صنعت بیمه در معرض خطرات جدی و نیاز به انتقال ریسک به خارج
ایرنا
4
1404-02-13 08:00:00

صنعت بیمه در معرض خطرات جدی و نیاز به انتقال ریسک به خارج

اقتصادی تحریم‌های بانکی و پولی علیه ایران منجر به قطع همکاری شرکت‌های بیمه بین‌المللی با ایران شده است که این امر ریسک ناشی از حوادث را در صنعت بیمه افزایش داده است. بیمه اتکایی یا بیمه مجدد به منظور محافظت از شرکت‌های بیمه در برابر ضررهای احتمالی طراحی شده و شرکت‌های بیمه اتکایی بیمه‌گران را در برابر ریسک‌هایی که از بیمه‌گذاران خود پذیرفته‌اند حمایت می‌کنند تا در صورت بروز حوادث بزرگ با مشکلات مالی مواجه نشوند.

پیش از تحریم‌های اوایل دهه ۹۰ شرکت‌های بیمه ایرانی با شرکای خود در نقاط مختلف جهان قراردادهای اتکایی منعقد می‌کردند اما با اعمال تحریم‌ها در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ این ارتباط قطع شد و نگهداری تمامی ریسک‌ها در داخل کشور خطرات جدی به وجود آورد.

دست‌اندرکاران صنعت بیمه تلاش کردند تا بخشی از ریسک‌ها را از طریق برنامه‌ریزی برای یک صندوق ویژه تحریم و ظرفیت‌های مشترک صنعت بیمه توزیع کنند. هرچند که همکاری با شرکت‌های بیمه خارجی که ارتباطی با بازارهای آمریکا نداشتند ادامه داشت.

با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها ارتباط صنعت بیمه با شرکت‌های بیمه خارجی نیز قطع گردید. در این زمان بیمه مرکزی شرکت‌های دیگر بیمه را به کنسرسیوم اتکایی صنعت بیمه وارد کرد تا ظرفیت صندوق افزایش یابد و بتواند ریسک‌های بزرگ در حوزه انرژی حمل و نقل و کشتیرانی را بهتر مدیریت کند.

اگرچه این روش تا حدی مشکلات صنعت بیمه در حوزه اتکایی را پوشش داده است اما حجم بالای خسارت‌های وارده در حوادث بزرگ بر کل صنعت بیمه فشار وارد می‌کند موضوعی که در حادثه اخیر انفجار در بندر شهید رجایی نیز مشهود بود.

در این زمینه گفت‌وگویی با مصطفی کیایی مدیر سابق صنعت بیمه که در حوزه اتکایی فعال بوده داشتیم. وی در مورد حادثه انفجار در بندر شهید رجایی که تمامی شرکت‌های بیمه را درگیر جبران خسارت کرده گفت: متاسفانه به دلیل تأثیر تحریم‌ها بر صنعت بیمه ما تنها پذیرنده بیمه اتکایی بودیم و هیچ راهکاری برای حل مشکلات مربوط به واسپاری اتکایی به خارج از کشور پیدا نکردیم.

کیایی افزود: کشورهایی مانند روسیه که خود نیز در زمینه‌های پولی بانکی و بیمه‌ای تحریم هستند بیمه اتکایی مناسبی دارند و از این طریق مشکلات خود را حل کرده‌اند.

او همچنین به نبود راهکارهای مؤثر در صنعت بیمه کشور اشاره کرد و گفت: بیمه مرکزی باید به موضوع بیمه اتکایی بیشتر توجه کند تا در مواقع بروز حوادث بر صنعت بیمه فشار مضاعف وارد نشود.

کیایی همچنین بیان کرد که برای افزایش قدرت بیمه‌های اتکایی باید تغییرات اساسی در ساختار شرکت‌های بیمه ایجاد شود و این شرکت‌ها نباید تنها به توزیع سود متکی باشند بلکه باید سرمایه‌های خود را افزایش دهند تا بتوانند ریسک‌های بزرگ را پذیرا باشند.

این کارشناس صنعت بیمه با انتقاد از تعدد شرکت‌ها در این صنعت گفت: نهاد ناظر باید سرمایه اولیه سنگینی از شرکت‌های بیمه مطالبه کند تا در شرایط بحرانی شرکت‌ها توانایی پاسخگویی به ریسک‌ها را داشته باشند. او همچنین بر لزوم ادغام شرکت‌های بیمه تأکید کرد تا شرکت‌های قدرتمندتری شکل بگیرد که بتوانند ریسک‌های بزرگ را پوشش دهند.

کیایی در پایان خاطرنشان کرد که حادثه بندر شهید رجایی باید برای شرکت‌های بیمه درس بزرگی باشد تا بدانند که هر لحظه ممکن است ریسک‌های جدیدی ظهور کند و صنعت بیمه را به چالش بکشد. به نقل از ایرنا

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما