پیشگامی ۹ بانک در فرآیند افزایش سرمایه
توانآپ
2
1403-11-15 10:37:14

پیشگامی ۹ بانک در فرآیند افزایش سرمایه

به گزارش توانآپ؛ در ۱۰ ماهه ابتدایی سال جاری، ۹ بانک پیشنهاد افزایش سرمایه هیئت مدیره خود را به مجمع ارائه کردند تا اهدافی نظیر اجرای ابلاغیه بانک مرکزی در خصوص حداقل سرمایه ۲۰۰،۰۰۰ میلیارد ریالی را محقق سازند. در این گزارش به بررسی اهداف و منابع پیشنهاد افزایش سرمایه این بانک‌ها خواهیم پرداخت.

در این بازه زمانی، ۱۶ بانک از ۲۷ بانک فعال در بازار اقدام به فرایند افزایش سرمایه کردند، که تنها ۹ پیشنهاد به ثبت رسید. از ۵۹ افشائیه مربوط به افزایش سرمایه بانک‌ها، بیشتر اطلاعیه‌ها مربوط به مراحل دیگر افزایش سرمایه بوده که در سال گذشته ارائه شده بودند.

بانک خاورمیانه به عنوان نخستین بانک ارائه‌دهنده پیشنهاد افزایش سرمایه در سال جاری، این پیشنهاد را در خردادماه مطرح کرده و نظر حسابرس را نیز ارسال نمود. این بانک توانست ظرف یک ماه مجوز افزایش سرمایه خود را از سازمان بورس دریافت کند. «وخاور» با هدف رعایت الزامات قانونی بانک مرکزی و گسترش فعالیت‌های خود، پیشنهاد افزایش سرمایه ۵۰ درصدی به مبلغ ۲۵،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریال از محل سود انباشته را ارائه کرد و در آذرماه سال جاری افزایش سرمایه خود را به ثبت رساند.

در تیرماه سال جاری، بانک کارآفرین نیز پیشنهاد افزایش سرمایه از محل سود انباشته و سایر اندوخته‌ها را به مجمع ارائه و نظر حسابرس را منتشر کرد. این بانک با فاصله ۳ ماه موفق به دریافت مجوز سازمان بورس شد تا برنامه افزایش سرمایه ۲۰ درصدی به ارزش ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریال را اجرایی نماید. هدف «وکار» از این اقدام، انجام فعالیت‌های مجاز بانکی در چارچوب ضوابط بانک مرکزی بود، اما این بانک تا کنون هیچ افشائیه‌ای در خصوص ثبت افزایش سرمایه خود منتشر نکرده است.

بانک سینا به عنوان سومین بانک پیشنهاد‌دهنده افزایش سرمایه، برنامه خود را در مردادماه به مجمع ارائه کرد، اما نظر حسابرس را با تأخیری ۲ ماهه اعلام نمود. این بانک با پیشنهاد افزایش سرمایه ۳۵ درصدی به ارزش ۱۴،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریال، هنوز موفق به دریافت مجوز سازمان بورس نشده است. هدف «وسینا» از این برنامه، افزایش کفایت سرمایه و بهبود نسبت‌های احتیاطی بوده است.

در شهریورماه نیز تنها بانک سامان پیشنهاد افزایش سرمایه خود را مطرح کرد. «سامان» که قصد داشت الزامات بانک مرکزی را در خصوص تأمین حداقل سرمایه مورد نیاز بانک‌های غیردولتی رعایت کند، پیشنهاد افزایش ۲۷.۲۷ درصدی به ارزش ۳۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریال از محل سود انباشته را ارائه داد و پس از یک ماه، نظر حسابرس خود را منتشر کرد. بانک سامان در آذرماه سال جاری موفق به دریافت مجوز سازمان بورس و ثبت افزایش سرمایه خود شد.

اگرچه در مهرماه سال جاری خبری از پیشنهاد افزایش سرمایه بانک‌ها منتشر نشد، اما در آبانماه دو بانک ملت و گردشگری پیشنهادات خود را به مجمع ارائه کردند. بانک ملت پیشنهاد افزایش سرمایه ۴۷.۷۹ درصدی از محل سود انباشته به ارزش ۶۵۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریال را مطرح کرد. بانک گردشگری نیز با هدف انجام مصوبه هیئت وزیران و ابلاغیه بانک مرکزی، پیشنهاد افزایش سرمایه ۸۵ درصدی را از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی ارائه کرد.

در دی‌ماه نیز دو بانک پاسارگاد و تجارت پیشنهاد افزایش سرمایه خود را مطرح کردند که به طور تقریبی مبلغ و درصد افزایش سرمایه آن‌ها یکسان بود. بانک پاسارگاد افزایش سرمایه ۷۶.۹۳ درصدی به مبلغ ۱،۰۷۷،۰۳۱،۰۰۰ میلیون ریال را از ۴ محل مطالبات، آورده نقدی، سود انباشته و سایر اندوخته‌ها مطرح کرد. بانک تجارت نیز افزایش سرمایه ۷۷.۷۸ درصدی به ارزش ۱،۱۷۵،۹۴۹،۲۱۴ میلیون ریال را برای بهبود نسبت کفایت سرمایه و اصلاح ساختار مالی ارائه نمود.

در ۱۰ ماهه نخست سال جاری، اکثر پیشنهادات افزایش سرمایه از محل سود انباشته به مجمع ارائه شدند تا از مزایای معافیت مالیاتی نیز بهره‌مند شوند. بانک‌های پست، کارآفرین، سینا و پاسارگاد نیز برخی یا تمام افزایش سرمایه خود را از محل سایر اندوخته‌ها پیشنهاد کردند. بانک‌های تجارت، گردشگری و صادرات نیز فرایند افزایش سرمایه خود را از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها طی کردند.

در نهایت، بانک‌ها در این مدت بر اساس اهداف خود، پیشنهادات افزایش سرمایه را ارائه کردند و برخی از آن‌ها موفق به ثبت افزایش سرمایه در زمان کوتاهی شدند که شامل نمادهایی همچون بانک خاورمیانه، کارآفرین، سامان و گردشگری می‌باشد. به نقل از بورس امروز

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما