ممنوعیت افتتاح حساب بانکی برای نهادهای دولتی
مشرق
3
1403-11-29 17:43:10

ممنوعیت افتتاح حساب بانکی برای نهادهای دولتی

به گزارش توانآپ، مهدی بنانی، مدیرکل خزانه وزارت اقتصاد با اشاره به سیاست‌ها و اهداف خزانه‌داری و وزارت اقتصاد در زمینه اجرای پرداخت اعتباری یا حساب با مانده صفر تصریح کرد: این روش به منظور تجمیع حساب‌های دستگاه‌های اجرایی با هدف شفافیت عملکرد دولت و به عنوان ابزاری برای کنترل تورم، در جشنواره شهید رجایی امسال مورد تقدیر قرار گرفت. پروژه پرداخت اعتباری که در سال‌های گذشته مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته بود، در سال ۱۴۰۲ به مرحله اجرا درآمد و مدل کسب‌وکار آن به تأسیس و بهره‌برداری رسید.

وی افزود: در سیستم پرداخت اعتباری، به جای اینکه وجوه نقد به دستگاه‌های اجرایی تخصیص داده شود، حق برداشت از وجوه نقد به آن‌ها اعطا می‌شود. به عنوان مثال، در پرداخت‌های عمرانی، منابعی که قبلاً به‌صورت مستقیم به حساب دستگاه‌ها واریز می‌شد، اکنون به‌صورت اعتباری و بر اساس تخصیص سازمان برنامه شارژ می‌شود.

بنانی با تاکید بر اینکه منابع مورد نظر در یک حساب پشتیبان نگهداری می‌شود، گفت: از این پس، پول تمام دستگاه‌های اجرایی به‌جای پراکندگی در هزاران حساب، تنها در ۹ حساب مادر متمرکز خواهد شد.

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره پروژه حساب واحد در خزانه‌داری، بیان کرد: در عمل به سیستم پرداخت نزدیک شده‌ایم و یک حساب مادر وجود دارد که مابقی حساب‌ها به این حساب متصل هستند و دستگاه‌ها می‌توانند تا سقف مشخصی از آن برداشت کنند.

مدیرکل خزانه وزارت اقتصاد اضافه کرد: این سیستم به دستگاه‌ها این امکان را می‌دهد که بدون تأخیر و در هر زمان که بخواهند، به ذی‌نفعان خود پرداخت کنند و تمام این فرآیند به‌صورت یک تراکنش انجام می‌شود.

بنانی در مورد نارضایتی‌های احتمالی دستگاه‌های اجرایی گفت: هیچ مقاومتی از سوی دستگاه‌ها وجود ندارد و آن‌ها هر زمان که بخواهند، می‌توانند پرداخت‌های خود را انجام دهند. روزانه بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ درخواست از طرف شرکت‌های دولتی بررسی و پاسخ داده می‌شود.

او با اشاره به مزایای این سیستم، توضیح داد که وجوه که قبلاً در ۱۵ هزار حساب مختلف پراکنده بود، اکنون در ۹ حساب مادر متمرکز شده و از این به بعد، برداشت از این حساب‌ها به‌راحتی و بدون تأخیر انجام می‌شود.

بنانی در ادامه گفت: با این اقدامات، ۷۰ هزار حساب به ۷ هزار حساب کاهش یافته و این به ایجاد نظم و ساماندهی بیشتر در حساب‌های دولتی کمک کرده است.

در نهایت، مدیرکل خزانه وزارت اقتصاد به اهداف کلیدی این پروژه اشاره کرد و گفت: ایجاد انضباط مالی در دولت و جلوگیری از رسوب منابع در حساب‌های اجرایی از جمله نتایج این طرح است که به مدیریت نقدینگی و بهبود عملکرد مالی دولت کمک می‌کند. همچنین، با توجه به پیش‌بینی‌های قانون بودجه ۱۴۰۴، دولت ملزم به مولدسازی منابع رسوبی حساب مادر خواهد بود که این اقدامی بزرگ در راستای بهبود وضعیت اقتصادی کشور به شمار می‌رود. به نقل از مشرق

انتهای پیام/

منبع: مشرق
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما