
ثبت رکورد جدید در معاملات برق بورس انرژی: ارزش معاملات به بیش از ۵۶۷ میلیارد تومان رسید
گزارش توانآپ: تحولات جدید در بازار برق ایران
به گزارش توانآپ از شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر)، حمیدرضا باقری، معاون بازار برق، در روز سهشنبه به تشریح جزئیات معاملات اخیر در بورس انرژی پرداخت. وی اعلام کرد که در مجموع ۵۶۷ میلیارد تومان معاملات انجام شده است که از این میزان، ۳۵۹ میلیارد تومان در تابلوی آزاد، ۲۲ میلیارد تومان در تابلوی سبز و نیروگاههای تجدیدپذیر و ۱۸۶ میلیارد تومان در تابلوی اول بورس انرژی به ثبت رسیده است. این آمار نشاندهنده این است که تابلوی آزاد بورس بیش از ۶۰ درصد از کل معاملات را به خود اختصاص داده است.
باقری در ادامه خاطرنشان کرد که از تاریخ ۲۶ آذرماه، به منظور اجرای ماده (۴) قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق، معاملات برق نیروگاههای صنایع در تابلوی آزاد بورس انرژی آغاز شده است. این اقدام به منظور تسهیل و شفافسازی فرآیند خرید و فروش برق در کشور صورت گرفته و میتواند به افزایش رقابت و کاهش قیمتها منجر شود.
در این راستا، نیروگاه چادرملو به عنوان نخستین نیروگاه عرضهکننده، اقدام به عرضه حدود ۲۰۰ مگاوات برق کرد که این مقدار برق با نرخ ۳۰۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت توسط مصرفکنندگان خریداری شد. این نرخ نشاندهنده تمایل بازار به خرید برق از منابع داخلی و تجدیدپذیر است.
در تابلوی سبز بورس نیز بیش از ۶ هزار مگاوات ساعت برق به ارزش بیش از ۲۲ میلیارد تومان برای تحویل در دیماه مبادله شد. متوسط نرخ برق تجدیدپذیر در این معاملات حدود ۳۵۴۰ تومان ثبت شده است. این آمار نشاندهنده رشد قابل توجه تقاضا برای انرژیهای تجدیدپذیر و اهمیت آن در سبد انرژی کشور است.
معاون بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران همچنین اشاره کرد که تابلوی بازار برق (تابلوی اول) نیز در این روز شاهد خرید و فروش بیش از ۱.۲۷ میلیارد کیلووات ساعت برق به ارزش بیش از ۱۸۶ میلیارد تومان بود. از این میزان، حدود ۲۲.۵ میلیارد تومان توسط شرکتهای توزیع و حدود ۱۶۳.۵ میلیارد تومان توسط مصرفکنندگان نهایی و شرکتهای خردهفروشی خریداری شد. این حجم بالای معاملات نشاندهنده رونق بازار و اعتماد مصرفکنندگان به بورس انرژی است.
باقری همچنین به این نکته اشاره کرد که در طی دو سال گذشته، حدود ۲ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع بزرگ نظیر فولاد مبارکه، چادرملو، گل گهر، آلومینیوم المهدی و سایر صنایع احداث و وارد مدار شده است. با توجه به این روند، انتظار میرود با حضور سایر نیروگاههای صنایع و نیروگاههای مقیاس کوچک در تابلوی آزاد بورس انرژی و همچنین حضور شرکتهای خردهفروش در بورس، شاهد رشد روزافزون معاملات برق در فضای شفاف و رقابتی بورس باشیم.
این تحولات نشاندهنده عزم جدی دولت و بخش خصوصی برای توسعه صنعت برق کشور و افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر در سبد انرژی ملی است. با توجه به چالشهای موجود در تأمین انرژی و نیاز به کاهش وابستگی به منابع فسیلی، گامهای برداشته شده در راستای تقویت بورس انرژی میتواند به عنوان یک الگوی موفق برای سایر بخشها نیز مورد استفاده قرار گیرد. به نقل از ایرنا
انتهای پیام/