
آغاز فعالیت دو کارخانه طلا در سیستان و بلوچستان
داود شهرکی در جمع ان صبح امروز جمعه به وضعیت صنعت در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: این استان در زمینه صنعتی به خوبی پیشرفت کرده و طبق آمار یک ششم تولید کود شیمیایی کشور در این منطقه انجام میشود.
وی ادامه داد: بخشی از مواد اولیه این تولید از همین استان تأمین میشود و امروز به خود میبالیم که یکی از بزرگترین کارخانجات تولید کود شیمیایی کشور در اینجا واقع است.
مدیرکل صنعت معدن و تجارت سیستان و بلوچستان همچنین اظهار داشت: ۸۰ درصد از تور ماهیگیری کشور در این استان تولید میشود و با وجود هشت استان ساحلی در کشور این یک مزیت بزرگ برای ما به شمار میآید. هماکنون چهار کارخانه در این زمینه در استان فعال هستند.
شهرکی به تولید کنسرو ماهی نیز اشاره کرد و گفت: سیستان و بلوچستان بیش از ۸۰ درصد کنسرو ماهی کشور را تولید میکند و با تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن انواع آبزیان به یکی از قطبهای اصلی در این حوزه تبدیل شده است.
وی افزود: در صنایع فلزی شرق کشور بزرگترین واحد و دو واحد مهم سازههای فلزی به این استان اختصاص یافته است. این ظرفیتها به دلیل توسعهای است که در استان صورت گرفته و ما به این سازهها و ظرفیتها نیاز داریم.
شهرکی همچنین گفت: کارخانه فولاد که تا دو ماه دیگر در این استان به بهرهبرداری میرسد نشانهای از ورود صحیح سیستان و بلوچستان به عرصه پتروشیمی است و نشان میدهد که این استان صنعتی بوده و به خوبی از ظرفیتهای خود بهرهبرداری میکند.
مدیرکل صنعت معدن و تجارت به اکتشافات معدنی و ذخایر موجود در استان اشاره کرد و افزود: با سیاستگذاریهای انجام شده مسیر توسعه را در این خطه پیدا کردهایم و تمرکز ما بر روی اکتشاف مواد معدنی است. سیستان و بلوچستان سومین استان دارای ذخایر طلا در کشور محسوب میشود و حداقل ۵۰ تن طلا در این استان شناسایی شده است.
وی با تأکید بر اهمیت اکتشافات معدنی ابراز امیدواری کرد که امسال حداقل ۷۰ هزار متر حفاری انجام شود و حداقل چهار ذخیره با حجم بالای ۱۰ تن طلا در این استان معرفی شود.
شهرکی به ظرفیت معدن مس چهلکوره اشاره کرد و افزود: سیستان و بلوچستان در زمینه مس نیز ظرفیتهای قابل توجهی دارد و مطمئناً در سال آینده ذخایر قویتری از مس معرفی خواهد شد.
مدیرکل صنعت معدن و تجارت سیستان و بلوچستان به ذخایر معدنی دیگر از جمله آنتیموان و تیتانیوم نیز اشاره کرد و گفت: استان ما در حوزه منیزیت با ذخیره حدود ۳.۵ میلیونی به زودی به عنوان اولین تولیدکننده منیزیت کشور شناخته خواهد شد.
وی در پایان به ظرفیتهای غنی معدنی استان پرداخته و گفت: در حوزه سنگ آهن سیستان و بلوچستان دارای تقریبا ۱۶ معدن با ذخیره بالای ۵۰۰ میلیون تن است که ۱۵ معدن فعال در این زمینه مشغول به کار هستند.
شهرکی تأکید کرد: ما باید بر روی مهارتهای عملی کار کنیم و به نیروی متخصص بومی توجه داشته باشیم و از ظرفیت فارغالتحصیلان در صنایع معدنی بهرهبرداری کنیم. همچنین باید بر جذب نیروی متخصص و گردش مالی کارخانجات بزرگ در بانکهای استان تمرکز کنیم تا بتوانیم وامدهی را تقویت کنیم. به نقل از مشرق
انتهای پیام/