
پرداخت ۴۲۹ همت تسهیلات توسط شبکه بانکی در فروردین ماه
تسهیلات اعطایی از سوی بانکها در فروردینماه سال جاری به مبلغ ۴۲۹۴.۱ هزار میلیارد ریال رسیده است که نسبت به دوره مشابه در سال گذشته (فروردین ۱۴۰۳) افزایش ۱۷۲۸.۸ هزار میلیارد ریالی معادل ۶۷.۴ درصد را نشان میدهد.
از مجموع تسهیلات تخصیصیافته ۳۳۱۴ هزار میلیارد ریال که معادل ۷۷.۲ درصد است به صاحبان کسبوکار (حقوقی و غیرحقوقی) اختصاص یافته و ۹۸۰.۲ هزار میلیارد ریال معادل ۲۲.۸ درصد به مصرفکنندگان نهایی (خانوارها) تعلق دارد. تسهیلات اعطایی در فروردین ۱۴۰۳ به مبلغ ۲۴۰۷ هزار میلیارد ریال بود که پس از تعدیلات بانکها به ۲۵۶۵.۴ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.
تحلیل هدف تسهیلات اعطایی در بخشهای مختلف اقتصادی در فروردینماه سال ۱۴۰۴ نشان میدهد که سهم تسهیلات در قالب سرمایه در گردش با مبلغ ۲۸۵۱.۱ هزار میلیارد ریال حدود ۸۶ درصد کل تسهیلات به صاحبان کسب و کار را شامل میشود.
همچنین سهم تسهیلات پرداختی برای خرید کالای شخصی مصرفکنندگان نهایی (خانوار) به مبلغ ۴۱۳ هزار میلیارد ریال معادل ۴۲.۱ درصد از کل تسهیلات پرداختی به این گروه میباشد.
در بخش صنعت و معدن تسهیلات پرداختی برای تأمین سرمایه در گردش در فروردینماه به ۱۴۹۷.۱ هزار میلیارد ریال رسیده که نشاندهنده تخصیص ۵۲.۵ درصد از منابع به سرمایه در گردش در تمامی بخشهای اقتصادی میباشد. از ۱۵۶۲.۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در این بخش حدود ۹۵.۸ درصد آن (مبلغ ۱۴۹۷.۱ هزار میلیارد ریال) به تأمین سرمایه در گردش اختصاص یافته است که حاکی از توجه ویژه بانکها به تأمین منابع برای این بخش در سال ۱۴۰۴ است.
در حوزه تسهیلات خرد از کل تسهیلات پرداختی ۹۸۰.۸ هزار میلیارد ریال معادل ۸۲.۲ درصد به صورت تسهیلات خرد ارائه شده است. همچنین ۴۸ هزار میلیارد ریال از طریق کارتهای اعتباری انجام شده که با احتساب این مبلغ کل تسهیلات خرد به ۱۰۲۸.۸ هزار میلیارد ریال معادل ۲۳.۷ درصد از کل تسهیلات پرداختی میرسد.
بانک مرکزی بر اهمیت توجه به کنترل تورم در ادامه مسیر جاری تأکید کرده و نسبت به افزایش پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضا در اقتصاد هشدار داده است. بدین ترتیب افزایش توان مالی بانکها از طریق ارتقاء سرمایه و بهبود کفایت سرمایه کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگشت آنها به مسیر صحیح اعتباردهی افزایش بهرهوری در تأمین سرمایه در گردش تولید و ترغیب بنگاههای تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان ابزاری مهم در تأمین مالی طرحهای اقتصادی ضروری به نظر میرسد. به نقل از ایرنا
انتهای پیام/