. بنابراین قوانین صادرات باید پایدار باشد. اگر از هم اکنون برای سال آینده محدودیتهایی اعمال شود به بهانه احتمال کمبود محصول، آیا میتوان بر اساس احتمالات برای صادرات برنامهریزی کرد؟ با این روند، بازار را به رقبای خود واگذار خواهیم کرد. تصمیمات در حوزه صادرات باید با همکاری تشکلها و بخش خصوصی اتخاذ شود. اگر در زمینه بهرهوری و ثبات قوانین پایبند باشیم، امکان افزایش ارزآوری به یک میلیارد دلار ظرف ۵ سال وجود دارد.
وی همچنین قیمت هر کیلو خرمای کبکاب در مبدا را ۵۰ هزار تومان و خرمای مضافتی را بالای ۱۰۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: در خردهفروشیها باید با نظارت مناسب، خرما با نرخ منطقی به دست مصرفکنندگان برسد. به نقل از دانشجویی
انتهای پیام/