پرش موفق هلیکوپتر اتمی ناسا از اولین موانع
tgju
3
1404-02-11 03:02:00

پرش موفق هلیکوپتر اتمی ناسا از اولین موانع

بالگرد فضایی جدید ناسا به نام «دراگون فلای» با موفقیت مرحله «بازنگری انتقادی طرح» را پشت سر گذاشت و یک قدم بزرگ به سوی تولید و عملیاتی شدن برداشت. این بالگرد فضایی بزرگ که ابعادی معادل یک خودرو کوچک دارد به دنبال جستجوی نشانه‌های حیات در «تایتان» بزرگترین قمر زحل با استفاده از نیروی پیشران اتمی طراحی شده است. عبور از مرحله «بازنگری انتقادی طرح» به معنای تایید طرح ماموریت آزمایش و تولید این پرنده است و اکنون تمرکز به ساخت این فضاپیمای خاص معطوف شده است.

پروژه ۳ میلیارد دلاری «دراگون فلای» از ابتدای کار با تأخیرهای فراوانی روبرو شده اما به دلیل اولویت بالای پژوهش درباره حیات بیگانه در «تایتان» ناسا به شدت از اجرای این پروژه حمایت کرده است. با این حال به نظر نمی‌رسد که «دراگون فلای» تا پیش از تابستان ۲۰۲۸ به سمت «تایتان» پرتاب شود. سفر این بالگرد فضایی تا رسیدن به قمر زحل حدود ۷ سال طول خواهد کشید. پس از آن «دراگون فلای» به مدت سه سال در سطح منجمد «تایتان» به جستجوی نشانه‌های حیات فرازمینی خواهد پرداخت. در این راستا دوربین‌ها حسگرهای پیشرفته و ابزارهای دقیق نمونه‌برداری مسیر پژوهش را برای «دراگون فلای» و تیم هدایت کننده در زمین هموار خواهند کرد.

تایتان به عنوان بزرگترین قمر زحل و دومین قمر بزرگ در منظومه شمسی شناخته می‌شود. عنوان بزرگترین قمر به «گانیمد» قمر غول‌پیکر مشتری تعلق دارد. اتمسفر غلیظ «تایتان» بر سطحی پوشیده از دریاچه‌های متان و تپه‌های هیدروکربن سایه انداخته است. دانشمندان معتقدند که زیر لایه یخ‌زده «تایتان» اقیانوسی از آب شور وجود دارد که احتمال وجود حیات را افزایش می‌دهد. در سال ۲۰۰۵ کاوشگر «هویگنس» به همراه فضاپیمای کاسینی به «تایتان» فرستاده شد. «هویگنس» که توسط آژانس فضایی اروپا طراحی شده بود پس از فرود بر سطح تایتان به مدت ۹۰ دقیقه اطلاعاتی از سطح و جو آن به زمین ارسال کرد. در صورت موفقیت «دراگون فلای» می‌تواند اطلاعات ما از این قمر مرموز را به طرز چشمگیری افزایش دهد. به نقل از tgju

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما