ساخت نخستین ساختمان اقتصادی ایران در بغداد؛ گامی نوین در عرصه بین‌المللی
مشرق
2
1403-11-28 17:09:33

ساخت نخستین ساختمان اقتصادی ایران در بغداد؛ گامی نوین در عرصه بین‌المللی

به گزارش توانآپ، با همکاری جوانان متخصص ایرانی، جهادگران عرصه سازندگی و دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران و سازمان متخصصین و مدیران ایران، مرکز تجارت جهانی مشترک ایران و عراق در بغداد در حال ساخت و راه‌اندازی است و به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید. این مرکز با هدف درخشش بخش خصوصی، تقویت حضور تولیدکنندگان، توسعه دیپلماسی اقتصادی و ایجاد ظرفیت‌های کم‌نظیر در بازار عراق تأسیس می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین حاج سیدعلی خان محمدی، ریاست هیئت امنای سازمان متخصصین و مدیران ایران و ریاست ساختمان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در بغداد، اظهار داشت: با توجه به توصیه‌های مقام معظم رهبری، این‌گونه مراکز باید در تمامی کشورها فعال شوند و اقتصاددانان، بازرگانان و تولیدکنندگان در آن فعالیت کنند. وی همچنین تأکید کرد که رایزن‌های اقتصادی باید از سفارت‌ها جدا شوند و به صورت عمومی در دسترس بازرگانان خارجی قرار گیرند.

به گفته خان محمدی، یکی از اهداف این مرکز کمک به تحقق رشد ۸ درصدی اقتصادی است که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کرده‌اند. تجارت بین ایران و عراق به ویژه در دولت جدید، به طور جدی‌تری دنبال می‌شود و این مرکز بخشی از توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: عراق ظرفیت اقتصادی بالایی دارد و در حال حاضر روزانه ۶.۵ میلیون بشکه نفت به فروش می‌رساند. یکی از اولویت‌های عراق، حوزه‌های عمرانی و ساختمانی است که ایران باید سهم جدی در آن داشته باشد.

فعالیت اقتصادی مرکز تجارت جهانی ایران و عراق به چهار حوزه تقسیم می‌شود: فنی مهندسی، صرافی و بانکی، مشتقات نفتی و مراودات تجاری. خان محمدی تأکید کرد: این مرکز به بازرگانان کمک خواهد کرد تا درباره مسائل بانکی و بازاریابی در عراق اطلاعات لازم را کسب کنند.

وی گفت: تأسیس مرکز تجارت جهانی و اقتصادی ایران و عراق، تسهیلگر امور برای بازرگانان خواهد بود. این مرکز با مساحت ۴۰۰۰ مترمربع، دارای نمایشگاه و غرفه‌های متعدد است تا تولیدکنندگان و بازرگانان بتوانند محصولات خود را به نمایش بگذارند و همچنین امور حقوقی و قراردادها را پیگیری کنند.

خان محمدی همچنین اظهار داشت که سفارت جمهوری اسلامی در بغداد می‌تواند نقش مهمی در پیشبرد اهداف اقتصادی ایران ایفا کند و سفیر باید در میان مردم حضور داشته باشد و پاسخگو باشد.

سازمان متخصصین و مدیران ایران از سفارت جمهوری اسلامی در عراق و مسئولان عراقی انتظار دارد که این ظرفیت را غنیمت شمرده و همکاری بیشتری با ایران داشته باشند.

در مورد هزینه ساخت این مرکز، خان محمدی اعلام کرد که چندین میلیون دلار برای این پروژه هزینه شده است و بودجه‌ای معادل ۷,۰۰۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است. پیش‌بینی می‌شود این مرکز تا اواخر اسفند ماه ۱۴۰۳ با حضور مقامات ایرانی به افتتاح رسمی برسد.

این مرکز همچنین وظیفه ارائه خدمات بهتر به زوار ایرانی و آمادگی برای جنگ اقتصادی از طریق افزایش صادرات و ارزآوری برای کشور را بر عهده خواهد داشت. به زودی از تمامی تولیدکنندگان و بازرگانان برای بازدید و عرضه محصولات خود دعوت به عمل خواهد آمد تا سهم قابل توجهی از بازار عراق را تصاحب کنند. به نقل از مشرق

انتهای پیام/

منبع: مشرق
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما