
هشدار جدی درباره وضعیت پارس جنوبی: نگرانیها افزایش یافته است
تورج دهقانی در سومین روز بیستونهمین نمایشگاه نفت گاز پالایش و پتروشیمی تأکید کرد که سال 1403 به دلایل گوناگون سال ویژهای برای صنعت گاز کشور خواهد بود و تدابیر لازم برای عبور از وضعیت بحرانی اتخاذ شده است. او افزود: همزمان با آغاز به کار دولت جدید سرمای زودرس و بیسابقهای در کشور شروع شد و در این شرایط شرکت نفت و گاز پارس بخش مهمی از نیاز گازی کشور را تأمین کرده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: 70 درصد گاز مصرفی کشور 50 درصد خوراک پتروشیمیها و 70 درصد گاز مورد نیاز نیروگاهها از تولیدات این شرکت تأمین میشود و میعانات گازی تولیدی در پارس جنوبی در تولید بنزین و خوراک پالایشگاهها نقش کلیدی دارد.
دهقانی با اشاره به رکورد برداشت روزانه گاز از پارس جنوبی گفت که در سال گذشته این رقم به 716 میلیون مترمکعب رسید که نسبت به رکورد 706 میلیون مترمکعبی سال 1402 حدود 10 میلیون مترمکعب افزایش داشته است. او همچنین به چالش ناترازی مصرف انرژی در کشور اشاره کرد و ضرورت سیاستگذاری مؤثر در این حوزه را مورد تأکید قرار داد.
دهقانی در خصوص برنامه هفتم توسعه یادآور شد که تکالیف مشخصی برای افزایش برداشت گاز تعریف شده و امیدوار است که امسال 25 تا 30 میلیون مترمکعب به برداشت گاز این شرکت افزوده شود. او همچنین برنامههای توسعهای را در حوزه میدانهای گازی کیش پارس شمالی بلال فرزاد و دیگر میدانها اعلام کرد و تأکید کرد که باید در پنج سال آینده برداشت گاز را 200 تا 250 میلیون مترمکعب افزایش داد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس حجم سرمایهگذاری انجام شده در این شرکت را بیش از 80 میلیارد دلار اعلام کرد و بر اهمیت نیروی انسانی متخصص تأکید کرد. او همچنین به تبدیل مفاهیم «ناترازی انرژی» و «فشارافزایی» به موضوعات رایج در جامعه اشاره کرد و یادآور شد که میدان پارس جنوبی به نیمه دوم عمر خود رسیده است.
دهقانی با تأکید بر ضرورت جبران عقبماندگی در پروژههای فشارافزایی به روند مناسب اجرای این پروژهها اشاره کرد و گفت: تسریع در مهندسی و تأمین مالی این طرحها در حال پیگیری است. او همچنین به حفاری چاههای درونمیدانی به عنوان یکی از روشهای مدیریت مخزن در نیمه دوم عمر میدان اشاره کرد و اعلام کرد که حفاری چاههای جدید آغاز شده است.
وی به توسعه میدان گازی کیش و ظرفیت تولید آن اشاره کرد و گفت که احداث پالایشگاه در بندر آفتاب نیز در دستور کار قرار دارد. دهقانی همچنین وضعیت میدان پارس شمالی و میدان گازی بلال را تشریح کرد و به کمبود دکل حفاری دریایی به عنوان یکی از چالشهای موجود اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از پایانه نفتی جاسک به عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ یاد کرد و گفت که طرح انتقال نفت از گوره به جاسک به عنوان یک پروژه راهبردی در حال پیگیری است. او همچنین به سقف تولید تعیین شده برای امسال و روند تعمیرات اساسی سکوهای پارس جنوبی اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که این پروژهها به موقع به نتیجه برسند. به نقل از الف
انتهای پیام/