
واکنش بورس به اخبار منفی: شدت و تأثیرات آن
سمیه شوریابی؛ : نخستین روز معاملاتی هفته را در حالی به پایان بردیم که با وجود تحرکات مثبت در میانه روز نیمه دوم بازار مجدداً شاهد برتری عرضه بر تقاضا بود. در نهایت بازار با کاهش ۶۴ درصدی و ۱۹ درصدی نمادها به کار خود پایان داد و شاخص کل تا ۵۴ هزار واحد عقبنشینی کرد و به سطح سه میلیون و ۱۱۵ هزار واحد رسید.
خروج ۲۶۰۰ میلیارد تومان از سوی سرمایهگذاران حقیقی و ارزش معاملات خرد ۱۴ همتی نتایج امروز بازار بود. همچنین نمادهای غبشهر و کوثر در جذب سرمایهگذاران خرد پیشتاز بودند و نمادهای خودرو و حفاری بیشترین حمایت را از طرف حقوقیها دریافت کردند.
بازار سرمایه در اولین روز هفته با ریزش شدیدی مواجه شد و تمامی نماگرهای بازار به سمت نزول حرکت کردند. صفهای فروش سنگینی در بازار شکل گرفت که احتمالاً یکی از دلایل آن نگرانی سرمایهگذاران از آینده مذاکرات ایران و آمریکا و بدبینی نسبت به توافق در مسائل هستهای بود.
شایان ذکر است که بازار در حال حاضر در شرایط نوسانی و خبری قرار دارد و این وضعیت به عدم مدیریت صحیح بازار نیز مرتبط است. شرطی کردن بورس بر اساس مذاکرات سیاسی یکی از اشتباهات قابل ذکر است. هرچند نمیتوان تاثیر اخبار سیاسی بر روند بازار را نادیده گرفت اما انفعال و عدم تصمیمگیریهای به موقع در شرایطی که آرامش حاکم است میتواند به بازار آسیب بزند.
در مورد مذاکرات ایران و آمریکا به نظر میرسد به مرحله تصمیمگیری نزدیک شدهایم و نوعی توافق اجتنابناپذیر خواهد بود اما مسیر دستیابی به آن با چالشهایی روبرو است و انتظار نمیرود که این توافق به سرعت محقق شود. واقعیتهای بازار نشان میدهد که سهام گروه بانکی که رشد خوبی را تجربه کردهاند در وضعیت حساسی قرار دارند.
شرایط به گونهای است که واکنش بازار به اخبار منفی بیشتر از اخبار مثبت است و این نشاندهنده کاهش خوشبینی فعالان بازار است. با این حال مسائل عمیقتری نسبت به نگرشهای سطحی وجود دارد و بدبینی نامناسب فعلاً مردود است. به نقل از بازار
انتهای پیام/