ضرورت حل بنیادی مشکل انباشت کالاها در بنادر
ایرنا
3
1404-02-15 14:26:38

ضرورت حل بنیادی مشکل انباشت کالاها در بنادر

به نقل از ابراهیم نقدی در گفت‌وگویی در خصوص گمرک بندر شهید رجایی بندرعباس بیان کرد: اولویت اصلی مدیریت گمرک پس از دلجویی از همکاران آسیب‌دیده در این حادثه راه‌اندازی تمامی رویه‌های گمرکی بوده است. با توجه به اینکه این بندر بخشی از منطقه ویژه اقتصادی محسوب می‌شود مطابق با قوانین و مقررات محدوده مناطق ویژه اقتصادی خارج از قلمرو گمرکی است و ضوابط خاص خود را دارد. بر اساس قوانین مختلف مانند تبصره ۲ ماده ۱۸ قانون امور گمرکی و ماده ۲۰ منطقه ویژه اقتصادی نگهداری و انبار کالا خارج از حیطه گمرک قرار دارد و گمرک تنها مسئول امور تشریفاتی است.

وی افزود: همکاران ما در گمرک بندر شهید رجایی در حال خدمت‌رسانی هستند و در دو روز اخیر سه هزار و ۳۰۰ کامیون کالا از این گمرک ترخیص شده‌اند. دغدغه اصلی ما پس از رسیدگی به وضعیت مصدومان انجام فرایندها بود تا از بروز وقفه جلوگیری شود. با وجود سامانه‌های الکترونیکی و استقرار همکاران در ساختمان‌های همجوار و گمرک شهید باهنر توانستیم به سرعت همه فرایندهای گمرکی را به حالت عادی برگردانیم.

نقدی تأکید کرد: در فرایندها سه رویه اصلی شامل واردات صادرات و عبور (ترانزیت) وجود دارد که در بخش‌های صادرات و عبور فرایندها با سرعت و سهولت مناسبی در حال انجام است.

وی همچنین بیان داشت: باید به تفاوت میان رسوب ماندگاری و طولانی شدن فرایند ورود کالا توجه کنیم. رسوب به زمانی اطلاق می‌شود که کالا وارد بنادر شده اما به دلیل عدم اخذ مجوزهای اولیه و قانونی قابلیت ترخیص ندارد. برای ورود کالاها به دلایل مختلف از جمله سلامت مردم و ایمنی جامعه اخذ مجوز از مراجع اصلی و کنترلی الزامی است. برخی کالاها ممکن است مجوز اولیه را داشته باشند اما مجوزهای لازم برای ترخیص که برای ورود مصرف یا ترخیص ضروری است را ندارند.

معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران در ادامه گفت: عوامل متعددی در ماندگاری یا طولانی‌شدن فرایندها موثر هستند از جمله تعدد مراجع تصمیم‌گیر و مقرره‌گذار در این حوزه و قوانین و مقرراتی که محدودیت‌هایی برای واردات ایجاد می‌کنند. همچنین متمرکز شدن کنترل‌ها در زمان ترخیص و خروج کالا از مواردی است که بسیاری از کشورها از آن عبور کرده‌اند. در گذشته اکثر کشورهای دنیا به‌عنوان مرجع وصول درآمد شناخته می‌شدند اما اکنون به عنوان سازمان‌های نظارتی بر واردات فعالیت می‌کنند در حالی‌که در ایران کنترل‌ها عمدتاً به زمان ترخیص متمرکز هستند. به نقل از ایرنا

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما