
ضرورت یکپارچهسازی سامانههای اطلاعاتی در مدیریت بازار کشاورزی
نشست بررسی عملکرد و پیشبرد یکپارچهسازی سامانههای اطلاعاتی بخشهای مختلف وزارت جهاد کشاورزی در عصر چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ به ریاست غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی و با حضور مشاوران معاونین وزیر و مدیران ستادی این وزارتخانه برگزار شد. نوری در این جلسه بیان کرد: طبق قوانین متعدد و مستندات بالادستی در خصوص بهروز رسانی و ساماندهی سامانههای اطلاعاتی طرحهای مختلفی در این زمینه اجرا شده که نتیجه آن برخط شدن اطلاعات و آمار بخشهای مختلف است. وی ادامه داد: طبق برنامه هفتم باید در تمامی زمینهها به نقطهای برسیم که «سامانه جامع بخش کشاورزی» را معرفی کنیم.
نوری تاکید کرد: مدیریت بخش کشاورزی به فناوری و سامانههای اطلاعاتی نیاز دارد و هوشمندسازی سیستمها یک ضرورت است. بدون این اطلاعات و آمار نمیتوانیم بازار را مدیریت و تنظیم کنیم و حتی از وضعیت انبارها واردات صادرات و مصرف اطلاعات دقیقی نخواهیم داشت. به همین دلیل مدیریت تولید را نمیتوان به درستی برنامهریزی کرد و ممکن است با بحرانهایی مواجه شویم که وقت و توان مدیریت وزارتخانه صرف مسائل جزئی همچون سیب زمینی و پیاز شود.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: مدیریت بخش کشاورزی به اطلاعات یکپارچه نیاز دارد تا بتوان وضعیت تولید مصرف نیاز به واردات و روند کار را رصد کرد. اگر این سامانهها بهطور دقیق و بهروز عمل نکنند وزارتخانه در مدیریت بازار محصولات به مشکل برخواهد خورد. وی همچنین بر لزوم ارائه اطلاعات دقیق توسط تمامی معاونتهای ستادی به مرکز فناوری و اطلاعات تاکید کرد و خواستار مسئولیتپذیری رییسان سازمانهای جهاد کشاورزی استانها در انتقال اطلاعات و آمار به مرکز شد.
نوری اذعان داشت: در ساختار و تشکیلات جدید مرکز خدمات فناوری و آمار باید به حساسیت کار توجه ویژهای شود. همه موظفند به مرکز فناوری و اطلاعات وزارتخانه کمک کنند تا آمارها در یک نقطه تجمیع و در دسترس قرار گیرد. وی افزود: سامانه متمرکز و جامع اطلاعات و آمار به ما این امکان را میدهد که در موضوعات مختلف با چه وضعیتی مواجه هستیم و چه پیشبینیهایی باید داشته باشیم.
وی به سامانههای اطلاعاتی سایر کشورها اشاره کرد و تاکید نمود که تجمیع و تحلیل نهایی اطلاعات باید بهسادگی در دسترس و دارای تحلیل آسان باشد. سامانه اطلاعاتی کشاورزی باید به گونهای طراحی شود که حتی کشاورزان با کمترین سواد نیز قادر به استفاده از آن باشند و بر اساس آن بتوانند تولیدات خود را به فروش برسانند. نوری در پایان خاطرنشان کرد: با سامانه جامع در مورد زمین یا رفع تداخل حداقل ۷۰ درصد از اراضی زراعی ما یک بار بازبینی شده است و باید تمامی این سامانهها به یکدیگر متصل و یکپارچه شوند. ما به شدت به آمار و اطلاعات دقیق نیاز داریم تا به یک داشبورد مدیریتی برای برنامهریزی و تصمیمسازی در تمامی زیربخشهای کشاورزی دست یابیم. به نقل از tgju
انتهای پیام/