
نقش کلیدی گنج در مدیریت صندوقهای تکاردان
به گزارش توانآپ؛ شرکت تأمین سرمایه کاردان در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری به درآمدی معادل ۲،۳۱۲،۰۶۹ میلیون ریال از مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری دست یافت که این مقدار معادل ۷۲ درصد از کل درآمد سال مالی ۱۴۰۲ میباشد. در بین درآمدهای حاصل از مدیریت این صندوقها، بیشترین درآمد به مدیریت صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت “تکاردان” به میزان ۱،۶۸۸،۷۱۴ میلیون ریال و صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت نگین سامان (کارین) به میزان ۲۱۷،۲۹۷ میلیون ریال تعلق دارد.
صندوق “تکاردان” در حوزه مدیریت دارایی، انواع مختلفی از صندوقها را شامل میشود که شامل صندوقهای سهامی، سهامی شاخصی، درآمد ثابت (قابل معامله و صدور ابطالی) و کالایی (طلا) هستند. از جمله این صندوقها میتوان به صندوق کیمیا زرین کاردان با نماد گنج اشاره کرد که در سال گذشته به عنوان یکی از پربازدهترین صندوقهای کالایی شناخته شده است. این صندوق با کسب بازده یکساله بیش از ۱۲۰ درصد، در بین سه صندوق برتر مبتنی بر سپرده کالایی (طلا) قرار دارد.
صندوقهای تحت مدیریت “تکاردان” عمدتاً در حوزه طلا سرمایهگذاری میکنند و ۹۹.۹۸ درصد سبد دارایی آنها به گواهی سپرده کالایی شمش طلا اختصاص داده شده است. طبق آخرین گزارشها، پرتفوی این صندوق شامل ۶،۸۱۲،۸۴۹ گواهی با خالص ارزش فروش بیش از ۴۷ هزار میلیارد ریال در تاریخ ۳۰ دی بوده که تاکنون رشد قابل توجهی داشته است.
این صندوق با ترکیب داراییهای خود موفق به ثبت بازده یکساله ۱۲۱.۵۳ درصدی تا ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۳ شده است. همچنین، بازده ۶ ماهه و سه ماهه این صندوق به ترتیب ۷۶.۴۲ درصد و ۴۳.۶ درصد بوده که جزو بالاترین بازدهیها در بین صندوقهای طلا به شمار میرود.
کسب بازده مستمر و تحقق ارزش خالص دارایی ۶۱ هزار میلیارد ریالی در ۲۲ بهمن ماه، باعث رسیدن نرخ صدور به ۵۵،۰۲۵ ریال و نرخ ابطال به ۵۴،۷۶۵ ریال شده است. تعداد واحدهای سرمایهگذاری این صندوق در تاریخ ۲۲ بهمن ۱،۱۱۸،۴۵۳،۴۶۱ واحد بوده که با توجه به مجوز سقف واحدهای سرمایهگذاری، هنوز ظرفیت سرمایهگذاری به میزان ۴۶۸،۵۴۶،۵۳۹ واحد در این صندوق وجود دارد.
از دیگر صندوقهای تحت مدیریت تأمین سرمایه کاردان میتوان به صندوقهای مشترک رشد سامان، تجارت شاخصی کاردان، نگین سامان (از نوع درآمد ثابت قابل معامله با نماد کارین)، با درآمد ثابت کاردان، مشترک یکم سامان و صندوق سرمایهگذاری سهام بزرگ کاردان اشاره کرد. صندوق مشترک یکم سامان (سهامی) تا ۲۲ بهمن ماه سال جاری ارزش خالص داراییهای خود را به بیش از ۲ هزار و ۶۹۸ میلیارد ریال رسانده و تعداد واحدهای سرمایهگذاری شده آن به ۴،۰۳۶،۵۶۲ رسیده است.
این صندوق ۳۴.۴۱ درصد دارایی خود را به سهام برتر و ۶۴.۲۱ درصد را به سایر سهام اختصاص داده است. قیمت صدور و ابطال واحدهای این صندوق در تاریخ مذکور به ترتیب ۶۷۳،۳۰۷ ریال و ۶۶۸،۶۲۵ ریال بوده است. همچنین، این صندوق در یک سال گذشته بازده ۴۷.۰۳۳ درصدی و از ابتدای فعالیت خود بازده ۶۵۲۶.۴۴ درصدی کسب کرده است.
صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت نگین سامان (با نماد کارین) نیز از دیگر صندوقهای تحت مدیریت “تکاردان” است که تا ۲۲ بهمن ماه سال جاری با ۶،۱۶۸،۱۶۰،۳۷۹ واحد سرمایهگذاری و ارزش خالص داراییهای بیش از ۷۳ هزار میلیارد ریال، بازده یک ساله ۲۸.۲۶۶ درصدی و بازده از ابتدای فعالیت ۱۴۲.۲۴۴ درصدی را به ثبت رسانده است.
نسبت سبد دارایی این صندوق به اوراق مشارکت ۵۴.۵ درصد و به نقد و سپرده بانکی ۴۴.۱۸ درصد اختصاص یافته است. نرخ بازارگردانی فعلی این صندوق، بازدهی مؤثر سالانه ۳۳.۱۸% را محقق میسازد که جزو بالاترین نرخها در بازار صندوقهای با درآمد ثابت محسوب میشود.
صندوق رشد سامان (سهامی) در ۲۲ بهمن ماه سال جاری ارزش خالص دارایی بیش از ۳ هزار و ۵۸۹ میلیارد ریالی را ثبت نمود که نتیجه آن رسیدن نرخ ابطال به ۱۶۹،۵۲۸ ریال و نرخ صدور به ۱۷۰،۷۰۲ ریال میباشد. این صندوق تا ۲۲ بهمن ماه ۳۴.۷۹ درصد دارایی خود را به پنج سهم برتر و ۶۴.۳۴ درصد را به سایر سهام اختصاص داده است.
صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت کاردان نیز در ۲۲ بهمن ماه ارزش داراییهای خود را به ۵۲۳ هزار میلیارد ریال رساند که ۵۴.۷۳ درصد به اوراق مشارکت و ۳۸.۳۱ درصد به نقد و سپرده بانکی اختصاص داشت.
نرخ سود پیشبینیشده صندوق در حال حاضر معادل ۲۵% بانکی است. صندوق سرمایهگذاری تجارت شاخصی “تکاردان” نیز در ۲۲ بهمن ماه ارزش خالص داراییهای خود را به بیش از ۶ هزار میلیارد ریال رساند که ۳۲.۲۷ درصد به سهام برتر و ۶۳.۹ درصد به سایر سهام اختصاص داشته است.
این چینش سبد، بازده صندوق را از زمان شروع فعالیت تا ۲۲ بهمن سال جاری به ۴۶۶۹.۷۰۳ درصد و بازده یکساله را به ۴۸.۶۹۴ درصد رسانده است. این صندوق طی ۶ ماهه گذشته نیز بازده ۵۱.۱ درصدی را محقق کرده است. به نقل از بورس امروز
انتهای پیام/