جلوگیری از ورود ۲۰۰ همت نقدینگی به بازار غیررسمی ارز و طلا توسط بازار سرمایه
سازمان بورس
3
1404-01-18 13:30:00

جلوگیری از ورود ۲۰۰ همت نقدینگی به بازار غیررسمی ارز و طلا توسط بازار سرمایه

احسان محبی در گفت‌وگو با به تحلیل تأثیر ایجاد ابزارهای مبتنی بر طلا در بورس کالا پرداخت و این ابزارها را به عنوان عاملی مؤثر در ثبات بازارها ایجاد بستری شفاف برای سرمایه‌گذاری عموم مردم و کمک به رشد تولید معادن طلا ارزیابی کرد.

مدیر دارایی و سرمایه‌گذاری تامین سرمایه کاردان اظهار داشت که ایجاد ابزار گواهی سپرده طلا و به تبع آن صندوق‌های طلا تأثیر مثبت زیادی بر مدیریت نقدینگی داشته است.

به گفته او در صورت عدم وجود این ابزار بخش بزرگی از نقدینگی به سمت بازارهای غیررسمی هدایت می‌شد که می‌توانست مشکلات اقتصادی ایجاد کند. اما اقدامات انجام‌شده در بازار سرمایه و شکل‌گیری ابزارهای نوین مالی موجب جذب مقدار زیادی از نقدینگی به بسترهای امن سرمایه‌گذاری شده است.

او همچنین اشاره کرد که در حال حاضر ارزش خالص دارایی صندوق‌های مبتنی بر طلا از مرز ۲۰۰ همت عبور کرده است که نشان‌دهنده عملکرد مطلوب بازار سرمایه در حفظ حقوق سرمایه‌گذاران و کمک به ثبات بازارهاست.

محبی تأکید کرد که هدف صندوق‌های کالایی مبتنی بر طلا ارائه خدماتی مفید و کارآمد به مردم و سرمایه‌گذاران است تا آن‌ها بتوانند به شکلی آسان امن و تحت نظارت از مزایای سرمایه‌گذاری در طلا بهره‌مند شوند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه ویژگی‌های صندوق‌های کالایی مبتنی بر طلا را بررسی کرده و اعلام کرد که سرمایه‌گذاران علاوه بر استفاده از نوسانات قیمت طلا قادرند اوراق خود را در زمان کوتاهی نقد کنند. او افزود که این ابزار مالی از معافیت مالیاتی برخوردار است و برخلاف طلای فیزیکی نگرانی‌هایی چون نگهداری و ریسک‌های مرتبط با آن را ندارد به همین دلیل مورد استقبال گسترده قرار گرفته و حجم قابل‌توجهی از نقدینگی کشور به این سمت جلب شده است.

محبی همچنین بیان کرد که رونق صندوق‌های طلا به تولید بازمی‌گردد؛ به این معنا که سرمایه‌های خرد از طریق این صندوق‌ها به تأمین مالی تولید کمک کرده و اگر شرایط معادن عرضه‌کننده طلا در بورس را با گذشته مقایسه کنیم شاهد روندی رو به رشد و توسعه هستیم.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه تولیدکنندگان طلا به دلیل بهبود شرایط خود در حال اجرای طرح‌های توسعه‌ای برای افزایش تولید طلا هستند که تحقق این امر نتیجه ابزارهای مالی بازار سرمایه است.

او در ادامه به برخی مدل‌های سرمایه‌گذاری آنلاین در بازار طلا اشاره کرد و گفت: متأسفانه فعالیت‌های سودجویانه برخی افراد در زمینه‌های مختلف نگرانی‌هایی را در حوزه طلا به وجود آورده است. او تأکید کرد که در این روزها که طلا به یکی از گزینه‌های محبوب سرمایه‌گذاری تبدیل شده مردم باید با دقت مدل سرمایه‌گذاری خود را انتخاب کنند و مراجع نظارتی و قانونی کشور نیز همواره در این زمینه هشدار داده‌اند.

محبی افزود: با وجود بسترهای امن رسمی شفاف و دارای مجوز در بازار سرمایه در حوزه طلا نیازی به ریسک کردن و سپردن سرمایه‌ها به روش‌های غیرشفاف نیست زیرا در بازار سرمایه تمامی روندها قابل رصد است. به گفته او برای هر کالایی که در قالب گواهی سپرده فروخته می‌شود دارایی در خزانه‌های امن و بیمه‌شده وجود دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان بر ضرورت افزایش آگاهی عمومی درباره ابزارهای رسمی بازار سرمایه تأکید کرد و گفت: اگر متخصصان و بدنه بازار سرمایه بتوانند شناخت عمومی نسبت به این ابزارها را افزایش دهند مردم نیز با اطمینان بیشتری از آن‌ها استفاده خواهند کرد. او همچنین افزود که در ماه‌های اخیر استقبال از ابزارهای مبتنی بر طلا به طور قابل‌توجهی افزایش یافته و توصیه می‌شود سرمایه‌گذاران از ابزارهای قانونی و تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار استفاده کنند. به نقل از سازمان بورس

انتهای پیام/

منبع: سازمان بورس
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما