موانع و چالش‌های سرمایه‌گذاری در صنعت معدن
tgju
1
1404-02-13 04:41:00

موانع و چالش‌های سرمایه‌گذاری در صنعت معدن

یکصد و نهمین نشست شورای گفت و گو روز پنجشنبه (دیروز) با حضور استاندار رئیس کل دادگستری استان شهباز حسن پور نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی جمعی از فعالان بخش خصوصی و مدیران دولتی با محوریت "راهکارهای تحقق شعار سال با تمرکز بر سرمایه‌گذاری در بخش معدن" برگزار شد.

معدن به عنوان جایگزین نفت و درآمدهای نفتی محسوب می‌شود و اهمیت آن به قدری است که کوچک‌ترین نیازهای روزمره ما به ملزوماتی مانند آهن و مس وابسته است. با این حال سرمایه‌گذاری در این بخش هزینه‌بر و پرریسک است چرا که ممکن است واقعیت‌های میدانی با تخمین‌های اولیه همخوانی نداشته باشد. بنابراین ورود سرمایه‌گذاران خصوصی به این حوزه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به ویژه با توجه به انتقادات مرتبط با تفاوت حقوق دولتی و دریافتی‌ها از معادن تازه‌احداث نسبت به معادن بزرگ‌تر که سال‌ها درآمدزایی کرده‌اند. فعال شدن ۳۸۱ واحد معدنی غیر فعال نمایانگر ضرورت بهره‌برداری بیشتر از این منابع است البته با رعایت الزامات زیست محیطی.

از سوی دیگر سال ۱۴۰۴ به عنوان "سرمایه‌گذاری برای تولید" نامگذاری شده و استان کرمان با اقداماتی که به ویژه در نیمه دوم سال گذشته به ابتکار استاندار آغاز شده به عنوان یکی از استان‌های پیشرو در این زمینه شناخته می‌شود. راه‌اندازی اتاق مشترک سرمایه‌گذاری و توسعه کارآفرینی در اسفند پارسال به عنوان مکانی برای جذب سرمایه‌گذاری و پیگیری پروژه‌های توسعه‌ای استان از جمله این اقدامات است.

علاوه بر این ستاد شتابدهی به سرمایه‌گذاری و کمیته امنیت سرمایه‌گذاری نیز در کرمان تشکیل شده است. محورهای سرمایه‌گذاری در استان شامل "تکمیل زنجیره تولید در حوزه معدن" "تکمیل زیرساخت‌های گردشگری" "بهبود وضعیت اقتصاد کشاورزی" و "ایجاد صنایع تبدیلی" است.

کرمان به عنوان بزرگترین استان ایران با منابع خدادادی مقصد ایده‌آلی برای سرمایه‌گذاری در تولید محسوب می‌شود. ذخایر معدنی استان تا کنون در قالب ۴۲ ماده معدنی بیش از هشت میلیارد تن اعلام شده و کرمان به عنوان نخستین استان در وصول حقوق دولتی کشور شناخته می‌شود.

در این جلسه رئیس اتاق بازرگانی کرمان به‌عنوان دبیر شورای گفت و گو بر لزوم پرداختن جدی به سرمایه‌گذاری در راستای تحقق شعار سال تاکید کرد و گفت: "انتخاب این شعار بر اساس مطالعات عمیق و ضرورت‌های موجود انجام شده است." وی همچنین به سه اقدام مهم صورت گرفته برای افزایش سرمایه‌گذاری در استان اشاره کرد.

به‌علاوه رئیس اتاق بازرگانی کرمان بر لزوم توجه به زنجیره ارزش و ارائه برنامه‌های تداوم حیات معادن تاکید کرد و خواستار حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای رشد و شکوفایی اقتصادی استان شد.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کرمان نیز در این نشست بر اهمیت همدلی و هماهنگی میان ارکان استان تاکید کرد و گفت: "اگر ۸۰ درصد مسائل حوزه معدن و سرمایه‌گذاری را داخل استان مدیریت کنیم به راحتی می‌توانیم مشکلات را حل کنیم."

در نهایت این جلسه به بررسی موانع و راهکارهای سرمایه‌گذاری در بخش معدن اختصاص یافت و نیاز به اصلاح قانون معادن نیز مورد بحث قرار گرفت. به نقل از tgju

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما