
انتقاد بریکس از بهرهبرداری نادرست از نظام تعرفههای تجاری
به نقل از اقتصادی تجارت و اقتصاد جهانی طی بیش از یک ماه اخیر تحت تأثیر سیاستهای تعرفهای ترامپ قرار گرفته و چین به عنوان بزرگترین صادرکننده کالا به ایالات متحده در مرکز توجه این سیاستها قرار دارد.
چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان به شمار میرود و از بنیانگذاران دو پیمان اقتصادی بزرگ یعنی بریکس و شانگهای است انتظار میرود که از اهرمهای سیاسی و اقتصادی خود برای مقابله با سیاستهای کاخ سفید بهره ببرد.
در این راستا اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو بریکس در تاریخهای ۲۸ و ۲۹ آوریل (هشتم و نهم اردیبهشت) به میزبانی برزیل رئیس دورهای این گروه در ریودوژانیرو برگزار شد. برزیل نیز در برابر سیاستهای تعرفهای آمریکا آسیبپذیری داشته است.
پس از پایان این اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو بریکس بیانیهای با محوریت چندجانبهگرایی و ترویج توسعه یکپارچه صادر کردند. طبق این بیانیه که توسط منتشر شده وزرای خارجه با تأکید بر حمایت از چندجانبهگرایی دفاع از عدالت و برابری و همچنین ترویج توسعه مشترک موضع مشترک خود را اعلام کردند.
این بیانیه به اهمیت سازوکار تجاری چندجانبه و عاری از تبعیض بر پایه قوانین سازمان تجارت جهانی اشاره میکند و همچنین نگرانی دیپلماتهای بریکس از الگوهای حمایتگرایانه یکجانبه و ناعادلانه را مطرح میسازد.
وزرای خارجه بریکس در ادامه بر اهمیت تجارت بینالملل به عنوان محرکی برای توسعه فراگیر و مبارزه با قحطی و فقر تأکید کردند و بر تعهد خود به اصلاحات لازم در سازمان تجارت جهانی و تقویت اصول بنیادی آن تأکید کردند.
در نهایت این بیانیه به تعهد کشورهای عضو بریکس به چندجانبهگرایی و احترام به قوانین بینالمللی و همچنین محکوم کردن تلاشها برای تضعیف نهادهای چندجانبه اشاره میکند و از همکاری بر اساس برابری و احترام متقابل میان کشورها حمایت میکند.
بریکس شامل برزیل روسیه هند چین و آفریقای جنوبی به عنوان بنیانگذاران این گروه است و عربستان سعودی مصر امارات متحده عربی اتیوپی اندونزی و ایران نیز به آن پیوستهاند. همچنین ۹ کشور شریک به عنوان اعضای وابسته شامل بولیوی کوبا بلاروس مالزی نیجریه و قزاقستان در این گروه حضور دارند. به نقل از ایرنا
انتهای پیام/