رئیس اتاق ایران: مزایای داوری شامل سرعت، تخصص و هزینه‌های پایین است
تسنیم
9
1403-11-29 12:00:00

رئیس اتاق ایران: مزایای داوری شامل سرعت، تخصص و هزینه‌های پایین است

به گزارش توانآپ، همایش بررسی نقش داوری و مرکز داوری اتاق ایران در قراردادهای تجاری با همکاری کمیسیون خدمات فنی‌مهندسی و احداث اتاق ایران برگزار گردید. در این نشست، علاوه بر بررسی مزایای استفاده از ظرفیت داوری در حل‌وفصل اختلافات بالقوه در فعالیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری، بر ضرورت آشنایی افراد با روند داوری تاکید شد. صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در خصوص وظایف، فرصت‌ها و ظرفیت‌های مرکز داوری اتاق ایران توضیحاتی ارائه داد. این مرکز در سال 1380 به موجب قانونی از مجلس شورای اسلامی تأسیس شده تا به تجار و سرمایه‌گذاران ایرانی در حل‌وفصل اختلافات تجاری و بین‌المللی خدمات ارائه کند.

حسن‌زاده ادامه داد: یکی از مزایای «داوری» نسبت به «مراجعه به محاکم قضایی» این است که در بسیاری از موارد، گزینه‌های بهتری برای حل‌وفصل اختلافات در قراردادهای تجاری وجود دارد. یکی از بهترین این گزینه‌ها، داوری است که به حل‌وفصل اختلافات در قراردادهای تجاری داخلی و بین‌المللی کمک می‌کند. در مرکز داوری، کارشناسان اقتصادی و حقوقی در کنار فعالان اقتصادی حضور دارند تا مشکلات آن‌ها را حل‌و فصل نمایند.

وی تصریح کرد: در بسیاری از موارد، فعالان اقتصادی آشنایی کمی با قواعد و حقوق بین‌المللی دارند و در صورت بروز مشکلات، ناچار به مراجعه به محاکم قضایی می‌شوند. هرچند که ما به تمامی مسئولان قوه قضاییه احترام می‌گذاریم، اما فرایند قضایی معمولاً طولانی و دشوار است. حسن‌زاده به مزایای داوری اشاره کرد و گفت: «سرعت»، «تخصصی شدن بررسی‌ها» و «کاهش هزینه‌های بررسی پرونده» از جمله مزایای داوری است که باید فعالان اقتصادی به آن توجه کنند.

رئیس اتاق ایران افزود: گسترش دامنه فعالیت‌های مرکز داوری اتاق ایران بر همه فعالان اقتصادی ضروری است. مرکز داوری اتاق ایران باید مرجعیت خود را در زمینه داوری حفظ کند، به طوری که حتی فعالان اقتصادی غیرعضو هم در صورت بروز مشکل، این مرکز را به عنوان مرجعی برای دادخواهی انتخاب کنند.

او همچنین بر تأسیس و تقویت شعبه‌های مرکز داوری در اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور تأکید کرد و گفت: راه‌اندازی شعبه‌های مرکز داوری در اتاق‌های سراسر کشور می‌تواند به تسهیل دسترسی فعالان اقتصادی در شهرستان‌ها به خدمات مرکز داوری کمک کند و تمایل آن‌ها به استفاده از این ظرفیت را افزایش دهد.

در ادامه، رئیس اتاق ایران به آموزش فعالان اقتصادی در زمینه داوری اشاره کرد و افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که فعالان اقتصادی هنوز به اندازه کافی با مزایای مراجعه به مرکز داوری آشنا نیستند. بنابراین، مرکز داوری و مرکز آموزش اتاق ایران باید برنامه‌ریزی مناسبی برای آشنایی فعالان اقتصادی با رویه‌های داوری و مزایای آن داشته باشند.

حسن‌زاده ادامه داد: مرکز داوری باید به عنوان ویترین برنامه‌های اتاق ایران عمل کند و در صورت بروز مشکلات در برنامه‌های اقتصادی بازرگانان، این موضوع باید با دقت و کارشناسی بررسی شود.

وی همچنین از بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های مشترک در توسعه فعالیت‌های مرکز داوری اتاق ایران صحبت کرد و گفت: اقدامات قابل توجهی در راه‌اندازی شعبه مرکز داوری اتاق ایران در اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران و کشورهای دیگر صورت نگرفته است، لذا برای گسترش فعالیت‌های مرکز داوری در زمینه حل‌وفصل اختلافات تجاری بین‌المللی، لازم است تفاهم‌نامه‌هایی با اتاق‌های مشترک منعقد شود.

حسن‌زاده در انتهای این نشست به ضرورت گسترش همکاری‌ها بین مرکز داوری اتاق ایران و شورای عالی فنی در سازمان برنامه‌وبودجه اشاره کرد و گفت: باید در پرونده‌های تخصصی، تفاهمی بین سازمان برنامه‌وبودجه و اتاق ایران صورت گیرد تا انجام داوری به مرکز داوری اتاق ایران واگذار شود.

او تأکید کرد: امیدوارم بتوانیم با برنامه‌ای علمی و دقیق، خدمات داوری را به فعالان اقتصادی در سراسر کشور ارائه دهیم. به نقل از تسنیم

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما