ضرورت گسترش همکاری‌های ایران و آذربایجان در زمینه‌های تجاری، صنعتی و بانکی
اقتصاد آنلاین
2
1404-02-09 21:56:59

ضرورت گسترش همکاری‌های ایران و آذربایجان در زمینه‌های تجاری، صنعتی و بانکی

رئیس اتاق ایران در دیداری با رئیس کنفدراسیون کارآفرینان و صنعت‌گران آذربایجان بر اهمیت همسایگی به عنوان یک فرصت بزرگ در روابط اقتصادی تأکید کرد و اظهار داشت: توسعه روابط با کشورهای همسایه محور اصلی سیاست‌های تجاری ایران است.

محمد موسی‌یف رئیس کنفدراسیون کارآفرینان و صنعت‌گران آذربایجان سطح روابط تجاری میان ایران و آذربایجان را ناکافی دانست و گفت: ما در تلاشیم تا از طریق برگزاری همایش‌ها و نشست‌های بین‌المللی سطح تعاملات دو کشور را افزایش دهیم و آماده دریافت پیشنهادات طرف ایرانی برای تقویت روابط تجاری و سرمایه‌گذاری هستیم.

وی همچنین به نیاز به رویکردهای خاص در زمینه حمل‌ونقل اشاره کرد و افزود: امسال پنجمین سالی است که جنگ قره‌باغ به پایان رسیده و ما تمایل داریم با همکاری ایرانیان در توسعه این منطقه مشارکت داشته باشیم. پروژه‌های متعددی در قره‌باغ تعریف شده که در حال اجرا هستند و سرمایه‌گذاران ایرانی می‌توانند با همکاری وزارت اقتصاد آذربایجان شروع به همکاری در این منطقه کنند.

موسی‌یف در ادامه بر اهمیت همکاری در حوزه تجارت تأکید کرد و گفت: تجارت صنعت و بانکداری سه حوزه‌ای هستند که باید روابط خود را در آنها توسعه دهیم.

وی همچنین از گسترش روابط آذربایجان با روسیه خبر داد که می‌تواند زمینه‌ساز همکاری‌های سه‌جانبه با دیگر کشورها باشد.

رئیس کنفدراسیون کارآفرینان و صنعت‌گران آذربایجان از برگزاری نمایشگاه و فرم تجاری بین‌المللی در ماه آینده در باکو خبر داد که فرصتی برای معرفی محصولات به جهان اسلام فراهم می‌آورد.

موسی‌یف همچنین به تشکیل کمیسیون‌های مشترک اشاره کرد که ریاست آنها بر عهده معاون نخست‌وزیر آذربایجان است و استفاده از ظرفیت این کمیسیون‌ها را در تقویت روابط دو کشور مؤثر دانست.

وی همچنین از ادامه برنامه‌ریزی‌ها برای رفت و آمدها و تسهیلاتی که کنفدراسیون به فعالان اقتصادی ارائه می‌دهد سخن گفت تا شرایط بهتری برای سرمایه‌گذاری و تجارت فراهم شود.

صمد حسن‌زاده رئیس اتاق ایران نیز بر تمایل مسئولان و ملت‌های دو کشور ایرانی و آذربایجانی برای توسعه ارتباطات تأکید کرد و گفت: بخش خصوصی ایران در حال حاضر آمادگی لازم برای همکاری با آذربایجان را دارد. این رویکرد در سیاست‌های اقتصادی ایران تعریف شده و ما در تلاشیم تا مناسبات خود را با همسایگان تقویت کنیم.

حسن‌زاده همکاری اتاق ایران و کنفدراسیون کارآفرینان را برای توسعه روابط میان دو کشور ضروری دانست.

حسین پیرموذن نایب رئیس اتاق ایران و رئیس اتاق مشترک ایران و آذربایجان به اهمیت کنفدراسیون کارآفرینان آذربایجان و همکاری برای حل چالش‌های تجاری اشاره کرد و گفت: ما از ظرفیت‌های این کنفدراسیون برای حل مشکلاتی که در روند تجارت میان دو کشور پیش می‌آید بهره‌برداری خواهیم کرد.

رضا رحمانی استاندار آذربایجان غربی مدل توسعه همکاری بر پایه ظرفیت‌های موجود در استان‌های مرزی را مناسب ارزیابی کرد و به اهمیت رفع موانع در مسیر تجارت تأکید کرد.

وی پیشنهاد داد که تجار دو کشور را به یکدیگر معرفی کنیم و با شناسایی سرشناسان هر حوزه رفت و آمدها را گسترش دهیم.

استاندار آذربایجان غربی همچنین از برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ۲۲ خردادماه در ارومیه خبر داد و اعلام کرد که هیئت آذربایجان می‌توانند در این روز با فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان آشنا شوند.

علی عبداللهیان رئیس اتاق اردبیل نیز بر ریشه‌های عمیق وابستگی بین دو ملت ایران و آذربایجان تأکید کرد و گفت: ما هیچ‌گاه اجازه ندادیم این روابط قطع شود و حالا باید از این فرصت بهره ببریم و رفت و آمدها را تسهیل کنیم. به نقل از اقتصاد آنلاین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما