
معامله جنجالی طالبان و بابک زنجانی!
صفحه کاربری بابک زنجانی در شبکه ایکس (توییتر) با انتشار تصویری به همراه هشتگهای «سال سرمایهگذاری» و «وزارت راه» اعلام کرد: «در توافقی دات وان ریل به زودی مسیر ترانزیت واگنهای خود را از بندر امیرآباد و سرخس ایران به مقصد روزنک (۶۲ کیلومتر بعد از مرز ایران و افغانستان) افتتاح خواهد کرد». این خبر همزمان با امضای یک قرارداد ۶۱ هزار میلیارد تومانی میان راهآهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت آوان ریل یکی از زیرمجموعههای داتوان منتشر شده است.
سکوت قوه قضاییه در مورد پرونده زنجانی شکسته شد و تایید شد که او از زندان مرخصی گرفته و به فعالیت اقتصادی پرداخته است. «اصغر جهانگیر» سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالات درباره آزادی و فعالیت اقتصادی زنجانی گفت: «وی بیش از ۱۱ سال از محکومیت خود را بدون مرخصی گذرانده و رد مالش انجام شده است؛ لذا در سال جاری طبق مقررات ایشان از مرخصی استفاده کرده است اما این مرخصی تحت نظارت ضابطین است. مسئولیت فعالیتهای اقتصادی وی در حین مرخصی به دستگاههای ذیربط مربوط میشود و از نظر قانونی هر فردی میتواند در چارچوب مقررات به فعالیت اقتصادی بپردازد».
چند ماه پیش از امضای رسمی قراردادهای شرکتهای زنجانی با نهادهای دولتی صفحات کاربری او و گروه اقتصادی «وان» از «بزرگترین سرمایهگذاری بخش خصوصی در تاریخ راهآهن ایران» خبر داده بودند. صفحه مجازی «وان» در این خصوص نوشت: «ما افتخار میکنیم که بخشی از بزرگترین مشارکت بخش خصوصی در تاریخ ۹۰ ساله راهآهن ایران خواهیم بود». زنجانی همچنین در صفحهاش از واردات «۳۲ فروند هواپیمای مسافری هزاران کشندهی حمل سوخت و کالا پنجاه هزار تاکسی برقی و ۶۲۰ واگن قطار» خبر داده و اعلام کرده بود: «سالی پر رونق در سرمایهگذاری تجربه خواهیم کرد».
این نویدهای اقتصادی ابهامات پیرامون پرونده زنجانی در دستگاه قضا را پیچیدهتر کرده است. در دی ماه سال گذشته درست همزمان با از سرگیری فعالیت زنجانی در شبکههای اجتماعی «رسول کوهپایهزاده» وکیل زنجانی عکسی جدید از او در کنار یک شیخ عرب منتشر کرد. عبارتی که زیر این تصویر نوشته شده بود به شائبه آزادی و آغاز مجدد فعالیت زنجانی قوت بخشید. دو روز پس از این انتشار «اصغر جهانگیر» در تکذیب این اخبار اعلام کرد: «با بررسیهای انجام شده ایشان آزاد نشده و در مرخصی نیست و اخبار منتشره مورد تایید ما نیست».
بازگشت زنجانی به عرصه سرمایهداری سؤالات زیادی را ایجاد کرده است. کامبیز نوروزی وکیل و حقوقدان در این باره نوشت: «اینکه چنین فردی میتواند قراردادی به ارزش ۶۴ همتی امضا کند جای سوال دارد. آیا شرکتها متعلق به خود او هستند؟ آیا اعتبار مالی دارند؟ و همچنین این توان مالی از کجا آمده است؟ اگر آقای زنجانی محکوم به پرداخت وجوه شده چرا این وجوه را بابت محکومیتش پرداخت نمیکند؟ این موضوع نشاندهنده وجود معماهایی است که در آن افراد به صورت مبهم نقشآفرینی میکنند».
پس از قرارداد دات وان با راهآهن جمهوری اسلامی ایران برای خرید و ساخت ۳۰۰ واگن خودکششی دیزلی و ۵۰ لوکوموتیو باری حالا تفاهمنامه زیرمجموعه ریلی این گروه اقتصادی با طرفهای چینی و افغان به موضوعی داغ در افکار عمومی تبدیل شده است. در حال حاضر جزئیاتی از این قرارداد در دسترس نیست و باید منتظر اطلاعات دقیقتر از سوی شرکت دات وان یا نهادهای دولتی بود. به هر حال باید دید که قطار سرمایهگذاریهای زنجانی با چه سرعتی و به کدام مقصد خواهد رفت و آیا محکومیت ناتمام او میتواند مانع اصلی دستیابی به رویاهای سرمایهگذاریهای عظیمش باشد؟ به نقل از فراز
انتهای پیام/