
تشکیل صندوق سرمایهگذاری ارزی جدید در دستور کار قرار گرفت
علی سعیدی در خصوص امکان جذب ارزهای موجود در دست مردم توسط بانک مرکزی اظهار داشت: در بازارها نیاز به ارز به شکل اسکناس وجود ندارد بلکه درخواستها بیشتر به حوالههای ارزی مربوط میشود.
وی افزود: افزایش اطلاعات ارزی مردم میتواند به تغییر وضعیت بازار غیررسمی ارز منجر شود. در حال حاضر بانکها برای اشخاص حسابهای ارزی مبتنی بر اسکناس باز نمیکنند زیرا بر این باورند که اسکناس ارز نمیتواند رفتار اقتصادی خاصی را رقم بزند و فقط هزینههای نگهداری و حسابداری برای بانک به همراه دارد.
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران ادامه داد: در حال حاضر در حال پیادهسازی طرحی در بازار سرمایه از طریق صندوقهای ارزی هستیم تا با همکاری بانک مرکزی وجوه موجود در اختیار مردم را جمعآوری کرده و اسکناسها را به حواله تبدیل کنیم تا نیازهای نقدی بانک مرکزی همچون اسکناس ارز مسافری تأمین شود.
وی تاکید کرد: بانک مرکزی میتواند در این طرح اسکناس دریافت کرده و حواله ارائه دهد و بدین ترتیب منابع مالی مردم از طریق تبدیل اسکناس به حواله وارد فرایندهای تولیدی شود.
سعیدی همچنین به این نکته اشاره کرد که مردم میتوانند اوراق مرابحه ارزی را به همین شیوه خریداری کنند؛ البته نه به صورت مستقیم بلکه از طریق یک صندوق سرمایهگذاری ارزی. وی ابراز امیدواری کرد که در تابستان به توافقی دوجانبه میان سازمان بورس و بانک مرکزی برای راهاندازی این صندوق از طریق نهادهای بازار پولی برسند.
وی درباره اوراق سلف ارزی نیز گفت: هیأت عامل بانک مرکزی هنوز با انتشار این اوراق موافقت نکرده و به قرارداد سلف ارزی و قرارداد کشف مابه التفاوت تغییر کرده است و در حال حاضر بر روی آن کار میکنیم و به زودی نتیجه خواهد داد.
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در خصوص تفاوت قیمت بازار ارز تجاری و غیررسمی با قیمت در مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: واردکنندگان به ثبت سفارش پرداختهاند و میتوانند ارز خود را از مرکز مبادله تأمین کنند.
وی افزود: زمانی که دلار به قیمت واقعی خود برسد واردکنندگان نیز قیمت فروش خود را در بازار ارز تجاری بر این اساس تنظیم خواهند کرد. اگر فروشندهای بخواهد همچنان با قیمتهای قبلی ارزها را عرضه کند قطعاً معاملهای صورت نخواهد گرفت.
سعیدی با اشاره به نیاز فروشندگان به ریال ناشی از تبدیل ارزهای خود ادامه داد: برخی صادرکنندگان تمام درآمدشان ارزی است اما هزینههای آنها ریالی است و در نهایت باید قیمت خریدار را به رسمیت بشناسند.
وی مطرح کرد که در بازار رسمی مرکز مبادله نیز به تعادل خواهد رسید و قیمت ارز به طور واقعی تعیین میشود. او در ادامه بیان کرد: این ادعا که قیمتها واقعی هستند به دلیل انجام معاملات در این بازار است در حالی که در بازار غیررسمی شفافیت کافی وجود ندارد.
وی همچنین اشاره کرد که اطلاعات دقیقی از میزان معاملات و افرادی که در بازار غیررسمی اقدام به معامله میکنند وجود ندارد. در مقابل معاملات در مرکز مبادله به طور دقیق ثبت شده و در دسترس تمامی ذینفعان مربوطه قرار دارد.
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران با بیان اینکه تمامی معاملات در این مرکز شفاف و قابل ردیابی هستند تصریح کرد: در بازار غیررسمی در صورت بروز قیمت دلایل کشف این قیمت معمولاً مشخص نیست و معاملات شفاف نیستند.
سعیدی افزود: در بازار غیررسمی با مشکلات غیرشفاف مواجه هستیم که منجر به ضرر ۸۵ میلیون نفر از اقدامات سودجویانه برخی افراد شده است. وی تأکید کرد که تمامی معاملات صورت گرفته در مرکز مبادله دارای مستندات کامل و مشخصات دقیق هستند. به نقل از مشرق
انتهای پیام/