ضرورت گسترش همکاری‌های نفت و گاز در میان کشورهای حاشیه دریای خزر
مشرق
6
1403-11-30 12:46:36

ضرورت گسترش همکاری‌های نفت و گاز در میان کشورهای حاشیه دریای خزر

به گزارش توانآپ از وزارت نفت، سید علی‌محمد موسوی در روز سه‌شنبه در نشست تخصصی انرژی در همایش اقتصادی خزر با تأکید بر اشتراکات فرهنگی و تاریخی کشورهای حاشیه دریای خزر و ارتباطات اقتصادی و سیاسی دیرینه آنها، اظهار داشت: این کشورها در یک بیضی راهبردی انرژی در جهان واقع شده‌اند و ذخایر قابل توجه نفت و گاز، نعمتی بزرگ از سوی خداوند برای ساکنان این سرزمین‌ها به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: کشورهای حاشیه دریای خزر با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود، می‌توانند همکاری‌های خود را در زمینه صنایع نفت و گاز گسترش دهند. هر کشور با ویژگی‌های خاص خود می‌تواند به این همکاری‌ها کمک کند؛ به‌عنوان مثال، فدراسیون روسیه در بخش فناوری و سرمایه، ترکمنستان در تأمین پایدار و صادرات گاز، قزاقستان در بهره‌برداری از فناوری‌های نوین و جمهوری آذربایجان در توسعه توأمان نفت و گاز، ظرفیت‌هایی دارند.

موسوی به عنوان معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت افزود: همه ما دارای توانمندی‌های فنی و تخصصی مناسبی هستیم که می‌توانیم به اشتراک بگذاریم و از آن برای توسعه منطقه‌ای بهره‌برداری کنیم.

وی همچنین تصریح کرد: کشورهای حاشیه خزر می‌توانند در کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب با یکدیگر همکاری کنند و در ارتقای امنیت انرژی بین‌المللی نقش مؤثری ایفا نمایند. این همکاری باید هم در بخش نفت و گاز و هم در اتصال شبکه‌های برق با جدیت دنبال شود.

معاون وزارت نفت اظهار داشت: توسعه تجارت دریای خزر به‌عنوان یک حلقه ارتباطی برای کشورهای حاضر در این نشست، فرصتی مناسب برای حمل‌ونقل دریایی نفت خام و فرآورده‌های نفتی فراهم می‌آورد. این امکان وجود دارد که از طریق زیرساخت‌های ساحلی هر کشور، محموله‌های نفتی به بازارهای بزرگ مصرف منتقل شود، هرچند که کاهش سطح آب دریای خزر یکی از چالش‌های پیش‌رو در این زمینه است.

موسوی همچنین بر آمادگی ایران برای تشکیل دبیرخانه در این حوزه تأکید کرد و افزود: با توجه به محدودیت‌ها و هزینه‌های بالا در انتقال تجهیزات حفاری، همکاری‌های مشترک همسایگان می‌تواند فرصت‌های خوبی ایجاد کند.

وی در ادامه به اهمیت توجه به ایمنی و محیط زیست دریایی اشاره کرد و گفت: کشورهای ساحلی باید با تشکیل مرکز مشترک امدادرسانی در شرایط اضطراری، در برابر حوادث ناشی از عملیات در میدان‌های هیدروکربوری و آلودگی دریا، همفکری و همکاری لازم را داشته باشند.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه ایران می‌تواند به‌عنوان یک پل ارتباطی میان خلیج فارس و دریای خزر عمل کند، افزود: ایران دارای اقتصادی‌ترین مسیر ترانزیت نفت خام و فرآورده‌های نفتی به کشورهای منطقه است و زیرساخت‌های مناسبی در بنادر خود ایجاد کرده است.

وی در پایان به همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه اشاره کرد و آمادگی ایران را برای تشکیل دبیرخانه توسعه دانش و فناوری نفت و گاز کشورهای حاشیه خزر دوباره اعلام نمود. همچنین، از شرکت‌های فعال در صنعت نفت و گاز منطقه دعوت کرد تا در بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران حضور داشته باشند. به نقل از مشرق

انتهای پیام/

منبع: مشرق
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما