تلاش کشورهای بریکس برای کنار گذاشتن دلار از مبادلات اقتصادی
صدای بورس
1
1404-02-10 00:01:54

تلاش کشورهای بریکس برای کنار گذاشتن دلار از مبادلات اقتصادی

سرگئی لاوروف در مصاحبه‌ای با روزنامه برزیلی «او گلوبو» (O Globo) اظهار داشت: در چارچوب بریکس ما تلاش کرده‌ایم تا از عدم وجود هرگونه اختلال در فرآیند پرداخت‌ها مطمئن شویم و این تلاش‌ها نتیجه‌بخش بوده است. به‌عنوان مثال ۹۰ درصد از تسویه‌حساب‌های روسیه با کشورهای عضو بریکس در سال ۲۰۲۴ از طریق روبل و ارزهای کشورهای دوست ما صورت خواهد گرفت.

وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد: با توجه به تغییرات سریع اقتصاد جهانی کاملاً طبیعی است که کشورهای جنوب و شرق جهان سهم ارزهای غربی را در مبادلات خود کاهش دهند. او همچنین افزود: هیچ‌کس نمی‌خواهد از تحریم‌ها آسیب ببیند اما غرب با سوءاستفاده از برتری خود در بازارهای مالی این تحریم‌ها را بر کشورهایی که به خواسته‌های آنها عمل نکرده‌اند تحمیل می‌کند. استفاده از ارزهای ذخیره به‌عنوان ابزاری رقابتی غیرقابل قبول است و تراکنش‌های پرداخت ممکن است به دلایل سیاسی مسدود شوند حتی در موارد مرتبط با تأمین کالاهای اساسی.

لاوروف بیان کرد: یکی از اولویت‌های روسیه ایجاد ساز و کارهای پرداخت انعطاف‌پذیر است. بیانیه اجلاس بریکس ۲۰۲۴ که در کازان تصویب شد به طرح پرداخت فرامرزی و زیرساخت‌های پرداخت و تسویه بیمه اتکایی و پلتفرم سرمایه‌گذاری جدید اشاره دارد. این طرح‌ها به منظور ایجاد شرایط مناسب برای افزایش تجارت و سرمایه‌گذاری در بریکس طراحی شده‌اند.

روسیه امیدوار است که در سال جاری با ریاست برزیل به کار بر روی این پروژه‌ها ادامه دهد. برزیل در اول ژانویه ۲۰۲۵ ریاست بریکس را از روسیه دریافت کرده و شانزدهمین اجلاس بریکس که در کازان برگزار شد رویداد کلیدی ریاست روسیه در این انجمن بود.

در مورد ایجاد پول واحد لاوروف گفت: پس از فراهم شدن شرایط لازم می‌توانیم به بحث درباره ایجاد پول واحد برای کشورهای عضو بریکس بازگردیم. در حال حاضر بحث درباره گذار به پول واحد زود است و پس از تأمین شرایط مالی و اقتصادی لازم می‌توانیم به موضوع پول مشترک یا پول واحد کشورهای بریکس پرداخته و آن را بررسی کنیم.

وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد که کشورهای عضو بریکس در حال همکاری برای ایجاد زیرساخت پرداخت و تسویه‌حساب برای انجام تراکنش‌های فرامرزی هستند که شامل افزایش سهم ارزهای ملی در معاملات نیز می‌شود. وی همچنین خاطرنشان کرد که حذف دلار به عنوان یکی از روندهای اقتصادی جهانی ناشی از عدم اعتماد به نهادهای مالی بین‌المللی تحت رهبری غرب است.

گزارش داد که بریکس از زمان تأسیس خود در سال ۲۰۰۶ دو مرحله گسترش را تجربه کرده است. در سال ۲۰۱۱ آفریقای جنوبی به گروه اولیه که شامل برزیل روسیه هند و چین بود پیوست و در اول ژانویه ۲۰۲۴ پنج عضو جدید شامل مصر ایران امارات متحده عربی عربستان سعودی و اتیوپی به‌طور رسمی به بریکس پیوستند. همچنین در ۶ ژانویه ۲۰۲۵ اندونزی به‌عنوان عضو کامل به این گروه اضافه خواهد شد.

وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد که ۹۰ درصد از تسویه‌حساب‌های روسیه با کشورهای عضو بریکس در سال گذشته با ارزهای ملی انجام شده است. دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین نیز در ژانویه در واکنش به تهدیدهای دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی بر کالاهای کشورهای بریکس در صورت ایجاد ارز جدید یا عدم استفاده از دلار بیان کرد که بریکس بحث در مورد ارز واحد را آغاز نکرده است و تمرکز آن بر ایجاد پلتفرم‌های سرمایه‌گذاری مشترک در کشورهای ثالث است. به نقل از صدای بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما