لزوم توافقات مالی و بانکی برای گسترش روابط تجاری ایران و قرقیزستان
اقتصاد آنلاین
2
1404-02-11 19:11:36

لزوم توافقات مالی و بانکی برای گسترش روابط تجاری ایران و قرقیزستان

قدیر قیافه در نشستی با ممدصادک بکیروف نایب‌رئیس اتاق بازرگانی قرقیزستان بیان کرد: قرقیزستان دارای ظرفیت‌های فراوان اقتصادی از جمله عضویت در سازمان تجارت جهانی است و فرصت‌های زیادی برای همکاری با این کشور وجود دارد.

او با اشاره به رشد 10 درصدی حجم مبادلات تجاری ایران و قرقیزستان افزود: این افزایش امیدوارکننده است اما هنوز با ظرفیت‌های موجود فاصله زیادی داریم. همچنین اجرای توافق تجارت آزاد ایران و اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت می‌تواند به تحولی در تبادلات دوجانبه منجر شود.

قیافه تأکید کرد: توافقات بانکی و مالی در توسعه روابط دو کشور نقش مهمی ایفا می‌کند. همچنین حضور ما در نمایشگاه‌های تخصصی بین دو کشور به افزایش آشنایی و ایجاد ارتباطات مؤثر بین بخش‌های خصوصی کمک خواهد کرد.

او همچنین بیان کرد: سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه‌های لجستیک و حمل‌ونقل یکی از زمینه‌های مؤثر در کاهش هزینه‌های تمام‌شده کالا برای هر دو طرف خواهد بود.

قیافه با اشاره به نزدیکی قرقیزستان به چین افزود: می‌توانیم از این مزیت در اجرای پروژه‌هایی برای انتقال سریع و امن محصولات ایرانی به قرقیزستان و چین و همچنین بالعکس بهره‌برداری کنیم.

نایب‌رئیس اتاق ایران حوزه‌های گردشگری و کشت فرامرزی را از دیگر زمینه‌های مستعد همکاری میان دو کشور دانست و گفت: با توجه به طبیعت زیبا خاک حاصلخیز و منابع آبی غنی قرقیزستان با سرمایه‌گذاری مشترک سرمایه‌گذاران ایرانی می‌توان محصولات کشاورزی را تولید و به ایران و سایر کشورهای جهان صادر کرد.

او همچنین به اراده رهبران دو کشور برای توسعه همه‌جانبه روابط اشاره کرد و گفت: باید تلاش کنیم با اجرای پروژه‌های مشترک تجاری و صنعتی به نتایج برد-برد دست یابیم و همکاری‌های پایدار اقتصادی را رقم بزنیم.

ممدصادک بکیروف نایب‌رئیس اتاق بازرگانی قرقیزستان در ادامه افزود: ما باید در راستای سیاست نفع دوجانبه حرکت کنیم. توسعه روابط تجاری و اقتصادی باید منافع هر دو طرف را تأمین کند.

او با بیان این‌که هر دو کشور ظرفیت‌های زیادی دارند اما چالش‌هایی نیز وجود دارد که باید حل شوند افزود: باید بررسی کنیم که چه راه‌هایی برای نزدیک‌تر شدن بیشتر تجار و بازرگانان دو طرف وجود دارد. در حال حاضر تراز تجاری به نفع ایران مثبت است اما این وضعیت باید به تعادل برسد.

بکیروف تأکید کرد: متأسفانه تجار دو طرف از مزیت‌ها و فرصت‌های تجاری یکدیگر مطلع نیستند و با کمبود اطلاعات مواجه هستیم. اتاق‌های بازرگانی ایران و قرقیزستان باید به تجار اطلاعات به‌روز ارائه کنند. همچنین حل مسائل لجستیکی و تبادلات مالی باید از سوی دولت‌ها پیگیری شود.

او با اشاره به این‌که باید تدابیری برای افزایش امنیت قراردادهای تجاری میان ایران و قرقیزستان اندیشیده شود گفت: باید یک اتاق مشترک ایجاد کنیم. علاوه بر این راه‌اندازی مراکز تجاری در تهران و بیشکک و بازدید از نمایشگاه‌های طرف مقابل از جمله اقدامات مفید در توسعه روابط تجاری دو کشور است. به نقل از اقتصاد آنلاین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما