ممنوعیت افتتاح حساب بانکی برای نهادهای دولتی
مهر
1
1403-11-29 17:07:43

ممنوعیت افتتاح حساب بانکی برای نهادهای دولتی

به گزارش توانآپ، مهدی بنانی، مدیرکل خزانه وزارت اقتصاد در خصوص سیاست‌ها و اهداف خزانه‌داری و وزارت اقتصاد در اجرای پرداخت اعتباری یا حساب با مانده صفر توضیحاتی ارائه داد. او اعلام کرد که این طرح با هدف تجمیع حساب‌های دستگاه‌های اجرایی برای افزایش شفافیت عملکرد دولت و مهار تورم، در جشنواره شهید رجایی امسال به عنوان یکی از برگزیدگان شناخته شد. وی همچنین بیان کرد که این طرح از قبل مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته و در سال ۱۴۰۲ به مرحله اجرا درآمده است.

بنانی در ادامه افزود: در نظام پرداخت اعتباری، به جای واریز وجوه نقد به حساب دستگاه‌های اجرایی، حق برداشت از حساب به آن‌ها داده می‌شود. به عنوان مثال، در پرداخت‌های عمرانی، منابع به صورت مستقیم به حساب دستگاه‌ها واریز نمی‌شود و بلکه به اندازه تخصیص‌های سازمان برنامه، برداشت‌ها شارژ می‌شود.

مدیرکل خزانه وزارت اقتصاد تأکید کرد که منابع اعتباری تخصیص‌یافته در یک حساب پشتیبان نگهداری می‌شود و از این پس وجوه دستگاه‌ها در چند حساب، تجمیع و متمرکز خواهد شد.

وی درباره عملکرد این سیستم گفت که دستگاه‌ها می‌توانند تا سقف اعتباری خود پرداخت‌های لازم را انجام دهند و این پرداخت‌ها در صورت نیاز به سرعت انجام می‌شود.

بنانی همچنین اشاره کرد که واقعاً هیچ تأخیری در پرداخت‌ها وجود ندارد و دستگاه‌ها می‌توانند در هر زمان که اراده کنند، به ذی‌نفعان خود پرداخت کنند.

این مدیر ادامه داد: با اجرای این طرح، منابعی که قبلاً در ۱۵ هزار حساب مختلف پراکنده بودند، اکنون تنها در ۹ حساب مادر تجمیع شده‌اند. این اصلاحات به کاهش تعداد حساب‌ها از ۷۰ هزار به ۷ هزار حساب منجر شده است.

او در پایان به تأثیرات مثبت این سیستم بر روی مدیریت نقدینگی دولت اشاره کرد و افزود که این اقدامات هم‌راستا با انضباط مالی و جلوگیری از ایجاد بسترهای ناسالم مالی است. بنانی همچنین به این نکته اشاره کرد که از سال آینده، دولت مجاز به استفاده از منابع رسوبی برای بازارسازی اوراق و مدیریت نقدینگی خواهد بود. به نقل از مهر

انتهای پیام/

منبع: مهر
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما