
تحول در جریان مالی: نمادهای بزرگ و لیدرها در کانون توجه قرار دارند
بازار؛ گروه : در روزهای اخیر وضعیت سرمایهگذاری در بازار کاملاً نوسانی بوده است. جریان نقدینگی در سه سطح مختلف در بازار وجود دارد؛ در سطح اول صندوقهای اهرمی توانستهاند سرمایهها را جذب کنند. در سطح دوم شرکتهای بزرگ که شامل 50 تا 60 نماد میشوند بیشترین نقدینگی را به خود اختصاص دادهاند و در سطح سوم لیدرهای بازار که در حال حاضر شامل گروههای بانک و خودرو هستند محوریت این جریان را در اختیار دارند. این وضعیت مرحله اولیه ورود نقدینگی به بازار است.
علیرضا سادات کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با اظهار داشت: در مدت اخیر بعد از مدتی جریان پول به سمت 50 سهام بزرگ و لیدرهای بازار جذب شده است و اگر جو مثبت بازار ادامه یابد بخشی از این نقدینگی به گروههای دیگر انتقال خواهد یافت. مزیت اصلی این وضعیت مستقل از بزرگ و کوچک بودن شرکتها شرایط بنیادی خوب آنهاست که نقش گزارشها و اخبار در این مرحله بسیار مهم است و در نهایت تقریباً همه اقشار جامعه در بازار حضور خواهند داشت و شاهد رشد هیجانی تمامی نمادها خواهیم بود.
وی ادامه داد: بازار طی این چند سال هیچگاه به مرحله سوم وارد نشده و همه چیز در دو مرحله گذشته باقی مانده است. به همین دلیل است که برخی معتقدند که شاخص کل بهتر از شاخص هموزن است یا اینکه شاخصها تحت تاثیر دستکاری قرار گرفتهاند. بنابراین اگر قرار باشد روند صعودی ایجاد شود باید با دقت و تجربه بیشتری به آن پرداخته شود.
سادات به نقش کلیدی دلار در بورس اشاره کرد و گفت: دلار تحت تاثیر دو دسته عامل قرار دارد؛ در 10 تا 12 سال گذشته عوامل سیاسی همواره مهمترین فاکتور در دلار بودهاند اما عوامل اقتصادی نیز به عنوان دومین دسته مسئولیت مدیریت آن را بر عهده دارند. بنابراین دلار اقتصادی در شرایط کنونی با کسری بودجه و فضای خوشبینی حدود 80 هزار تومان برآورد میشود و ریسک سیاسی که همیشه وجود داشته بر آن تاثیر میگذارد. به همین خاطر در شرایط سیاسی خوشبینانه دلار اقتصادی و آزاد به هم نزدیک میشوند و با توجه به تورم کشور احتمالاً انتهای سال دلار اقتصادی کمتر از 100 هزار تومان نخواهد بود.
این کارشناس بازار خاطرنشان کرد: سوال این است که آیا در چنین شرایطی دلار به عنوان یک گزینه جذاب سرمایهگذاری مطرح خواهد شد یا خیر؟ زمانی که ریسکهای سیاسی از دلار حذف شود به نظر میرسد که بازدهی این بازار به اندازه اوراق و یا نرخ تورم خواهد بود و ممکن است به دلیل دستکاریهای دولت این نرخ کمتر هم باشد. ثبات نرخ ارز یک پیروزی بزرگ برای دولت است و به نظر شخصی من شاید پس از توافق دو مرحله کاهش ارز را شاهد باشیم که یکی در حدود 85 و مراحل بعدی به زیر این قیمت خواهد بود.
آقابزرگی کارشناس دیگر بازار سرمایه در گفتوگو با اظهار داشت: بازار در این چند روز یک موج اصلاحی و کوتاه را سپری کرده و به ثبات نسبی رسیده است. با این حال رشد آنها بسیار دشوار شده و وابسته به تحولات مختلف خواهد بود.
وی ادامه داد: البته پس از انتشار گزارشهای ماهانه اگر تغییرات عجیبی در بازارها رخ ندهد بیش از 250 شرکت دارای P/E فوروارد زیر 5 و 6 هستند که میتواند به سرعت یک بازدهی 20 تا 25 درصدی در بسیاری از سهمها ایجاد کند. برخی سهمها ممکن است شرایط پیچیدهتری داشته باشند اما جریان نقدینگی همچنان فضای بازار را مدیریت خواهد کرد. هرچه از ارزندگی شرکتها فاصله بگیریم سرعت رشد کندتر خواهد شد.
آقابزرگی همچنین اشاره کرد: نمادهای بورسی دو مسیر پیش رو دارند؛ اول اینکه بتوانند با فضای فعلی و انتشار گزارشهای جذاب نقدینگی را به سمت خود جذب کنند و نسبت P/E منطقی و مناسبی برای هر دوره ارائه دهند. نکته دوم این است که پس از توافق آثار قوی آن را در فروش و چشمانداز سودآوری خود نشان دهند.
براساس این گزارش احتمالاً بازار سرمایه به زودی و در صورت وقوع تحولات مثبت و توافق سیاسی میزبان جریان پول خواهد بود؛ جریانی که میتواند سرعت و حجم متفاوتی داشته باشد و رالیهای تندی را در بازار به وجود آورد. به همین دلیل جریان نقدینگی مدام آن را حمایت کرده و اگر اخبار نیز آن را همراهی کند میتوان با قاطعیت گفت که شادی و سرور خاصی در کوچههای حاکم خواهد شد. به نقل از بازار
انتهای پیام/