تجارت ۵.۸ میلیارد دلاری در فروردین؛ صادرات به ارزش ۳ میلیارد دلار
مهر
2
1404-02-16 18:08:45

تجارت ۵.۸ میلیارد دلاری در فروردین؛ صادرات به ارزش ۳ میلیارد دلار

بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی گمرک ایران حجم تجارت خارجی غیرنفتی کشور در فروردین ماه ۱۴۰۴ به ۱۰ میلیون و ۷۵۶ هزار تن و به ارزش ۵ میلیارد و ۷۹۸ میلیون دلار رسید. این اعداد نشان‌دهنده کاهش ۱۲ درصدی در وزن و ۳ درصدی در ارزش نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

در مجموع تجارت غیرنفتی ۸ میلیون و ۹۵۷ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۹۴۲ میلیون دلار به صادرات و یک میلیون و ۷۹۹ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۸۵۶ میلیون دلار به واردات اختصاص داشت.

صادرات غیرنفتی در این مدت به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۸.۳ درصد و ۸ درصد کاهش یافته و واردات نیز از نظر وزن ۲۶.۴ درصد کاهش و از نظر ارزش ۲.۳ درصد افزایش را تجربه کرده است.

سهم پتروشیمی‌ها در صادرات
این گزارش نشان می‌دهد که متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی در فروردین ماه ۱۴۰۴ به ۳۲۸ دلار رسیده که نسبت به سال گذشته ۴۷ صدم درصد افزایش داشته است. همچنین متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی ۱۵۸۷ دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۹ درصد رشد نشان می‌دهد.

در این ماه ۱۵ درصد از وزن و ۲۰.۶ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران به کالاهای پتروشیمی اختصاص یافته است.

اقلام عمده صادرات
در خصوص اقلام عمده صادرات در این مدت پروپان مایع شده با ۱۸۹ میلیون دلار قیر نفت با ۱۸۲ میلیون دلار بوتان مایع شده با ۱۵۴ میلیون دلار شمش آهن و فولاد با ۱۲۰ میلیون دلار و متانول با ۱۱۰ میلیون دلار به عنوان ۵ قلم عمده کالای صادراتی معرفی شده‌اند.

صادرات به چین و دیگر کشورها
طبق این گزارش بیشترین حجم صادرات در فروردین ماه به چین با ۹۹۷ میلیون دلار عراق با ۴۰۱ میلیون دلار امارات متحده عربی با ۳۹۵ میلیون دلار ترکیه با ۱۸۹ میلیون دلار افغانستان با ۱۴۳ میلیون دلار عمان با ۱۴۰ میلیون دلار و پاکستان با ۱۲۴ میلیون دلار انجام شده است. ۸۰ درصد از وزن و ۸۱ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران به این ۷ کشور اختصاص دارد.

واردات کالا
این گزارش همچنین به اقلام عمده واردات در فروردین ماه ۱۴۰۴ اشاره کرده و می‌گوید که طلا به اشکال خام به ارزش ۵۸۳ میلیون دلار ذرت دامی ۱۷۵ میلیون دلار برنج ۹۱ میلیون دلار کنجاله سویا ۷۵ میلیون دلار و دانه سویا ۶۶ میلیون دلار از جمله ۵ قلم عمده کالاهای وارداتی بوده‌اند.

کشورهای عمده طرف معامله واردات ایران در این مدت شامل امارات متحده عربی با ۸۵۹ میلیون دلار چین با ۷۶۸ میلیون دلار ترکیه با ۵۳۸ میلیون دلار آلمان با ۸۷ میلیون دلار هلند با ۷۵ میلیون دلار هند با ۶۹ میلیون دلار و پاکستان با ۴۳ میلیون دلار بوده است. ۸۳ درصد از وزن و ۸۵ درصد از ارزش کل واردات به کشور نیز از این ۷ کشور صورت گرفته است. به نقل از مهر

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما