نقص توازن انرژی، قیمت لوازم خانگی را از رقابت خارج می‌کند
مشرق
4
1404-01-29 16:15:00

نقص توازن انرژی، قیمت لوازم خانگی را از رقابت خارج می‌کند

به نقل از «امید فاضلی‌نیا» بر این نکته تأکید کرد که قطع برق به عنوان بزرگ‌ترین چالش برای تولید به شمار می‌رود و گفت: در سال گذشته به دلیل ناترازی در انرژی صنایع با مشکلات متعددی مواجه شدند و امسال با قطع برق زودهنگام این مسائل دوچندان خواهد شد.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری سال جاری را سال سرمایه‌گذاری در تولید اعلام کردند تا توجه بیشتری به این موضوع معطوف گردد و موانع پیش روی صنایع و بنگاه‌های تولیدی حل و فصل شوند.

دبیر کل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران افزود: لازم است برنامه‌های توسعه‌ای متناسب با منویات مقام معظم رهبری تدوین شود تا تولیدکنندگان بتوانند با حفظ سرمایه‌ها در عرصه تولید باقی بمانند و به بهره‌وری بیشتری دست یابند.

وی بیان کرد: ناترازی در انرژی موجب می‌شود که قیمت تمام شده تولید غیررقابتی شود و تولیدکنندگان حتی در زمان قطع برق و گاز موظف به پرداخت هزینه‌های ثابت و جاری هستند در حالی که تولید به کندی پیش می‌رود یا به‌طور کلی متوقف شده است.

فاضلی‌نیا تصریح کرد: ناترازی انرژی باعث افزایش هزینه‌ها و غیررقابتی شدن قیمت تمام شده شده است و در برخی کارخانه‌ها شاهد تعدیل نیروی کار هستیم.

وی همچنین بر لزوم تمرکز بر افزایش داخلی‌سازی تأکید کرد و گفت: باید بر روی توسعه صادرات و برندینگ سرمایه‌گذاری کنیم تا با معرفی کالاهای داخلی به بازارهای همسایه فشار بر روی ذخایر ارزی کشور کاهش یابد و به ارزآوری منجر شود.

دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران خاطرنشان کرد: با افزایش سرمایه‌گذاری رقابت‌پذیری در کیفیت و کمیت کالاها افزایش یافته و قیمت تمام شده روند کاهشی خواهد داشت.

وی بر اهمیت برندینگ تأکید کرد و گفت: اگر عمق ساخت داخل افزایش یابد و برندسازی و هویت بخشی تقویت شوند پذیرش کالاهای ایرانی در داخل و خارج بیشتر خواهد شد و گرایش مردم به تولیدات داخلی افزایش خواهد یافت.

فاضلی‌نیا در ادامه به مشکلات صنعت لوازم خانگی و تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: به همراه ناترازی انرژی افزایش نرخ برق آب و گاز هزینه‌های حمل و نقل و کمبود نقدینگی از دیگر چالش‌هاست. هم‌اکنون نرخ سود تسهیلات بانکی بالا است و تناسبی با سطح رقابت ندارد.

وی همچنین به بحث مواد اولیه اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی این صنعت مسائل مربوط به کشف قیمت قیمت‌گذاری و مباحث واردات است.

فاضلی نیا قاچاق را یکی دیگر از معضلات این صنعت دانست و گفت: براساس برآوردها و گزارش‌های موجود حدود ۴۰ درصد از بازار لوازم خانگی به میزان نزدیک به ۲ میلیارد دلار به قاچاق مربوط می‌شود.

وی یادآور شد: ممنوعیت واردات لوازم خانگی به منظور حمایت از تولیدکنندگان در سال ۱۳۹۷ آغاز شد اما اکنون در بازار شاهد ورود قاچاق لوازم خانگی خارجی هستیم که در شرایط غیررقابتی و بدون پرداخت هزینه‌ها عرضه می‌شوند. به نقل از مشرق

انتهای پیام/

منبع: مشرق
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما