
نگرانیهای ایالات متحده از توانمندیهای نظامی ایران در تنگه هرمز
به نقل از قدرت دریایی ایران یکی از حوزههایی است که اخیراً توجه تحلیلگران نظامی بینالمللی را به خود جلب کرده است. آبهای جنوبی ایران به عنوان نقطهای برای تهدید فرامنطقهای علیه کشورمان قرار گرفته در حالی که کارشناسان به توان راهبردی ایران در این زمینه اعتراف دارند.
پس از رونمایی از ناو پهپادبر شهید باقری که توجه جهانی را به خود جلب کرد به تازگی برخی منابع با استناد به تصاویر ماهوارهای از تولید کلاس جدیدی از ناوهای «کاتاماران» توسط ایران خبر دادهاند؛ ناوی که گفته میشود ابعادی بزرگتر از «ناو شهید سلیمانی» دارد.
در روزهای اخیر پایگاه تحلیلی «نشنالاینترست» نیز به بررسی توانمندیهای ناوچههای ایرانی پرداخته و تأکید کرده که این تسلیحات از جمله ناو «کلاس شهید سلیمانی» به عنوان تجهیزات موشکی بزرگ نقش مهمی در قطع دسترسی به تنگه هرمز ایفا میکنند.
در گزارشی از براندون جی. ویچرت سردبیر ارشد حوزه امنیت ملی نشنالاینترست به عنوان ابزاری راهبردی در برابر تهدیدات هستهای محور واشنگتن و تلآویو یاد شده است. وی اشاره کرده که ایران در برابر آنچه که «تهدید بزرگ» نامیده میشود حاضر به عقبنشینی نیست و برعکس تمایل دارد با قدرت مقاومت کند.
ویچرت همچنین به ساخت یک کشتی جنگی بزرگ و ناشناس توسط ایران در تاسیسات آبهای جنوبی اشاره کرده و گفته است که این کشتی بسیار بزرگتر و مسلحتر از ناوهای موشکانداز کلاس شهید سلیمانی است.
وی ادامه داد که ناوهای کلاس شهید سلیمانی به عنوان رزمندگان خط مقدم نیروی دریایی ایران در سطح دریا طراحی شدهاند و به طور کلی برای دفاع ساحلی ساخته شدهاند. نشنالاینترست در گزارشی دیگر به تمایز این ناوها به واسطه طراحی کاتاماران اشاره کرده و تأکید کرده که این ناوها برای تحرک و عملکرد در شرایط سخت دریایی طراحی شدهاند.
سردبیر ارشد نشنالاینترست همچنین به تسلیح بودن ناوهای کلاس شهید سلیمانی اشاره داشته و گفته است که این شناورها با سامانه عمود پرتاب مجهز هستند که قابلیت شلیک موشکهای کروز و موشکهای زمین به هوا را دارا میباشند.
در این گزارش تأکید شده که اگر ایران در حال ساخت یک ناو جنگی جدید با ظرفیت حمل موشک بزرگتر از ناوهای کلاس شهید سلیمانی باشد ایالات متحده باید برای مقابله با این ناوها آماده باشد. به نقل از صدای بورس
انتهای پیام/