تحول چشمگیر پتروشیمی ایران: گام‌های نوین در صنعت انرژی
بورس امروز
1
1403-11-29 13:11:58

تحول چشمگیر پتروشیمی ایران: گام‌های نوین در صنعت انرژی

به گزارش توانآپ؛ در طی دو ماه اخیر، صنعت پتروشیمی ایران دستخوش تغییرات قابل توجهی شده است که از جمله آنها می‌توان به انتشار افشائیه‌های مربوط به برنامه‌های توسعه و راه‌اندازی مجدد واحدهای تولیدی اشاره کرد. این اقدامات نه تنها به بهبود عملکرد شرکت‌ها کمک می‌کند، بلکه نقش مهمی در گسترش و پیشرفت صنعت پتروشیمی کشور ایفا خواهد کرد. در ادامه، به بررسی جزئیات این افشائیه‌ها و اهمیت آنها خواهیم پرداخت.

در این مدت، شرکت‌های پتروشیمی با چالش تأمین خوراک مواجه بودند؛ به‌طوری که توقف تولید به دلیل محدودیت تأمین خوراک در برخی شرکت‌ها در مناطق مختلف، باعث شد که واحدهای مصرف‌کننده نیز ناچار به توقف فعالیت‌های خود شوند. شرکت پتروشیمی شیراز به دلیل محدودیت خوراک، بخشی از واحدهای تولید خود را به‌طور کامل یا موقت از مدار خارج کرده و در بهمن‌ماه از خروج مجدد واحد اوره منطقه ۲ و واحد آرگون خبر داد. این در حالی است که واحدهای اوره و آمونیاک منطقه ۳ و متانول همچنان خارج از مدار بودند و فقط واحدهای آمونیاک منطقه ۲، اسید نیتریک و نیترات آمونیوم فعال بودند.

شرکت پتروشیمی ارومیه نیز که در ابتدای دی‌ماه به علت مشکلات تأمین خوراک ناشی از توقف فعالیت‌های شرکت‌های پتروشیمی خراسان و شیراز که تأمین‌کنندگان اوره برای این شرکت بودند، با دشواری مواجه شده بود، در ۱۳ بهمن‌ماه از راه‌اندازی مجدد واحد خود خبر داد. شایان ذکر است که واحد تولید کریستال ملامین این شرکت با ظرفیت اسمی ۴,۰۰۰ تن در سال فعالیت کرده و عمدتاً در واحدهای تولیدی بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با وجود محدودیت‌های تأمین خوراک در واحدهای پتروشیمی، شرکت‌ها در این صنعت همچنان به دنبال توسعه فعالیت‌های خود با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین هستند. شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران در بهمن‌ماه افشائیه‌ای در خصوص توسعه فعالیت‌های خود منتشر کرده است. «شیران» از طرح توسعه تولید الکیل بنزن خطی (LAB) با استفاده از تکنولوژی‌های جدید رونمایی کرده است. این محصول یکی از مواد اولیه اصلی در صنعت پتروشیمی به شمار می‌رود که ۷۰ درصد نیاز داخلی توسط این شرکت تأمین می‌شود و همچنین در حوزه صادرات نیز متقاضیان زیادی دارد.

شرکت سرمایه‌گذاری شیران با انجام بررسی‌های فنی، اقتصادی و مالی، برنامه تولید LAB در منطقه خونسرخ بندرعباس با استفاده از فناوری کاتالیست اسید جامد (دتال) را معرفی کرده است. به منظور اجرای این پروژه، شرکت شیران اقدامات لازم برای انتقال مالکیت زمین از سازمان ملی زمین و مسکن را آغاز کرده که در حال حاضر در مرحله کارشناسی و قیمت‌گذاری قرار دارد. این شرکت قصد دارد برای تأمین مالی پروژه تولید LAB از طریق منابع مختلف از جمله منابع داخلی، منابع بانکی، انتشار اوراق در بازار سرمایه، جلب مشارکت سرمایه‌گذاران علاقمند و یا عرضه سهام در قالب شرکت سهامی عام پروژه‌محور اقدام کند. به نقل از بورس امروز

انتهای پیام/

منبع: بورس امروز
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما