تحلیل نادرست ۱۰۸ اقتصاددان درباره تأثیرات سیاست‌های میلئی در آرژانتین
اقتصاد آنلاین
8
1403-11-29 15:58:53

تحلیل نادرست ۱۰۸ اقتصاددان درباره تأثیرات سیاست‌های میلئی در آرژانتین

به گزارش توانآپ، نشریه آمریکایی "دیلی اکونومی" در تحلیلی به بررسی اشتباهات پیش‌بینی‌های اقتصادی در خصوص سیاست‌های "خاویر میلئی"، رئیس‌جمهور آنارکوکاپیتالیست آرژانتین پرداخته است. در نوامبر ۲۰۲۳، صدای هشدارها به وضوح شنیده می‌شد. فردی تازه‌کار در عرصه سیاست (میلئی) آماده بود تا به عنوان رئیس‌جمهور آرژانتین انتخاب شود. بسیاری از اقتصاددانان نسبت به انتخاب او و اجرای سیاست‌هایش هشدار دادند و گفتند که او "ویرانی" به بار خواهد آورد و فضای سیاستگذاری را به شدت کاهش خواهد داد. این نظرات مخالف با دیدگاه‌های یک دانش‌آموخته مکتب اقتصادی اتریش بود که قصد داشت اصول اقتصاد بازار آزاد را در آرژانتین پیاده‌سازی کند. در عین حال، ۱۰۸ اقتصاددان با امضای بیانیه‌ای، ایده‌های میلئی را "نابهنگام" خوانده و اعلام کردند که این نظرات مدت‌ها پیش "بی‌اعتبار" شده‌اند. در بخشی از این بیانیه آمده بود: "به عنوان اقتصاددانانی که از توسعه اقتصادی در آرژانتین حمایت می‌کنیم، نگران برنامه اقتصادی یکی از نامزدها هستیم که به موضوع اصلی بحث در انتخابات تبدیل شده است". از جمله امضاکنندگان این بیانیه "توماس پیکتی"، یکی از محققان برجسته جهانی در زمینه نابرابری و ثروت بود. آن‌ها در بیانیه خود به بحران‌های اقتصادی و تورم بالا در آرژانتین اشاره کرده و خواستار تغییرات در کشور شدند، اما هشدارهایشان واضح بود. آن‌ها اعتقاد داشتند که پیشنهادات اقتصادی میلئی به عنوان یک انحراف رادیکال از تفکر سنتی اقتصادی مطرح می‌شود و مملو از خطرات است.

شوک درمانی میلئی این نشریه اقتصادی ادامه می‌دهد: "مردم آرژانتین یا این هشدارها را نشنیدند یا به آن توجه نکردند. در تاریخ ۱۹ نوامبر، رای‌دهندگان آرژانتینی میلئی را به عنوان رئیس‌جمهور بعدی خود انتخاب کردند و او رقیب پرونیست خود را با فاصله‌ای ۱۰ امتیازی شکست داد. میلئی در تاریخ دهم دسامبر در مراسم تحلیف خود شرکت کرد و بلافاصله وعده‌های خود را به مرحله اجرا درآورد: کاهش فوری ۵ درصدی مخارج دولت. او همچنین برنامه‌های رفاهی را کاهش داد و یارانه‌ها را حذف کرد. شرکت‌های دولتی خصوصی شدند و صدها مقرره لغو گردید. همچنین سازوکارهای مالیاتی ساده‌سازی شدند و عوارض صادراتی یا لغو شدند و یا کاهش یافتند. تعداد وزارتخانه‌های دولتی از ۱۹ به ۹ کاهش یافته و تعدادی از مناصب فدرال نیز لغو شدند. این اقدامات موجب اخراج ده‌ها هزار کارمند بخش دولتی شد. در حوزه سیاست‌های پولی، ارزش واحد پول ملی آرژانتین به شدت افت کرد و به بانک مرکزی دستور توقف چاپ اسکناس داده شد. این اقدامات به عنوان "شوک درمانی" توصیف شد که برای بهبود اقتصاد ضروری به نظر می‌رسید. آرژانتین در حال تجربه نرخ تورم سه‌رقمی و فقر گسترده بود و میلئی پس از پیروزی‌اش گفت: "من شوک درمانی را انجام می‌دهم و اقتصاد را به وضعیت تعادل مالی می‌رسانم".

