
افزایش اکتشافات معدنی با تخصیص ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار تازه
از سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور داریوش اسماعیلی در خصوص بودجه اختصاص یافته به اکتشافات معدنی بیان کرد: رویکرد حاکمیت دولت سیزدهم و وزیر صمت به منظور پیشبرد اکتشافات و جایگزینی اقتصاد نفت با اقتصاد معدن حمایت از این بخش بوده است. وی افزود: سال گذشته حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت که امکان اکتشاف چند پهنه را فراهم کرد.
وی همچنین اعلام کرد که مناطق امیدبخش مناسبی در استانهای کردستان خراسان جنوبی آذربایجان غربی و دیگر نقاط کشور شناسایی شده است و افزود: اعتبار تخصیص یافته برای اکتشافات معدنی در سال جاری به ۲ هزار میلیارد تومان رسیده که به نظر میرسد این میزان کفاف مسئولیتها و ماموریتهای ما در این حوزه را ندهد.
معاون وزیر صمت در ادامه گفت: برای تأمین اعتبار ناچار به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در زمینه اکتشافات معدنی هستیم. در واقع پیشنهاد و دستور کار ما جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی برای انجام اکتشافات معدنی در کشور است.
ورود بخش خصوصی به اکتشافات معدنی
اسماعیلی افزود: پیشنهاد استفاده از بخش خصوصی در اکتشافات معدنی مورد تأیید وزیر صمت و شورای راهبردی بخش معدن وزارت صمت قرار گرفته و امیدواریم ظرف یک ماه آینده آگهیهایی برای جذب سرمایهگذاران از طریق وزارت صمت منتشر کنیم که تحت نظارت سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی خواهد بود.
وی با اشاره به شعار سرمایهگذاری برای تولید گفت: امسال اقداماتی بزرگ برای تحقق شعار سال در بخش معدن انجام دادهایم چرا که با تهیه نقشههای زمینشناسی کاربردی و شناسایی محدودههای معدنی هر منطقه میتوانیم ۶۰ تا ۷۰ درصد ریسک سرمایهگذاری را کاهش دهیم.
معاون وزیر صمت در خصوص مشارکت بخش خصوصی برای شناسایی در حوزه اکتشافات معدنی اظهار داشت: با توافق بین این سازمان و بخش خصوصی درصدی از منابع معدنی کشفشده متعلق به بخش خصوصی خواهد بود و در وهله اول فعالیتهای اکتشافی در مناطق شناسایی شده انجام خواهد شد.
اسماعیلی همچنین بر پیگیریهای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور برای تکمیل اطلاعات پایگاه جامع دادههای علوم زمین تأکید کرد و گفت: برخی سازمانها مانند انرژی اتمی و وزارت نفت هنوز اطلاعات لازم را ارائه نکردهاند که باید هر چه زودتر این اطلاعات در دسترس عموم قرار گیرد.
وی افزود: حدود ۵۰ درصد دادهها در پایگاه سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور بارگذاری شده و امیدواریم تا شهریور امسال تمامی اطلاعات موجود در وزارت صمت بارگذاری شود.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور اعلام کرد: در حال حاضر هر فرد میتواند با مراجعه به سایت سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور اطلاعات مورد نیاز هر منطقه را در اختیار داشته باشد.
ذخایر سنگ آهن کشور حداکثر ۱۸ سال کفاف میدهد
اسماعیلی در خصوص جبران کمبود مواد اولیه معدنی برای صنایع پاییندستی و صنایع فولادی گفت: با فرض تولید ۵۵ میلیون تن شمش در سال ذخایر سنگ آهن شناختهشده کشور حداکثر ۱۲ سال کفاف میدهد. اما در صورت استفاده از ۷۰ درصد یا ۶۰ درصد ظرفیت به ترتیب ۱۵ و ۱۸ سال توان تأمین مواد اولیه را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: با توجه به افزایش تعداد مجوزهای تولیدی صادر شده توسط وزارت صمت امکان تولید شمش تا ۱۵۰ میلیون تن نیز وجود دارد و به وضوح مشخص است که سنگ آهن تولیدی کشور نمیتواند نیاز صنایع پاییندستی و فولادی را تأمین کند.
اسماعیلی در مورد راهکارهای تأمین مواد اولیه معدنی برای صنایع پاییندستی و فولادی گفت: شناسایی و اکتشاف معادن جدید برای تأمین مواد اولیه در اولویت این سازمان قرار دارد به ویژه اکتشافات عمیق سنگ آهن که نیاز به دادههای ژئوفیزیک هوایی دارد.
وی افزود: همچنین شناسایی کشورهای همسایه با معادن سنگ آهن غنی و استفاده از فناوریهای روز دنیا از دیگر گزینههاست. به عنوان مثال باطله سنگ آهن که قبلاً غیرقابل استفاده بود اکنون میتواند با استفاده از فناوریهای جدید فرآوری شود.
معاون وزیر صمت همچنین اشاره کرد که درصد کمی از حقوق معادن دولتی به حوزه اکتشافات اختصاص یافته و امیدواریم در آینده سهم این حوزه افزایش یابد. به نقل از اقتصاد آنلاین
انتهای پیام/