
اتابک: هشدار دیرهنگام درباره ناترازی تولید و مصرف انرژی سالهاست که به گوش میرسد
سیدمحمد اتابک وزیر صمت در مراسم گرامیداشت چهل و پنجمین سال تأسیس مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی خدمات این مجموعه را در ارائه آمار و گزارشهای قابل توجه ارزیابی کرد و تأکید کرد که توانایی تحلیل داده و ارائه راهکار برای جلوگیری از تبدیل چالشها به ابرچالشها از وظایف اصلی مؤسسات مطالعاتی است. وی همچنین بر اهمیت مرجعیت آمار تأکید نمود.
وی در ادامه بیان کرد: بازگشت به دوره مرجعیت آمار برای مؤسسه ضروری میباشد و در مراحل بعدی لازم است که توان کارشناسی به سمت تحلیل داده و شناسایی نشانههای تغییرات اقتصادی هدایت شود.
سیدمحمد اتابک با اشاره به تنوع نظرات در حوزه اقتصادی و به ویژه تأثیرات آن بر بخش صنعت معدن و تجارت خاطرنشان کرد: مؤسسه باید توانایی ارائه پاسخهای مستند به نظرات مختلف کارشناسی را داشته باشد و انتخاب راهکارهای مدیریتی کلان را برای کارشناسان با استناد به دلایل علمی معتبر تبیین کند.
وزیر صنعت معدن و تجارت با یادآوری چالش ناترازی انرژی و نشانههای تدریجی بروز آن در سالهای اخیر گفت: زنگ خطر عقب ماندن تولید انرژی نسبت به مصرف سالها پیش به صدا درآمده بود و اکنون انباشت رشد سالانه 7 تا 10 درصدی مصرف و عدم تولید متناسب صنعت و اقتصاد را با ناترازی مواجه کرده است.
وی همچنین افزود: چالشهایی که در کشور به دلیل فقدان پیوست مطالعاتی و آیندهپژوهی به معضلات بزرگ تبدیل شدهاند ناشی از همین روند غیرکارشناسی است که نتایج زیانبار آن ضرورت تحلیل داده و شناسایی زودهنگام نشانههای بروز مشکل توسط مؤسسات مطالعاتی و پژوهشی را نشان میدهد.
اتابک با تأکید بر پرهیز مؤسسه از پرداختن صرف دهی تصریح کرد: تحلیل دادهها گام نخست ورود به حلقه تصمیمسازی است و با تحلیل صحیح تصمیمساز در موقعیت شفافتر میتواند راهبردهای کلان را طراحی کند.
وزیر صنعت معدن و تجارت در پایان نظام حکمرانی صحیح را در تصمیمسازی کمخطا به واسطه تحلیل درست داده و مدیریت روان بخش اجرا را به واسطه پشتوانه تصمیمات صحیح دانست و نقش مؤسسات مطالعاتی و پژوهشی را در این زمینه تأثیرگذار خواند.
امروز 20 اردیبهشتماه سال 1404 چهل و پنجمین سالروز تأسیس مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی است. به نقل از مهر
انتهای پیام/