نتایج سیاست‌های میلئی یک سال بعد مشخص شد "دیلی اکونومی" در ادامه می‌نویسد: "میلئی به تازگی اولین سال ریاست جمهوری خود را به پایان رساند و نتایج سیاست‌های او برخلاف پیش‌بینی‌های پیکتی و همفکرانش بود. "مایکل مانگر" اقتصاددان دانشگاه دوک اخیرا بیان کرده است که عملکرد اقتصادی آرژانتین در دوره ریاست جمهوری میلئی بهتر از انتظار بوده است. او درست می‌گوید. نرخ تورم که در آوریل به اوج ۳۰۰ درصد رسید، در دوره ریاست جمهوری میلئی کاهش یافت و در نوامبر به پایین‌ترین حد در چهار سال گذشته رسید. میلئی در اولین ماه ریاست جمهوری خود بر نرخ تورم ۲۵.۵ درصدی تأکید داشت و این نرخ تا نوامبر به ۲.۴ درصد کاهش یافت. وزارت اقتصاد آرژانتین در پستی در شبکه اجتماعی "ایکس" گفت: "در این ۱۲ ماه توانستیم تورم را مهار کنیم"! همچنین، اقتصاد آرژانتین به طور رسمی از رکود خارج شد و تولید ناخالص داخلی در سه ماهه جولای تا سپتامبر نزدیک به چهار درصد رشد کرد. صندوق بین‌المللی پول نیز رشد پنج درصدی را برای اقتصاد آرژانتین در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ پیش‌بینی کرده است".

این نشریه همچنین می‌افزاید: "در آرژانتین، کشوری که دهه‌ها تحت تأثیر پرونیسم قرار داشته، اقدامات بیشتری باید انجام شود. اما نتایج سیاست‌های میلئی تا به امروز دقیقا برخلاف پیش‌بینی ۱۰۸ اقتصاددان بوده است. حتی رسانه‌های معتبر مانند "نیویورک تایمز" نیز از نگرانی‌هایشان درباره آرژانتین تحت رهبری میلئی خبر داده بودند".

درک سطحی نگرانه اقتصاددانان منتقد میلئی این نشریه در ادامه به بررسی ادراک سطحی اقتصاددانان منتقد میلئی می‌پردازد: "سوال این است که چگونه پیکتی و همفکرانش تا این حد اشتباه کردند؟ اقتصاد یک علم است. در حالی که بسیاری از اقتصاددانان برجسته پیش‌بینی می‌کردند که سیاست‌های میلئی فاجعه‌بار خواهد بود. ما با چندین اقتصاددان حرفه‌ای تماس گرفتیم تا دلایل این پیش‌بینی‌های نادرست را بررسی کنیم. "دیوید هندرسون" پژوهشگر موسسه هوور به نقد پیش‌بینی‌های ناموفق پرداخت و عدم درک صحیح بازار آزاد و نتایج دخالت دولت در اقتصاد را عامل اشتباه آن‌ها دانست. او به چندین ادعای ناقص در ذهن نویسندگان بیانیه اشاره کرد و افزود: "درک آن‌ها از نحوه عملکرد بازارها و دولت‌ها سطحی است. نمی‌دانم آیا آن‌ها با مشاهده موفقیت سیاست‌های میلئی نظرات خود را تغییر خواهند داد یا خیر، اما امیدواریم که آنان در نظرات خود تجدیدنظر کنند".

این نشریه در پایان خاطرنشان می‌کند: "در حالی که "دونالد ترامپ" رئیس‌جمهور آمریکا دومین دوره ریاست‌جمهوری‌اش را آغاز می‌کند، می‌تواند درس‌های زیادی از میلئی بیاموزد؛ از جمله نادیده گرفتن اقتصاددانانی که ادعا می‌کنند کاهش هزینه‌های دولت، مقررات و بوروکراسی منجر به ویرانی اقتصادی می‌شود. شاید مهم‌ترین درسی که ترامپ بتواند از میلئی بیاموزد این باشد که میلئی به درستی از چاپ اسکناس برای جلوگیری از تصمیم‌گیری‌های سخت بودجه‌ای اجتناب کرده و به افزایش نقدینگی دامن نزنید". به نقل از اقتصاد آنلاین

انتهای پیام/

منبع: اقتصاد آنلاین
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما