
حفاری اکتشافی ۶۷۰ هزار متری ایمیدرو: یک دستاورد بیسابقه
به نقل از احمد فتاحی مجلج اعلام کرد: ایمیدرو از یک دهه پیش به طور جدی بر روی اکتشاف تمرکز کرده و در این مدت 250 پروانه اکتشافی همراه با شرکتهای تابعه خود دریافت کرده است.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه به ایمیدرو مجوزی داده شده که به موجب آن میتواند با بخش خصوصی در زمینه اکتشاف مواد معدنی همکاری کند.
فتاحی همچنین بیان کرد: در سال جاری 100 پروانه از مجموع 250 پروانه اکتشافی در اختیار ایمیدرو در راستای سرمایهگذاری قرار گرفته است. سال گذشته نیز 78 پروانه اکتشاف در دستور کار قرار داشت که خوشبختانه موفق به جذب سرمایهگذاران در این حوزه شدیم و پروانهها به آنها واگذار گردید.
مدیر اکتشاف ایمیدرو با اشاره به سرمایهگذاری بیش از 40 هزار میلیارد ریال در حوزه اکتشاف در سال گذشته تصریح کرد: حفاری مغزهگیری یکی از شاخصهای عملکرد در این حوزه محسوب میشود و ایمیدرو در سال گذشته به رکورد جدیدی دست یافت.
وی افزود: در 5 سال گذشته همواره رکورد حفاری اکتشافی را پشت سر گذاشتهایم و پیشبینی میشود این رکورد امسال نیز حفظ شود اما به تدریج با توجه به برنامه مشارکت ایمیدرو این سازمان از بخش اجرایی اکتشاف خارج خواهد شد و بخش خصوصی مسئولیت آن را بر عهده میگیرد.
فتاحی همچنین به پیگیری پروانههای اکتشاف موجود در راستای توسعه ایمیدرو اشاره کرد.
وی درباره جنبههای فناوری اکتشافی گفت: در بخش سختافزاری تجهیزات خاصی برای عملیات اکتشافی در لایههای خاص در نظر گرفته شده و در بخش نرمافزاری نیز تلاش کردیم تا به روز باشیم. به عنوان مثال در ایجاد پایگاه دادههای علوم زمین ایمیدرو به عنوان مسئول اجرای اکتشافات عمومی و تفصیلی اطلاعات مورد نیاز سرمایهگذاران را با استانداردهای روز دنیا منتشر کرده است.
مدیر اکتشاف ایمیدرو همچنین به برنامههای هوشمند سازی در حوزه اکتشاف اشاره کرد و بیان داشت: ما در تلاشیم تا با هوشمندسازی تحلیل دادهها را بهبود بخشیم و هزینهها را مدیریت کنیم.
فتاحی به تعارضات محدودههای اکتشافی نیز اشاره کرد و گفت: طبق ماده 24 قانون معادن نیاز به استعلام از نهادهای اجرایی برای برخی امور وجود دارد و این فرآیند باید با دقت انجام شود.
وی در زمینه قوانین ایمنی HSE تصریح کرد: توجه به ایمنی در حفاری اجتناب ناپذیر است و ایمیدرو دستورالعملهای لازم را تدوین کرده است که شامل ویژگیهای خودرو و مسائل ایمنی ضروری میشود.
فتاحی همچنین به اقدامات ایمیدرو در مناطق کمتر برخوردار اشاره کرد و گفت: این سازمان از سال 91 در مناطق مرزی و کمتر توسعه یافته آغاز به کار کرده است.
وی درباره شرایط بازار لیتیوم تصریح کرد: ایمیدرو در سال 94 پروانه اکتشافی لیتیوم را دریافت کرد و در حال حاضر به دنبال مواد معدنی با توجیه فنی اقتصادی مناسب هستیم.
مدیر اکتشاف ایمیدرو درباره تفاهمنامههای مالی برای تولید اطلاعات پایه گفت: این تفاهمنامهها به ما کمک کرده تا پروژههای مهمی را به نتیجه برسانیم.
وی در پایان به وضعیت ماشین آلات حفاری اشاره کرد و گفت: با توجه به نیاز به ۱۰۰ دستگاه ماشین آلات حفاری جدید ایمیدرو در حال مذاکره برای تأمین و واردات آنهاست تا روند اکتشاف بدون مشکل ادامه یابد. به نقل از اقتصاد آنلاین
انتهای پیام/